Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon

Uitgaan & Cultuur

SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als thema ‘Wees niet bang, blijf geloven’.

Onder een stralende blauwe hemel met op de achtergrond het gezang van de vogels mocht een grote menigte gelovigen deelnemen aan deze openluchtviering. Het pastoresteam van de Plechelmusparochie ging hier in voor.

De kinderkoren van de vier kerkdorpen verzorgden de zang en de Sint Plechelmus Harmonie uit Deurningen verleende de muzikale bijdrage.

Bij de overweging werden de kinderen gevraagd om naar voren te komen om samen met pastor Constance Janssen uitleg te geven over het thema van deze viering.

Omdat zondag ook de fietstocht was van Plechelmus naar Plechelmus werd op het eind van de viering door pastor Reerink voor alle fietsers een reiszegen uitgesproken voor een behouden tocht. De viering werd afgesloten met het Plechelmuslied.

Deze gezamenlijke viering bracht mensen bij elkaar, versterkte de verbondenheid en gaf uiting aan deze christelijke geloofsovertuiging. Na afloop van de viering was er koffie met krentenwegge en voor de kinderen limonade en een versnapering.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur

Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus

ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Jeugdmuziekdag 2018

ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli

ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een...
Lees verder