Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een afwisselend programma. Mede dankzij het prachtige weer werd het een geslaagd evenement.

"Vrijdag was een geweldige Tiroler avond met de Palemiger Spatzen", vertelt de organisatie van de Zomerfeesten Saasveld. Ook de zaterdag en de zondag brachten veel plezier mee voor jong en oud. Met onder meer een volleybal toernooi, playback show, de run bike run, Plank gas in ’n plas en als afsluiter de Tribute to the Cats band. “Mensen wilden al weken van tevoren kaartjes kopen voor dit optreden, wie had dat gedacht voor een feest als de Zomerfeesten Saasveld. ’s Middags stond er zelfs een rij voor de entree! Het weekend pakte echt zo groots uit zoals we gehoopt hadden”, aldus de organisatie.

De aftrap van dit feestelijke weekend begon voor het bestuur en de vrijwilligers al een dag eerder dit jaar. Er moest namelijk groen worden gehaald voor de boog. De boog werd mooi versierd met zilveren roosjes. Een prachtig welkom voor alle mensen die dit weekend naar de zomerfeesten zijn gekomen.

Vrijdag ging het feest van start met de kermis en het bedrijvenuurtje. De dag werd afgesloten met een authentieke Tiroler avond. De Palemiger Spatzen zorgden voor gezellige Tirolermuziek. De gehele tent was in Oostenrijkse sferen versierd, zo stonden er lange biertafels en waren de schappen van hout en mooi bekleed met groen. Alle bezoekers kwamen gekleed, de mannen in de welbekende lederhosen en de dames in de traditionele Tiroler jurken. De tap liep vol gas, de pullen bier werden gevuld en er werd op de tafel gedanst. Het was één groot feest.

Op zaterdagmiddag werd er dit jaar een volleybaltoernooi georganiseerd. Met 18 teams en in totaal ruim 100 deelnemers werd het een fanatieke middag. Vanwege het grote succes en de vele animo is dit toernooi voor herhaling vatbaar. Een mooi bedacht evenement wat volgend jaar misschien nog wel kan groeien. Nog wat meer teams waardoor het allemaal nog wat groter kan worden. "We zouden graag een tweede editie willen organiseren", verklaart de organisatie.

Het hoogtepunt voor velen tijdens de Zomerfeesten was op zondag een spectaculair optreden van de Tribute Cats Band, die vanaf de eerste tonen het publiek aan het swingen en zingen brachten. Mensen kwamen zelfs van ver om dit optreden bij te wonen! Zo zongen ze hits als ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, en de niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’. Dit zorgde ervoor dat mensen dit weekend niet snel zullen vergeten.

De organisatie kan tevreden terugkijken op een geslaagd jubileumweekend zomerfeesten Saasveld, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren.

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder