Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint

Sport & Vrijetijd

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis, Lotte Veldscholten, Wyke en Ynske Damink en Gijs Doorn deel. Tim Olderink, Merle Meenhuis, Imke Veldscholten, Sem Doorn en Gertjan Gelevert schaatsten allemaal op deze afstand een pr (persoonlijk record). Lotte Volker en Jacob Brummelhuis startten de 300 meter en Jacob reed nog een pr op de 500 meter. Maria Hoonberg reed de 500-100 en op beide afstanden behaalde zij een pr.

Om 20.00 uur ging de jeugdmarathon van start voor de pupillen C-B-A en de junioren C. Dit was met vallen en opstaan, maar de aanhouders wonnen toch. Ynske, Bouke en Jacob startten bij de pupillen C over vier respectievelijk vijf ronden. Jacob kwam in de strijd voor de derde plek onfortuinlijk 50 meter voor de finish in het sprintgeweld ten val. Bij pupillen B reed Lotte Volker voor het eerst een marathon en zij haalde de finish zonder kleerscheuren. Toen was het de beurt aan Maria, Wyke en Sander Grobbe bij pupillen A. Ze zijn allemaal gefinisht. Maria eindigde als tweede ondanks een val. Wyke werd derde en Rens reed solide en behaalde keurig een tweede plek. Bij de junioren C verschenen aan de start Sharon Heesink en Wessel Velthuis. Wessel viel al in de tweede ronde, maar herpakte zich snel en finishte zelfs als derde. Sharon eindigde in de middenmoot, maar zeker een goede prestatie. Dit was namelijk al de tweede marathon voor haar dit weekend. Op vrijdagavond werd ze al tweede van Overijssel tijdens de gewestelijke kampioenschappen op de ijsbaan in Dronten.

Daarna ging de recreantenmarathon van start. Bij de gevorderden werd Roland Hartman na de 25 te schaatsen ronden vijfde, Guus Roelink eindigde als zesde en Theo Weda zevende. De beginners reden vijftien ronden en hierbij werd Anouk Veldscholten vierde, Raimond Wassink vijfde en Saskia Jukema zevende.

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder