JeugdMuziekDag 2017

Uitgaan & Cultuur

Op zondag 25 juni 2017 was de jaarlijkse JeugdMuziekDag. Dit jaar ontving harmonie Caecilia in Ootmarsum de leerlingen van alle Dinkellandse muziekverenigingen in Het Damast. ’s Morgens werd onder leiding van de docenten van DaCapo Dinkelland een aantal muziekstukken te geoefend. Eerst gingen de groepen apart repeteren, zodat elke partij goed bestudeerd kon worden. Ook werd door de AMV/blokfluit leerlingen en de slagwerkers gerepeteerd. In alle ruimtes van Het Damast zat wel een groepje. Voor de lunch kwam het orkest bij elkaar om tezamen te repeteren onder leiding van dirigent Nikki Kleijssen.
Na de lunch gingen alle instrumenten en muzikanten naar Gasterij Oatmössche. Het was de bedoeling om op het prachtige plein buiten het concert te geven, maar het weer bleek een spelbreker. Daarom werd binnen alles klaargezet. Iets wat alleen kan met de vrijwilligers van de verschikkende verenigin-gen en natuurlijk gastheer Manfred Bijen en zijn vrouw.
Om 14:30 uur was het eindelijk zo ver het concert kon beginnen. Het thema was Dacapo@the movies. Met de muziekstukken, speciaal gemaakte T-shirts en een presentatie kwam dat thema volledig tot zijn recht. Om en om speelden orkest, blokfluitgroep en slagwerkgroep onder leiding van respectieve-lijk Nikki Kleijssen, Leonie van Viersen, Kristin Nijhuis en Gerrit Kelder.
In een afgeladen Gasterij Oatmössche genoten ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en de vele andere belangstellenden van een goed georganiseerd concert; vakkundig aan elkaar gepraat door Robbert Wijdenes.
Na afloop kregen alle jonge musici een welverdiend ijsje aangeboden en werd een groepsfoto ge-maakt.

Uitgaan & Cultuur

Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes

WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café...
Lees verder