Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp!

Uitgaan & Cultuur

Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait Koningsfeest Denekamp!
Het kleine partytentje van 25 jaar geleden heeft al lang geleden plaatsgemaakt voor de alom bekende ‘blauw-gele festivaltent’ op het marktplein aan De Lange Voor. Van een pallet-podium met een enkele bouwlamp naar een volledig professioneel opgebouwd podium met licht en geluid die zijn weerga niet kent! Het Koningsfeest heeft zich ontwikkeld tot een festival van formaat!
Afgelopen vrijdag hebben we de jubileum editie traditioneel afgetrapt met ‘groen halen’. Alle oud organisatoren hebben hun steentje bijgedragen en gezamenlijk de entreeboog met bijbehorende roosjes verzorgd.

Vanaf morgen is het dan zover en starten we met de 25e editie van het Koningsfeest met Bökkers en Plork en de Aannemers. Twee bands van formaat! Bökkers trapt de donderdag af. Waar zij eerder begonnen als coverband van Normaal onder de naam Bökker Dut Normaal heeft de band een eigen repertoire ontwikkeld. Meerdere albums, vele zalen en festivals hebben zij plat gespeeld. Waar ze in het westen van ons kikkerlandje wellicht niet heel bekend zijn, zijn ze in het Oosten ondertussen uitgegroeid tot wereldsterren. Plork en de Aannemers nemen het “symbolische” stokje vervolgens over. Deze energieke band weet na twee eerdere optredens in Denekamp hoe het feest hier gevierd moet worden. Wees deze avond op tijd want de Bökkers beginnen hun set al om 21.00uur!

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, staan de alom bekende programmaonderdelen ‘Foodyard’ en ‘Kindermiddag’ weer op het programma. De Foodyard belooft weer een culinair hoogstandje te worden en wordt vormgegeven door horecaondernemers, een ‘speciaal bier bar’ en een variatie aan speciale wijnen. De

Foodyard start om 14:00 uur. Na de opening van de Foodyard staat de kindermiddag op het programma, deze start om 14:30 uur met een spectaculaire openingsdans en gaat verder met tal van spelletjes in de grote feesttent.
De middag wordt muzikaal ondersteund door Toon & Toon en het terras wordt geheel in samenwerking met Kringloopbedrijf de Beurs aangekleed met leuke zithoekjes.

Vanaf 18.30 uur begint de ‘Hollandse
avond’. Met trots presenteren wij drie grote namen van Hollandse Glorie; Django Wagner, Henk Dissel en John de Bever. Zij zullen deze avond de bühne betreden met hits als “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”, “Een Bom” en “Kali”.

Om het drieluik aan feestdagen af te sluiten kunnen de voetjes van de vloer op zaterdag 28 april! Met een mix van hardstyle en rap vliegen de beats door de speakers. Mandy, Tony Junior en JeBroer laten je de blaren op de hakken dansen!

De tent is op donderdag en zaterdag geopend vanaf 20:00 uur. Vrijdag vanaf 14:00 uur.
Entreeprijs voor donderdag 26 april en zaterdag 28 april is €10,- en entreekaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de deur. Vrijdag 27 april is de gehele dag vrij toegankelijk!

Voor meer informatie kun je kijken op www.koningsfeestdenekamp.nl en op onze Facebook- en Twitter pagina’s.

We hopen je te zien tijdens Koningsfeest Denekamp!!!

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder