Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo

Uitgaan & Cultuur

WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “Het is natuurlijk geweldig dat we al 44 jaar een gala neer kunnen zetten met alleen Weerselose artiesten. Van buutredners tot zang en dans. De gala van carnavalsvereniging de Knollentrekkers biedt al vierenveertig jaar een gevarieerd programma.”

Afgelopen weekend werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het vierenveertigste gala. Het galacomité heeft ‘greun’ gehaald en gezorgd voor een prachtige boog ter ere van dit jubileum. Ook worden bezoekers getrakteerd op een fotowand met foto’s van de huidige artiesten als Raymond Hams, Mathilde Geerds en Jos Bijen, Jos Analbers en Frank Kotte die de afgelopen jaren de lachers op hun hand hadden. Maar ook foto’s van de ‘oudere garde’ zijn te zien onder andere: Herman Weiden, Arie Vreeswijk, de boerenkapel De Blauwe Kieltjes en het Hofkoor om er maar een paar te noemen.
Dat het met de toekomst van de gala wel goed zit daar twijfelt niemand van het galacomité aan. De nieuwe generatie staat klaar. Artiesten als Iris Ensink en Marcel Weiden draaien al enkele jaren mee, maar ook jonge artiesten als Stef en Indy Assen laten zien in de voetsporen te kunnen treden van de ‘oudere garde’.
“Wij zijn klaar voor een geweldig galaweekend en hopen dat de bezoekers ook dit jaar weer genieten van de artiesten van eigen bodem”, aldus Irma Snijders.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht

Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos...
Lees verder