Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen, een spannende strijd

Sport & Vrijetijd

BEUNINGEN - Zaterdag 23 juni jongstleden stond het 8e Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi op het programma. Onder prettige weersomstandigheden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 12.30 uur gereed voor de aftrap. Degene die zich hadden opgegeven voor het voetbaltoernooi, en dat waren er wederom velen, hadden tot 16.30 uur een geweldige en spannende middag.

Er werd gestreden in één poule. De poule bestond uit de volgende top teams: Barcelona, Manchester United, AC Milan, Real Madrid, Ajax en FC Twente. PSV moest helaas verstek laten gaan omdat ze elders nog belangrijkere verplichtingen hadden. Na de hele middag strijden traden de teams van Manchester United (bestaande Elisah Roelofs, Sil olde Olthuis, Nick Berendsen en Jurre Mollink) en AC Milan (bestaande uit Maud Zanderink, Roef Plantema, Cas Eppink en Wende Wagenvoort) aan om te spelen in de kleine finale. Dit betrof de plaatsen 3 en 4. Na een spannende strijd won het Italiaanse AC Milan met 3–1 van het Engelse Manchester United.

De finale ging tussen Ajax (bestaande uit Job Berendsen, Lieke Evering, Teun Luttikhuis en Noek oude Ophuis) en Barcelona (bestaande uit Berend Geers, Wout Luttikhuis, Evi oude Ophuis en Mathijs Evering). Vooraf werden de spelers onder muziek van Surviver, het nummer The Eye of The Tiger, aan het in grote getale aanwezig publiek voorgesteld. Het werd een van de spannendste finales uit de geschiedenis van het voetbaltoernooi. Nadat de reguliere speeltijd erop zat hadden beide teams één keer gescoord. Eindstand derhalve was 1-1. Een penalty-shoot out moest voor uitkomst zorgen. Elke speler van elk team mocht één penalty nemen. Ajax scoorde uit de vier pogingen twee keer en Barcelona (overmand door zenuwen misschien, wie zal het zeggen?) scoorde nul keer. Ajax won deze editie van het voetbaltoernooi. Gefeliciteerd.

Nadat rond 16.30 uur de voetbalcompetitie was afgewerkt, begon om 18.00 uur het altijd gezellige en goed bezochte volleybaltoernooi voor inwoners van Beuningen en omstreken. Er werd wederom gestreden om de prestigieuze Beuninger Wisselbokaal. Bij winst staat de naam van jouw team voor eeuwig gegraveerd op de beker met de kleine oortjes. De bokaal der bokalen... Gezien het aantal teams dat zich had aangemeld, dit jaar waren het er elf, is er veel animo onder de bevolking om aan dit gezellige volleybaltoernooi deel te nemen. Nadat het vorig jaar bij tijd en wijle hoosde, waren de weergoden dit jaar heel goed gezind. Het was ’s avonds prachtig weer om te volleyballen en om er een gezellig feest van te maken. De deelnemers genoten.

Er werd gestreden in twee poules. Poule A bestond uit de teams De Goudgele Jongens, Disse kaant net, Moal wat Aans, ’t Gaatje, Kaant van ’t Zaand en Kampvolk. Poule B bestond uit de teams: Team net Niet, Dream Team, Anna’s vriendinnen, De Gewone Prima’s en de Lomanskamp. Een bonte verzameling namen die je pas kunt uitspreken nadat je een cursus Twents hebt gevolgd. Tijdens de poulewedstrijden, die in een ontspannen sfeer plaatsvond, werd duidelijk dat in poule A Disse kaant net en ‘t Gaatje streden om de plekken 1 en 2. In poule B kwamen Team net Niet en Anna’s Vriendinnen als beste naar voren. De kleine finale (strijdend om de plekken 3 en 4) werd gespeeld door Disse kaant net en Team net Niet. Disse kant net legde beslag op de 3e plaats en nam de daarbij horende wisselbeker mee naar huis. De grote finale werd gespeeld door ’t Gaatje en Anna’s Vriendinnen. Het team ‘t Gaatje won maar nipt met 17–15 en won voor de eerste keer dit prestigieuze volleybaltoernooi, een puike prestatie. Het team ’t Gaatje bestond uit jongens en wel uit Tijn Groeneveld, Wietse Groeveveld, Wally Westerhof, Floyd Albers, Daan Kuipers en Mike la hogel. Het team van Anna’s Vriendinnen bestond uit alleen dames en wel uit Annika Hampsink, Joyce Rolink, Inge Steunebrink, Esmee Bride, Linne olde Riekerink, Anna Boerkamp, Isabel Hampsink, Fleur Smithuis, Babs oude Elferink en Noek Volker. Het was een soort Jongens tegen de Meisjes.

De organisatie feliciteert alle winnaars van deze 8e editie en bedankt iedereen die van deze dag een groot succes hebben gemaakt.

Uiteraard wil de organisatie via deze weg de sponsoren, in willekeurige volgorde, bedanken: Rugo Logistics uit Denekamp, Koopman Administratie & Advies uit Oldenzaal, de Rabobank te Denekamp, Café-Restaurant ‘t Sterrebos uit Beuningen, MAKU uit Beuningen, EW EHBO uit Hengelo, Van Langen Kinderfysiotherapie uit Beuningen, Autobedrijf Wessel uit De Lutte, Europe Security uit Denekamp, Hoveniersbedrijf Martijn Bloemen uit Beuningen, De Linnenhal uit Oldenzaal, Busreizen Tirol uit Beuningen, Loman Party Verhuur uit Beuningen, Vennegoor Installatietechniek uit Weerselo en Hampsink Installatietechniek uit Beuningen en Koopman Salarisverwerking uit Oldenzaal. Uiteraard kan dit toernooi niet slagen zonder de hulp van de vele vrijwilligers, ook danken zij hen voor de inzet. Ze zien u graag volgend jaar terug bij het Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi.

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder