Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als thema ‘Wees niet bang, blijf geloven’.

Onder een stralende blauwe hemel met op de achtergrond het gezang van de vogels mocht een grote menigte gelovigen deelnemen aan deze openluchtviering. Het pastoresteam van de Plechelmusparochie ging hier in voor.

De kinderkoren van de vier kerkdorpen verzorgden de zang en de Sint Plechelmus Harmonie uit Deurningen verleende de muzikale bijdrage.

Bij de overweging werden de kinderen gevraagd om naar voren te komen om samen met pastor Constance Janssen uitleg te geven over het thema van deze viering.

Omdat zondag ook de fietstocht was van Plechelmus naar Plechelmus werd op het eind van de viering door pastor Reerink voor alle fietsers een reiszegen uitgesproken voor een behouden tocht. De viering werd afgesloten met het Plechelmuslied.

Deze gezamenlijke viering bracht mensen bij elkaar, versterkte de verbondenheid en gaf uiting aan deze christelijke geloofsovertuiging. Na afloop van de viering was er koffie met krentenwegge en voor de kinderen limonade en een versnapering.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder