Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie

Uitgaan & Cultuur

DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie maal zo groot geworden en een aanwinst voor Denekamp en de gemeente Dinkelland. Ook de bezoekers uit de regio en Duitsland weten het vliegerfeest bij Schaapskooi Stroothuizen te vinden.

De organisatie (Twentse VliegerVrienden) hebben dit jaar zo’n 150 vliegeraars uit verschillende landen uitgenodigd, waaronder vliegeraars die Denekamp nog niet eerder bezocht hebben. Onder andere de familie Kruger (Bergadler) uit Duitsland, zij nemen onder andere Lucky Luck van 15 meter en Maya de Bij van 19 meter en de pas getrouwde beren. De familie van Hienen staat bekend om hun patchworkvliegers en komen deze met veel plezier aan u tonen Deze vliegeraars reizen de hele wereld rond en komen dit weekend naar Denekamp om hun creaties te tonen.

Naast al deze vliegers en lijnversieringen zijn er ook bijzondere vliegers met een verhaal. De afbeeldingen op deze vliegers zouden geschilderd kunnen zijn, maar dit is niet het geval. Deze vliegers zijn geappliqueerd: opgebouwd uit vele verschillende stukjes stof, echte kunstwerken!

Expositie
Om dit alles goed te tonen heeft de organisatie Ruud Kugel (Ameland) gevraagd om een tentoonstelling op te zetten in de Schaapskooi. Ruud is een expert in het maken van Japanse vliegers met bijpassende afbeelding en zal regelmatig in de Schaapskooi aanwezig zijn om u tekst en uitleg te geven en het verhaal achter de vliegers te vertellen. Maar ook laat hij enkele van zijn kunstwerken vliegend zien.

Verlichte route
Zaterdag is er een speciaal avondprogramma. Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan, maar is er ook een lichtroute. Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog beter verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

Wind
Als de wind het wat laat afweten is een bezoek aan het vliegerfeest nog zeker een bezoekje waard. De deelnemers stellen hun vliegers en windspelen dan op rond het veld. Wandel eens op uw gemak rond en geniet van alles wat er rondom het vliegerveld te zien is. De kinderen kunnen deze twee dagen zelf een vlieger maken en uitproberen en ze kunnen zich laten schminken.

Beide dagen staan er dit jaar ook weer verschillende kraampjes waar u streekproducten kunt kopen en op het terras kunt u genieten van een kop koffie met eigengemaakt gebak, een glas fris of voor de 18+ een koud pilsje of een wijntje. Natuurlijk kunt u blijven eten. Er zijn eigen gebakken pannenkoeken en als toetje een ambachtelijk ijsje.

Een gezellig uitje voor jong en oud en de organisatie hoopt u zaterdag 29 en zondag 30 september te zien op het vliegerterrein bij de Schaapskooi Stroothuizen aan de Stroothuizerweg 37 in Denekamp. Meer informatie op www.vliegerfeestdinkelland.nl. Entree en parkeren is gratis.

Openinstijden: Zaterdag 29 september van 10.30 tot 23.00 uur en zondag 30 september van 10.30 tot 17.00 uur.

Uitgaan & Cultuur

Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht

Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo

WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “...
Lees verder