Rossum viert weekend lang feest

Uitgaan & Cultuur

ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober achtereenvolgens The Tribute to the Golden Years, Kleintje Oostenrijk, het Tiroler SchlagerFestival en de Twentse PiratenParty te bezoeken.

Eén tent, vier feesten, dat is het idee achter het feestweekend. Er wordt veel verwacht van The Tribute to the Golden Years op donderdag 25 oktober. Dan komen de beste tributebands uit heel de wereld naar Rossum. Dit jaar zijn dat de Elton Show uit Australië (met een ode aan Elton John, compleet met waanzinnige kledingwissels), Look Sharp (de beste Roxette-tribute van het moment, gewoon uit Nederland) en the Bryan Adams Tribute (een Deense tribute die in heel Europa bejubeld wordt).

Op vrijdag 26 oktober een feest van een heel ander kaliber: Kleintje Oostenrijk, speciaal voor senioren en voor mensen met een beperking. Zij krijgen optredens van orkest Saxeon, Unterland Echo en de Küperbarger Spatzen (dat zijn Jan Haarhuis en Freddy Mensink). Kleintje Oostenrijk is elk jaar weer een groot feest.

Op zaterdag 27 oktober kunnen de lederhosen en dirndls weer uit de kast, want dan wordt het Tiroler SchlagerFestival gevierd. Verwacht een héél groot feest in Oktoberfestsferen. Iedereen verkleed en op het podium grote namen: de Underland Echo (bekend van Musikanten Stadl) en die Powerhosen.

Ontzettend druk wordt het op zondag 28 oktober tijdens de Twentse PiratenParty, afgekort TPP. Het feest viert het 10-jarig bestaan met een line-up vol grote namen, onder wie George Baker, Boh Foi Toch, Jan Keizer en Anny Schilder, Bernd Apitz en de Sunstreams.

Tickets
Kaarten voor Tribute to the Golden Years op 25 oktober kosten € 15,- en zijn te verkrijgen bij Avia en partycentrum Hutten in Rossum en via www.tributetothegoldenyears.nl.

Kaarten voor Kleintje Oostenrijk op vrijdag 26 oktober zijn all-inkaarten en zijn te koop voor € 13,- bij boekhandel Brummelhuis in Denekamp en Hutten in Rossum. De meeste kaarten worden echter gekocht door zorginstellingen. Kijk daarvoor op www.kleintjeoostenrijk.nl.

Het Tiroler SchlagerFestival op zaterdag 27 oktober kent geen kaarten; de entree is namelijk gratis. Er zijn wel speciale VIP-kaarten à € 10,- verkrijgbaar via www.tirolerschlagerfestival.nl.

De kaartverkoop voor de Twentse PiratenParty op zondag 28 oktober verloopt via www.twentsepiratenparty.nl. Een ticket kost € 12,50,-.

Uitgaan & Cultuur

ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands

ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J....
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties

Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie

DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie...
Lees verder