JeugdMuziekDag 2017

Uitgaan & Cultuur

Op zondag 25 juni 2017 was de jaarlijkse JeugdMuziekDag. Dit jaar ontving harmonie Caecilia in Ootmarsum de leerlingen van alle Dinkellandse muziekverenigingen in Het Damast. ’s Morgens werd onder leiding van de docenten van DaCapo Dinkelland een aantal muziekstukken te geoefend. Eerst gingen de groepen apart repeteren, zodat elke partij goed bestudeerd kon worden. Ook werd door de AMV/blokfluit leerlingen en de slagwerkers gerepeteerd. In alle ruimtes van Het Damast zat wel een groepje. Voor de lunch kwam het orkest bij elkaar om tezamen te repeteren onder leiding van dirigent Nikki Kleijssen.
Na de lunch gingen alle instrumenten en muzikanten naar Gasterij Oatmössche. Het was de bedoeling om op het prachtige plein buiten het concert te geven, maar het weer bleek een spelbreker. Daarom werd binnen alles klaargezet. Iets wat alleen kan met de vrijwilligers van de verschikkende verenigin-gen en natuurlijk gastheer Manfred Bijen en zijn vrouw.
Om 14:30 uur was het eindelijk zo ver het concert kon beginnen. Het thema was Dacapo@the movies. Met de muziekstukken, speciaal gemaakte T-shirts en een presentatie kwam dat thema volledig tot zijn recht. Om en om speelden orkest, blokfluitgroep en slagwerkgroep onder leiding van respectieve-lijk Nikki Kleijssen, Leonie van Viersen, Kristin Nijhuis en Gerrit Kelder.
In een afgeladen Gasterij Oatmössche genoten ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en de vele andere belangstellenden van een goed georganiseerd concert; vakkundig aan elkaar gepraat door Robbert Wijdenes.
Na afloop kregen alle jonge musici een welverdiend ijsje aangeboden en werd een groepsfoto ge-maakt.

Uitgaan & Cultuur

Het wordt een ‘buitengewoon’ actief , amusant en feestelijk ‘weekendje Beuningen’

Het is al eerder aangekondigd in een editie van de Dinkelland Visie: Beuningen gaat zaterdag 23 en zondag 24 september, dus het komend weekend, weer haar jaarlijkse dorpsfeest vieren. En dat betekent...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Jubilerende Paarden-& Ponymarkt Denekamp met feestelijke uitstraling op zaterdagkermis en met jubileumbijeenkomst

In de vorige DV-editie werd reeds aandacht besteed aan de najaarskermis dit weekend op het Nicolaasplein in Denekamp. Het weekend ook van de typisch Denekampse eigen evenementen als de Paarden-...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Twentse Oldtimerdag Tilligte bezocht door veel toeschouwers

De 31e editie van de Twentse Oldtimerdag Tilligte vond zaterdag 2 en zondag 3 september plaats op het festivalterrein in Tilligte. Er waren weer vele oldtimers te be- wonderen te midden van muziek,...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

St. Remigius Harmonie pakt op 18 november giga-groot uit met concert Maestro

De St. Remigius Harmonie presenteert iedere twee jaar een megaconcert in Het Trefpunt in Weerselo. De grote zaal wordt dan omgebouwd tot een heuse concertzaal.
Lees verder