Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als thema ‘Wees niet bang, blijf geloven’.

Onder een stralende blauwe hemel met op de achtergrond het gezang van de vogels mocht een grote menigte gelovigen deelnemen aan deze openluchtviering. Het pastoresteam van de Plechelmusparochie ging hier in voor.

De kinderkoren van de vier kerkdorpen verzorgden de zang en de Sint Plechelmus Harmonie uit Deurningen verleende de muzikale bijdrage.

Bij de overweging werden de kinderen gevraagd om naar voren te komen om samen met pastor Constance Janssen uitleg te geven over het thema van deze viering.

Omdat zondag ook de fietstocht was van Plechelmus naar Plechelmus werd op het eind van de viering door pastor Reerink voor alle fietsers een reiszegen uitgesproken voor een behouden tocht. De viering werd afgesloten met het Plechelmuslied.

Deze gezamenlijke viering bracht mensen bij elkaar, versterkte de verbondenheid en gaf uiting aan deze christelijke geloofsovertuiging. Na afloop van de viering was er koffie met krentenwegge en voor de kinderen limonade en een versnapering.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift

WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie

LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een...
Lees verder