‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time

Uitgaan & Cultuur

Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere eveneens zeer ingrijpende interne ombouw tot horecagelegenheid, volgde een jaar geleden een opnieuw rigoureuze interne verbouwing van het monumentale gebouw, dat tot 1980 diende als ‘Raadhuis’ ( gemeentehuis) van de toenmalige gemeente Denekamp. Het is niet ondenkbaar, dat menigeen bij de realisatie van De Wethouder in dit nu bijna een eeuw oude monumentale pand vraagtekens plaatste? Toch weer een horecabedrijf rond het Nicolaasplein, waar immers, inclusief de directe omgeving, toen al zo’n zes ondernemingen op dat gebied bestonden. De nieuwe horecavestiging in de toen voormalige De Hoogklimmer kwam echter met een totaal nieuw concept, dat aanvankelijk de vraag opwierp: is daar wel plaats voor in Denekamp. Al snel bleek dit nieuwe ‘food and drink’-concept aan te slaan, zo goed, dat nu, precies een jaar later, De Wethouder haar eerste bestaansjaar kan vieren als een zeer succesvol ondernemingsjaar. Vandaar het komend weekend het uitgebreide verjaardagsfeestje in de ‘toko’, waarin Ben Schulte de chef-kok is en Susan Teunissen de leiding van de ‘club’ heeft. Feest in deze, naast Restaurant Oosth, derde loot aan de stam van Hotel De Schout. Onder de naam ‘Party-time’ gaat het een vierdaags verjaardagsfeest worden gedurende het aanstaande lange weekend , namelijk van donderdag 15 tot en met zondag 18 november a.s.

Weekend met speciale avonden, rest van de week vergaderingen en in gebruik als business-locatie
Uit het gesprek met algeheel bedrijfsleider Edwin ter Haar blijkt duidelijk het bedrijfsconcept van De Wethouder: het is in feite een ‘Food & Drinkclub-Plus’! Wie de enorme drukte in de weekenden ziet en nog nauwelijks binnen is geweest kan allicht denken dat het een horecabedrijf is, zoals het zich ook promoot, voor smakelijke kleine gerechtjes, een keur aan drankjes, ook exclusieve, maar ook complete menu’s. Edwin: “Dat is ook zou maar dat alles in en toch wel bijzondere sfeer en ambiance. Van donderdag tot en met zondag is de keuken geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur. De donderdagavond is de Happy Beer-avond, de vrijdag is de thema – en live muziekavond. De zaterdagavond, de Happy Dance-avond, begint als de klassieke dineravond met na 22.00 uur de borreluurtjes met eenmaal per maand een trendy DJ. De zondagavond noemen we de Happy-Wine-avond’ en die naam zegt al genoeg !” Natuurlijk vertelt Edwin ter Haar als enthousiast horecaman bij dit overzicht over de exclusieviteit van de aangeboden dranken, kleine gerechten en dinermenu’s’. Echter, ook de rest van de week is De Wethouder absoluut niet gesloten. Edwin: “Van maandag tot en met vrijdag wordt De Wethouder ingezet voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ze fungeert dan bijvoorbeeld als business-ruimte voor het ernaast gelegen Hotel De Schout. Voor de bedrijven die van dit rijksmonument gebruik maken voor hun vergaderingen, ‘dagje-op-de heide’, teambuilding, enzovoort is het een soort onthaasten in een schitterende landelijke omgeving met naast die vergaderruimte in de authentieke raadszaal op de begane grond een horecagebeuren, dat van alle gemakken is voorzien. Overigens, tijdens het ‘verjaardagsfeest’ presenteren we onze nieuwe menukaart.”

PBJ

Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang...
Lees verder