TTV Koapman behaalt derde plaats op EK touwtrekken

Sport & Vrijetijd

Afgelopen woensdag vertrok TTV Koapman met veertien leden naar het Engelse Southport. Na een goede reis en weinig eten kwamen de heren op tijd aan voor het weegmoment. De kilo’s waren in orde en iedereen was ook fit.

Donderdag startte de 680 kg. klasse, waarbij de heren van TTV Koapman in een bijzonder zware poule werden ingedeeld. Zo werd er getrokken tegen TTV Heure (Nederlands selectieteam), Ebersecken (regerend Europees & Wereldkampioen), TTV Okia (Kampioen gewest oost), TAF Scorze (Italiaans selectieteam), Allgau powerzell en Mount Vernon. De heren van TTV Koapman zijn hierbij als vierde geëindigd in de poule, waarvan er twee teams doorgaan. Ze waren ingedeeld bij de nieuwe Europees Kampioen Ebersecken en TTV Heure, die als tweede is geëindigd.

Vrijdag was het tijd voor de 720 kg. klasse en er werd gestart met een gelijkspel tegen TTV Gelderswoude. Daarna was er winst tegen TTV Vorden, verlies van TTV Valleitrekkers, winst tegen Velkonis, verlies tegen G&B, gelijk tegen Lincoln en winst tegen SA Gazelles. Deze punten waren bij elkaar opgeteld net voldoende om door te gaan naar de kruisfinales waarin er tegen G&B getrokken moest worden. Deze partij werd helaas verloren. Toen werd er tegen TTV Gelderswoude om de derde plaats gestreden. Na twee spannende beurten heeft TTV Koapman hier de bronzen medaille weten te bemachtigen. ‘s Middags werd er nog in de 640 kg. klasse getrokken, maar hier wisten de heren van TTV Koapman geen potten te breken. Er werden goede wedstrijden getrokken en de vereniging eindigde op een vierde plaats in de poule. ‘s Avonds was de prijsuitreiking waarna er goed feestje werd gevierd door de supporters, coaches en touwtrekkers van TTV Koapman.

Zaterdag en zondag kon er genoten worden van het echte Engelse weer op de tribune. Vincent Wagenmans heeft bij het nationale team hierbij twee gouden en één zilveren medaille bemachtigd. Suzanne Wagenmans is als vierde geeindigd in de mix klasse.

Maandag ging de reis weer op tijd terug naar Tilligte. Bij thuiskomst in café Haamberg/Koapman stond er een groot ontvangstcomite klaar. Hier werd de bronzen plak nog even extra ingezegend en kan TTV Koapman terugkijken op een geslaagd EK.

Sport & Vrijetijd

IJsvogels doen mee aan NK jeugdmarathon

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de NK Marathon voor de jeugd in Tilburg. Hieraan deden Wyke Damink, Sander Grobbe, Luc en Sharon Heesink, Maria Hoonberg en Wessel Velthuis mee. Voor Sander en Maria...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Saasveldia JO11-2m kampioen

Afgelopen zaterdag kon opnieuw de kampioensvlag op sportpark De Esch te Saasveld worden gehesen. Het meisjesteam JO11-2 is kampioen geworden.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Ijsbaan in Beuningen geopend!

Het is een feit. Beuningen is een ijsbaan rijker.
Lees verder