Saasveldse gala-avonden blijven een ijzersterk succes

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - Yvonne Oosterik, Gemma Franken Volmerink, Christel Weersink en Monique Rikhof, zorgden voor een leuk en passend openingslied, gevolgd door het duo Theo en Tonia. Deze rol werd vertolkt door Ben Engbers en Mariët Veldhuis. De jeugdraad met jeugdprins Frederik Kuipers, adjudant Sven Keujer en adjudante Lynn Frielink zorgden voor de pauze voor doldwaas spektakel met hun stuk ‘de Slimste mens’.

Na de eerste pauze kwamen de Koffieboontjes op het podium met hun dans. Het komische duo Louis en Rien wisten met hun Para TV de bezoekers te boeien en zoals hun paranormale gaven al deden vermoeden, was het lachen geblazen. Het tweede optreden van de dames van het Hofkoor ging er in als zoete koek. Een bekend lied over Saasveld werd op voortreffende wijze door deze dames vertolkt. Helaas hebben de dames besloten, dat dit hun laatste gala was. Peter Veldhuis en Dewah Breukers zorgden voor de tweede pauze voor een doldwaas stuk. De vriendin van Peter is zwanger en daar kon hij alles over vertellen, nou alles! Na de trekking van de loterij en de tweede pauze beten de meiden van de Buismanwichter het spits af. De oudste meiden van de dansmarietjes lieten zich van de beste kant zien.

Marije Kemerink op Schiphorst, oftewel Josefientje vertelde over haar multifunctionele leven en dat natuurlijk weer met veel humor. Zij liet het publiek dan ook bulderend van het lachen achter. De laatste buut, Richard oude Elberink en Marlie Veldhuis, kwamen als een verrassing het podium op. Wijlen prins Bernard en koningin Maxima zorgen voor een ijzersterk slot. Tenminste, dat dacht iedereen, maar de uitsmijter moest nog komen. De oud-prinsen kwamen nog met hun playback-act. Dit jaar als thema smartlappen. Dat dit een succes zou worden, dat stond dus al vast. De Buisman’s keals en Saasveld mogen al jaren trots zijn op het gala. Met z’n allen, maar dan ook echt met z’n allen, bieden ze het publiek drie prachtige avonden. Maar zoiets kan natuurlijk niet zonder alle medewerkers en vrijwilligers.

Of het nu de mannen van de technische commissie zijn, de dames van de grime, de mensen van het licht en het geluid, de Hofkapel, de leidsters van de dansmarietjes en natuurlijk de leden van galacommissie. Chantal Geerdink en Wilfried Rikhof hebben besloten na jaren trouwe dienst te stoppen, maar hebben inmiddels gezorgd voor een nieuw bestuur dat volgend jaar het stokje zal overnemen. Jarno Gosselt zorgde als spreekstalmeester dat alle avonden keurig aan elkaar werd gepraat en de totale regie van de Gala van de Buisman’s Keals lag bij regisseur Bennie Oude Meijers.

Uitgaan & Cultuur

Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht

Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo

WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “...
Lees verder