Zeer geslaagd initiatief SDC’12: ‘Wintercup’-toernooi met achttal regionale 2e elftallen

Sport & Vrijetijd

De voetbalwinterstop voor de amateurverenigingen loopt ten einde, de hervatting van de competitie 2017/2018 staat weer op punt van beginnen. De ‘voetballerij’ lag echter toch nimmer helemaal stil, want er werden, vooral dankzij de kunstgrasvelden mogelijk gemaakt, vele oefenpotjes georganiseerd. Dat laatste betrof in de optiek van Raymond Aveskamp, trainer SDC’12 Zondag-2, echter meestal de hoogste verenigingselftallen, het 1e elftal. Dat bracht ‘Avi’ op de gedachte een winterstop-toernooitje te organiseren voor 2e elftallen (zie DV vorige week). Zijn initiatief vond veel bijval en zondag jl. waren een achttal 2e teams van bekende regionale verenigingen naar het Sportpark van SDC’12 gekomen voor deelname aan het zogenoemde Sneaker Dealers Wintercup 2018-toernooi. Het weer viel mee en de entourage was bovendien er een van grote gezelligheid. Veel spelers kenden elkaar uit de competitieduels en zo werden bijvoorbeeld de finalisten, alsof het een Europacup-duel betrof, bij hun entree op het veld zelfs vergezeld van ‘vlaggeniers’ van SDC’12 JO9-1 . Na afloop van de strijd om deze eerste Wintercup, gewonnen door STEVO 2, was er in het clubgebouw ‘winterkost’ in de vorm van een stamppot-buffet, bereid door slager Jos ‘Kappelhof’. DJ MDW zorgde voor de muzikale omlijsting van de nazit, waarbij de hoofdsponsor van het toernooi, Mensink Schoenen & Sport, een ‘vaatje’ aan de tap liet uitschenken. Al met al een bijzonder goed geslaagd initiatief, dat met instemming van alle deelnemers volgend jaar absoluut weer op het winterstop-programma zal komen te staan. Die deelnemers waren nu de reserve-elftallen van gastheer SDC’12, Achilles’12, STEVO, Bon.Boys, TVC’28, Avanti, KOSC en BWO.

*Finale Stevo II- Achilles’12 II
Voor dit toernooi op de kunstgrasvelden van SDC12 waren de deelnemende 2e elftallen verdeeld over twee poules, waarin ze dan drie wedstrijden speelden. In poule I met Stevo, Avanti, Bon.Boys en SDC’12 werd Stevo 2 dankzij een beter doelgemiddelde dan SDC’12-2 winnaar. In poule II was het eveneens spannend. Achilles’12 werd de uiteindelijke poulewinnaar na in de slotwedstrijd 1-1 te hebben gespeeld tegen TVC’28. Op de ‘winterconditie’ van de spelers werd een flink beroep gedaan met drie wedstrijden van 40 minuten en voor de finalisten Achilles’12 en Stevo kwam er zelfs nog een wedstrijdje van een half uur bij. Door met 2-1 te winnen werd het elftal uit Geesteren de eerste winnaar van deze Sneaker Dealers Wintercup. In het clubgebouw sprak het nieuwe SDC’12-bestuurslid Patrick Vollenbroek namens de vereniging zijn waardering uit voor het initiatief en bedankte hij de deelnemende teams en de mensen, waaronder de sponsoren, die de realisatie van dit toernooi mogelijk hebben gemaakt. Namens de hoofdsponsor en naamgever van dit toernooi, Sneaker Dealer Mensink, reikte Jeroen de grote cup uit aan de aanvoerder van Stevo 2. Ook waren er bekers, allemaal beschikbaar gesteld door Avi’s Sport&Sign, voor de beste speler Gino (Achilles’12-2), de beste keeper Bas Engbers (SDC’12-2) en de topscorer van dit toernooi Thomas Steggink (Stevo 2). SDC’12 Zondag.2-trainer Raymond Aveskamp kan erg tevreden zijn over het resultaat van zijn initiatief.

PBJ

Foto: Met veel vlagvertoon naar finale…….

Sport & Vrijetijd

Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval

I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi

De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland

Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over...
Lees verder