Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als thema ‘Wees niet bang, blijf geloven’.

Onder een stralende blauwe hemel met op de achtergrond het gezang van de vogels mocht een grote menigte gelovigen deelnemen aan deze openluchtviering. Het pastoresteam van de Plechelmusparochie ging hier in voor.

De kinderkoren van de vier kerkdorpen verzorgden de zang en de Sint Plechelmus Harmonie uit Deurningen verleende de muzikale bijdrage.

Bij de overweging werden de kinderen gevraagd om naar voren te komen om samen met pastor Constance Janssen uitleg te geven over het thema van deze viering.

Omdat zondag ook de fietstocht was van Plechelmus naar Plechelmus werd op het eind van de viering door pastor Reerink voor alle fietsers een reiszegen uitgesproken voor een behouden tocht. De viering werd afgesloten met het Plechelmuslied.

Deze gezamenlijke viering bracht mensen bij elkaar, versterkte de verbondenheid en gaf uiting aan deze christelijke geloofsovertuiging. Na afloop van de viering was er koffie met krentenwegge en voor de kinderen limonade en een versnapering.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time

Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond

DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen

OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum

Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years...
Lees verder