Rejoice zingt Jesus Christ Superstar

Uitgaan & Cultuur

WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het koor maar liefst acht jaar onder haar hoede heeft gehad. Onder haar leiding heeft Rejoice in 2008 de musical Jesus Christ Super Star uitgevoerd in de Remigiuskerk. Nu, na 10 jaar onder leiding van een nieuwe dirigent Raymond Breukers, willen ze nog een keer de ‘highlights’ van de musical laten horen op zaterdag 24 maart in de Remigiuskerk.

Rejoice blijft aan de weg timmeren. In september 2017 is het koor, onder leiding van de nieuwe dirigent Raymond Breukers, begonnen met het instuderen van het kerstrepertoire en hebben ze in december 2017 een kerstconcert gegeven samen met de Sint Remigius Harmonie. Meteen in januari is het koor, inmiddels ook met een nieuwe pianist, Louis Deterd Oude Weme, begonnen met het repeteren van de liederen uit de musical Jesus Christ Superstar. Veel mensen uit Weerselo en omgeving hebben de afgelopen jaren gevraagd om deze musical nog eens op te voeren. Na de succesvolle uitvoeringen van deze musical in 2004 en 2008 is het nu dus na tien jaar tijd om de ‘highlights’ van destijds nog eens te laten horen. Echter, soms met nieuwe arrangementen en soms ook andere solisten. De huidige dirigent van Rejoice heeft de bestaande arrangementen zo aangepast dat meerdere stukken meerstemmig door het hele koor gezongen kunnen worden. Er zal geen musical opgevoerd worden zoals destijds, maar het passieverhaal zal op een geheel eigentijdse manier verteld worden. Ook zal er een speciale sfeer gecreëerd worden door de belichting en zal het koor zich kleden in de sfeer van de jaren 70, de tijd waarin deze musical voor het eerst verfilmd is op de muziek van Andrew Lloyd Webber. Een unieke manier om al in de bijzondere sfeer te geraken van de Goede Week en Pasen.
Het geheel wordt opgevoerd op zaterdag 24 maart. De aanvang is om 19.00 uur in de Remigiuskerk in Weerselo en zal ongeveer anderhalf uur duren. De toegang is gratis, maar er is wel een mogelijkheid om nadien een vrije gift te geven voor de gemaakte kosten.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

Sfeervol kerstconcert Saasveld

Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest...
Lees verder