Gevarieerd gala CV de Nettelkörnkes

Uitgaan & Cultuur

DEURNINGEN - Voor het zesde jaar op rij hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de gala-avonden van CV de Nettelkornkes plaatsgevonden in een tot galazaal omgedoopte sporthal ’t Hoge Vonder. Een kleine 900 bezoekers, verdeeld over de twee avonden, kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Zang, dans, buut, alles kwam voorbij. Na het openingslied verzorgd door Elles Oude Smeijers, Francy Wilthuis, Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis en Chantal Wegman, was het podium voor een afvaardiging van de Garde van oud-prinsen.

Met hun act “Red & White Illusion” vertoonden zij zich in de rood, witte DSVD kleuren en zetten zij hun beste beentje voor tijdens deze grappige illusie-act. Ook de jongeren uit het dorp lieten zich horen op het gala. JCV de Dwarsliggers presenteerde zich met hun ‘modellen’ wedstrijd; Miss Deurningen. Gepresenteerd door Goor & Goor lieten zij op ludieke wijze enkele Deurningers de revue passeren. Het podium werd daarop vrijgemaakt voor Showtime. Elles Oude Smeijers zong een eigen tekst op het lied ‘Perfect World’ van ‘Maan’. Daarbij werd ze geassisteerd door vijf dames van de ‘Nettelwichter’ met een prachtige dans. Als laatste act voor de pauze was het de beurt aan Picco Bello BV. Na hun debuut vorig jaar dat zeer goed werd ontvangen hebben de heren Remco Moekotte en Stefan Deterd wederom een geslaagde buut neergezet. Als 2 glasvezelleggers bespraken de heren het wel en wee van Deurningen waarbij ze de lachers menigmaal op hun hand kregen. Na de pauze kwam de zaal terecht in de pizzeria van Martino. Voor de act “FF Wachten, Pizza” had Martijn Seiger dit jaar in Maik van Rijn een nieuwe medespeler gevonden. Of eigenlijk medespeelster, want Maik leeft zich uit in de vrouwelijke rol. Wederom een humoristisch stuk, waar de heren weer veel energie in hebben gestoken, inclusief een door hen zelf ontworpen decor.

De dames Francy Wilthuis, Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis en Chantal Wegman betraden vervolgens het podium. Ze hadden zich laten inspireren door het project MijnDeurningen2030 en de bijbehorende film met als gevolg een mooie parodie op die bewuste film die op de schermen vertoond werd. Aansluitend trakteerden de dames de zaal met hun zangkunsten op een aantal prachtige liederen. Dit alles met als titel; Loat oe heur’n! Het podium werd weer vrijgemaakt en er verscheen daarop een altaar op het podium. Met zijn buut Hoog bezoek uit Rome was Martijn Elshoff volledig in zijn element als Martinus, Plechelmus, Kardinaal Berkntuin, van maaskaant Paus. Geassisteerd door zijn acolyten Niek Heuvel en Andy Oude Lansink besprak hij welbespraakt de huidige situatie in en om Deurningen in zijn preek. Getuige het luide applaus wist de zaal dit optreden erg te waarderen. De avond werd op het podium afgesloten door een live gezongen en van rustig naar feest opgebouwde medley, gezongen door Leon Veldhof, Elles Oude Smeijers, Francy Wilthuis, Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis en Chantal Wegman. Als special act ging Merle Oude Smeijers op de klanken van ‘I believe I can fly’ met een lier de lucht in voor een voortreffelijk stuk luchtacrobatiek aan doeken, ook wel aerial tissue act genoemd. Deze zeer bijzondere en mooie act was de verassing van de avond en de vele bezoekers keken vol bewondering toe hoe Merle op grote hoogte haar kunsten vertoonde.

Gedurende de avond gaven de twee dansgroepen een flitsend optreden weg. Zowel de Nettelwickes als de Nettelwichter kregen de handen van het publiek op elkaar. De avond werd afgesloten met een grande finale waarbij alle artiesten en medewerkers het podium betraden en gezamenlijk met alle aanwezigen het Deurninger lijflied Tussen Hengel en Olnzel zongen.

Foto’s: www.DezeFoto.nl

Uitgaan & Cultuur

Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht

Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo

WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “...
Lees verder