Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden

Sport & Vrijetijd

DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook graag in de herfst/winter actief wil zijn. De Welkoop Köttelpeer'n Classic is traditioneel een zeer gewaardeerde toertocht die goed wordt bezocht. Niet in de laatste plaats omdat er geen enkele andere toertocht in dit gebied van Duitsland komt. De route ging via Noord Deurningen richting het Springendal en vervolgens naar de Duitse Lönsberg, waar er een splitsing was tussen de 45 en 55 km route.

De langste route ging vervolgens langs de prachtige omgeving van Uelsen, waarbij de nodige klimmetjes getrotseerd moesten worden. Vlak nadat de routes weer bij elkaar kwamen was een pauzeplek ingericht waar deelnemers konden genieten van een heerlijke krentenbol, banaan en warme citroenthee. Na deze pauzeplek ging de route via de omgeving van Lage en Nordhorn weer richting het Almelo-Nordhornkanaal. Bij terugkomst stond er voor iedere deelnemer bij de IJskuip een gratis kop heerlijke erwtensoep klaar, waarvan gretig gebruik werd gemaakt. Ook dit jaar waren de weergoden de organisatie zeer goed gezind. Onder perfecte crossomstandigheden (zo’n 0 tot 5°C, vrij weinig wind en een heerlijk zonnetje) konden de deelnemers genieten van de route die er door de droge zomer en de regen van de afgelopen week perfect bij lag. Gelukkig hebben zich ook geen noemenswaardige ongelukken of pechgevallen voor gedaan.

Per deelnemer wordt € 0,50 afgestaan aan Support for Nature en komt op die manier ten goede aan onderhoud en herstel van natuur en paden. Daarnaast konden de deelnemers een kijkje nemen in de expositie over Hennie Kuiper, de Hennie Kuiper Native. Zoals gebruikelijk tijdens de toertochten van RTC bleven veel deelnemers nog lang zitten napraten onder het genot van een glaasje fris of biertje. Uiteindelijk trok de toertocht ruim 500 enthousiaste deelnemers. Bijna 50 deelnemers hadden zich vooraf online ingeschreven wat dit jaar voor het eerst kon. Dit jaar probeert RTC voor beide toertochten het keurmerk ‘Extra goed geregeld’ binnen te halen. Dit keurmerk is voor de deelnemers een garantie dat alles tot in de puntjes goed geregeld is. Om te controleren of de toertocht aan alle strenge eisen voldeed was er een controleur van de NTFU (Nederlands Toer Fiets Unie) aanwezig. Nu is het afwachten of het keurmerk in de wacht is gesleept, maar de voortekenen zijn goed. Alle deelnemers en vrijwilligers, bedankt voor een zeer geslaagde editie van de Welkoop Köttelpeer’n Classic.

Op 23 december wordt de tweede en laatste veldtoertocht van dit seizoen door RTC Twente Denekamp georganiseerd, de FietZ Classic. Ook dan is de start en finish bij de IJskuip aan het Almelo-Nordhornkanaal. De route zal bij deze toertocht echter een hele andere kant op gaan in de richting van het Everloo, Tankenberg, Paasberg, Hakenberg, Beuninger achterveld en een stukje door Duitsland. Ook deze dag zal RTC Twente Denekamp weer een beroep doen op de vele vrijwilligers die nodig zijn om het evenement weer in goede banen te leiden. Hopelijk zijn er ook dan weer vele fanatieke deelnemers die vlak voor de kerst nog even een toertocht willen fietsen.

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Alien’s bezoeken deze zomer Twente

DENEKAMP - Vliegeraars bouwen meestal ‘s winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek werd er besloten...
Lees verder