Sfeervol kerstconcert Saasveld

Uitgaan & Cultuur

Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest van St. Caecilia onder leiding van Herbert Vreeman een prachtige uitvoering weten neer te zetten. In samenwerking met het Dames- en Herenkoor onder leiding van Dorothea van Linschooten en Jozef Kolmschot, Da Capo onder leiding van Resy Weernink en jeugdkoor De Kerkuiltjes onder leiding van Gemma Franken Volmerink, zijn diverse werken en (kerst)liederen ten gehore gebracht.

Een speciale rol was weggelegd voor de drummertjes Jip en Max Lucas. Samen met zangeres Laura Loohuis en het orkest van St. Caecilia zorgden zij voor een geweldige uitvoering van ‘The little drummer boy’. Zanger Hans van der Werf zorgde met het Ave Maria en Oh holy night voor ontroering bij het publiek.

Gouden jubileum Maria Breukers
Maria Breukers vierde vanwege haar 50 jarig lidmaatschap bij St. Caecilia haar gouden jubileum. Tijdens het kerstconcert werd zij gehuldigd door de erevoorzitter van St. Caecilia, burgemeester John Joosten. Naast lovende woorden mocht zij het gouden bondspeldje en oorkonde in ontvangst nemen. Als 12 jarig meisje werd Maria 50 jaar geleden als eerste vrouwelijk lid toegelaten tot de fanfare. Een bijzonder moment voor St. Caecilia, waarna vele dames volgden. Het 50 jarig lidmaatschap van Maria Breukers, waarvan ruim 30 jaar als bestuurslid en 15 jaar als voorzitter, maakt haar met recht een icoon voor de vereniging.

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder