The Cats in the House te gast in Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam

Uitgaan & Cultuur

The Cats in the House zijn pas sinds het afgelopen najaar en officiële tribute-band van de nog altijd legendarische vroegere band The Cats uit Volendam. De band van o.m. Cees en Piet Veerman, Jaap Schilder en Arnold Mühren (niet de voetballer), de vaderlandse topband uit de jaren 1964 en 1985. Maar in de afgelopen maanden hebben onze ‘Denekamps Cats’, waaraan ook in enkele edities van de DV. al aandacht werd geschonken, met hun optredens reeds zoveel bekendheid verworven, dat ze vorige week zaterdag al werden uitgenodigd voor een bezoek en het maken van een video aan de Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam. De studio, waarin bijna alle bekende hedendaagse artiesten hun opnamen realiseren, van Borsato tot Waylon en van Ilse de Lange tot Total Touch. Na aankomst in Volendam volgde er eerst een foto-shoot bij het bekende Hotel Spaander en op het beroemde Volendamse ‘Cats-bruggetje’. Dat optreden beviel de eigenaar van Hotel Spaander zo goed, dat hij de Denekampse musici uitnodigde voor een optreden in november a.s. in Volendam, dus de bakermat van de ‘grote ‘Cats ! In de Muziekstudio van Arnold Mühren werd natuurlijk een ‘proeve van bekwaamheid’ gegeven die bij de oud-musicus en songwriter van The Cats en de hedendaagse muziekproducer Arnold Mühren bijzonder in de smaak viel. Zijn echtgenote Vera Mühren stuurde Ruud Bittink c.s.de dag erna de mededeling, dat ze de opname van The Cats in the House in hun studio plus een foto daarvan via Twitter had verspreid. Bovendien liet ze alle ontvangers van haar bericht weten dat, indien je deze band zelf op korte termijn al zou willen horen, je dan vrijdag 9 maart a.s. bij Gasterij De Smid moet zijn.

*Vrijdag 9 maart a.s. The Cats in the House’ bij Gasterij De Smid: opbrengst voor KIKA
Tijdens dat bezoek aan de Muziekstudio doneerde het echtpaar Mühren bovendien een bedrag voor het bekende nationale Kika-fonds (Stichting Kinderen Kankervrij), dat in Denekamp de zussen Mirjam en Moniek Haafkes heeft gebracht tot de organisatie van een grote sponsoractie! Goede gevers en sponsoren ontvangen van hen een Monki, een gelukspoppetje, door de dames zelf vervaardigd. Ook aan deze actie werd in een DV in de maand september vorig jaar al ruim aandacht geschonken. Vrijdag 9 maart a.s. dus The Cats in the House met een optreden in Gasterij De Smid. Ze spelen daar gratis, want ze dragen de gehele opbrengst over aan KIKA. Tevens kunnen de bezoekers dan z’n Monki kopen, waarvan de opbrengst eveneens naar KIKA gaat.

PBJ

Bij het beroemde bruggetje uit de Cats-original Be Me’

Uitgaan & Cultuur

Sfeervol kerstconcert Saasveld

Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest...
Lees verder