Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld

Uitgaan & Cultuur

De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt maar liefst 20% van de deelnemers uit Duitsland. Er kan dus echt gesproken worden van een internationaal evenement. En dat evenement vindt dit jaar plaats op 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur aan de Loodijk in Saasveld, waar het terrein ruim vijf hectare omvat.

Vast programma
Het vaste programma bestaat weer uit: trekkers, oldtimertrekker-trek, auto’s, motoren, stoommachines, stationaire motoren, brommers en motoren, dorsen, demonstraties, grote onderdelenmarkt, oude ambachten, de valkenier en nog veel meer.

OTA
Naast het vaste programma is ook in 2018 de OTA (Old Transport Achterhoek) Saasveld weer present met zo’n 60 tot 80 oldtimertrucks. Deze voertuigen zijn te bewonderen op het oldtimerterrein dat zich bevindt aan de Loodijk te Saasveld op een speciaal hiervoor ingericht terrein. En daar staan tevens enkele kraampjes opgesteld met allerlei truckerspulletjes.

Speciale activiteiten
Er landen modelvliegtuigen en -helikopters op het oldtimerterrein en op het water varen boten. Er zijn diverse oude motorzagen uit de jaren vijftig te bewonderen en daarmee wordt ook een demonstratie gegeven. Met een stoommachine wordt teruggegaan in de tijd: er is een complete zaagstraat voor het zaken van planken.

Voor elk wat wils
De Oldtimerdag is een ideaal evenement voor het hele gezin, want er is voor iedereen iets van zijn of haar gading. Kijken naar demonstraties van uiteenlopende zaken, neuzen in kraampjes met onderdelen, het kijken naar de zeer diverse voertuigen, miniaturen die getoond worden en het bekijken van oude ambachten. Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens en kunnen een gratis ritje in de draaimolen maken. En er zijn nog meer activiteiten voor de jongste bezoekers! Natuurlijk zijn er ook kraampjes die er voor zorgen dat de inwendige mens goed verzorgd wordt.
Dagje uit
U kunt dit alles meemaken op zondag 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur aan de Loodijk te Saasveld (borden volgen). Het parkeren is gratis! Volwassenen betalen € 5,00 entree, en kinderen onder begeleiding jonger dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Zo kunt u met het hele gezin een gezellig en betaalbaar dagje uit.
Voor meer informatie kijk je op www.oldtimerclubsaasveld.nl.

Foto: archieffoto.

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder