Maestro concert van de St. Remigius Harmonie een topavond

Uitgaan & Cultuur

WEERSELO - In de tot Music Hall omgebouwde Trefpuntzaal was het zaterdagavond één groot muziekspektakel. Zes maestro deelnemers van verschillende verenigingen kregen de opdracht om twee nummers te dirigeren, van klassiek tot pop. De presentatie was in handen van Erwin Veldhuis. Iris Ensink interviewde vanuit de ‘Green Room’ de kandidaten.

Na een voorbereiding van enkele maanden was het zaterdag eindelijk zover en konden de maestro dirigenten zich presenteren met de het orkest onder leiding van Raymond Waanders en de slagwerkgroep onder leiding van Henrike Palland. Vanuit de Weerselose verenigingen deden zes kandidaten mee. Iedere deelnemer moest eerst een klassiek nummer dirigeren en na de pauze een pop nummer. De deelnemers werden gecoacht door Judith Löbker, Raymond Waanders en Peter Löbker. De jury bestond uit Jordi Lensink, Jan Fiselier en Robert Brookhuis. Voor de beste maestro deelnemer was er een mooie prijs beschikbaar gesteld door R&R catering ter waarde van € 250,00 voor een barbecue.

Robert Spijker vertegenwoordigde voetbalvereniging UD. Hij kreeg de primeur en mocht als eerste aantreden. Hij dirigeerde het klassieke nummer ‘1e Peer Gynt Suite’. Collin Lansink, namens J.C.V. De Pearse Köp, dirigeerde ‘Die Zauberflöte’. Esther Oldemeule van ODI dirigeerde het nummer ‘An der schönen blauen Donau’ en Anneke Veldhuis van carnavalsvereniging De Knollentrekkers presenteerde zich met het nummer ‘Hymn and Triumphan from Aida’. Gerard Mulldrs van het Oranje Comité dirigeerde het nummer ‘Walz no.2’ en Kelly Zwiers namens WEVO‘ 70 het klassieke nummer ‘Bolero’. Een geweldige uitdaging om een groot orkest te dirigeren en dat is iedereen heel goed gelukt. Deze deelnemers waren nog nooit eerder zo’n uitdaging aangegaan en waren allemaal heel enthousiast.

De slagwerkgroep gaf tussendoor prachtige shows en er werd een heel spektakel op het podium gebracht. Weerselose Loïs Senger, bekend van The Voice Kids, gaf een geweldig optreden onder muzikale begeleiding van Peter Löbker. Ze kreeg een welverdiend daverend applaus. Eric ten Bos, leadzanger van de band ENorm die in de loop der jaren een uitstekende reputatie als liveband hebben opgebouwd, gaf een spetterend optreden onder begeleiding van het orkest met het nummer ‘Hey Jude’ van The Beatles. Wat een show bracht hij. Hij kreeg zowel het publiek als het orkest en drumband op zijn hand. Gastzangeres Karin Hertsenberg is een veelgevraagde soliste voor rollen in operettes, opera’s en musicals. Zij bracht het prachtige lied ‘Gabriellas Säng’ te gehore. Wat een fantastische zangeres.

Na deze optredens stonden de maestro deelnemers al weer klaar voor de volgende presentatie en nu gingen ze voor de popmuziek. Best wel moeilijk. Je kijkt er zo gemakkelijk tegenaan, maar nu hebben de deelnemers toch wel heel veel respect voor de dirigenten die zo’n orkest moeten leiden. Een hele klus. Als afsluiter zong Karin Hertsenberg samen met Erik ten Bos het nummer ‘Barcelona’ van Freddy Mercury. Wát prachtig. Dat verdiende terecht een staande ovatie.
Na afloop werd door Jos Bijen, de voorzitter van de Harmonie, de winnaar bekend gemaakt van het Maestro concert. De jury en het publiek hebben gekozen voor Esther Oldemeule van de ODI. Zij kreeg een beker en een cheque t.w.v. € 250,00 aangeboden voor een barbecue met ODI. De winnaar mocht de ‘Radetzky-mars’ dirigeren, het slotnummer van het concert.

Dit Maestro concert was de laatste show van Raymond Waanders als dirigent van de St. Remigius Harmonie. Na twintig jaar dirigent te zijn geweest neemt hij afscheid. Hij gaat weer terug naar het orkest Apollo in Goor waar hij zelf is opgegroeid. Raymond kreeg een cadeau aangeboden namens de harmonie en zijn vrouw een mooie bos bloemen.

Een prachtige avond met veel sfeer en goede stemming, die door Erwin op het podium en Iris vanuit de Green Room uitstekend gepresenteerd werd. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Waar een klein dorp ook op muzikaal gebied groot in kan zijn.

Ine Flinkers