Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland

Sport & Vrijetijd

Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over landgoederen en landerijen van het Nationaal Landschap Noordoost Twente. Een bijzondere loop is het, want de marathonafstand van 42,195 kilometer kan namelijk geheel lopend, maar ook in de duo-combinatie lopen-fietsen worden overbrugd. Dit houdt in dat je als duo van start gaan, waarbij de één een gedeelte van de afstand fietst, terwijl de ander dat hardlopend doet. Na een bepaalde afstand wordt vervolgens gewisseld en gaat de fietser hardlopen en hardloper fietsen. Dat wisselen kan het tweetal zo vaak doen als het hen goed denkt, maar wel over de afstand van een marathon, dus ruim 42 km.. Het is dan ook geen prestatieloop voor de ruim 750 duo-deelnemers en 50 marathonlopers die dit jaar aan de start verschijnen. Een ander bijzonder aspect is dat in het afwisselende parkoers, over deels onverharde maar goed begaanbare paden en weggedeelten, bijvoorbeeld een boerenschuur met koeien, een gedeelte van het arboretum en delen van terreinen van Natuurmonumenten, waar men ineens ook zomaar een kudde schapen kan tegenkomen, zijn opgenomen. Dit jaar fungeert ook de Boerderijcampus bij Tilligte als LTM-post. Het is een loop tegen een bijzonder fraai Twents, dus natuurrijk decor, waarin een 10-tal stops met o.m. het aanbieden van typisch Twentse streekproducten en met live-muziek.

Nu ook ‘LTM-plein’ bij doorgang door gemeentehuis Dinkelland
Bijzonder is ook het feit, dat de loop dwars door het gemeentehuis in Denekamp gaat. Dat gebeurt zo tussen 12.00 uur en 15.00 uur. De deelnemers wacht daar een leuke ontvangst, nadat ze door de hoofdingang zijn binnen gekomen. Het verlaten van het gemeentehuis vindt plaats via een zijuitgang. Veel ruimte voor meelevende supporters, familieleden, enzovoort, is daar niet en daarom wordt dit jaar voor het gemeentehuis een gedeelte van het Nicolaasplein ingericht tot een soort LTM-plein. Twente FM maakt er een reportage met interviews. Meer ruimte dus voor de steeds vele supporters langs het loopparkoers, dat begint en eveneens eindigt op Erve Beverborg bij het Lutterzand. Daar is na afloop een gezellige nazit met de band Musk en een DJ. Dat deze Landgoed Marathon Twente een grote organisatie betekent is haast vanzelfsprekend en Dionysos weet zich in dat verband bijgestaan door ruim 100 vrijwilligers en deskundige begeleiders op het parkoers. Dat loopt via bijvoorbeeld De Poppe, Luttermolen, Mierenest, Crea-unit, erf familie Mollink, Kasteel Singraven, Gemeentehuis Denekamp, Klöpkeshoes, en Mekkelhorst.

Noordoost Twente, wandel-, fiets- en loopgebied
De Landgoed Twente Marathon is één van de loopevenementen in Noordoost Twente. Dit gebied geniet vooral landelijke bekendheid als een prachtige, natuurrijke streek met vele wandelmogelijkheden. Wie echter de sportieve agenda van deze streek van met name de laatste maanden bekijkt zal ontdekken dat van deze fraaie omgeving ook ruim gebruik gemaakt wordt voor het organiseren van meerdaagse fietstochten en voor …. ‘lopen’. Met dat ‘lopen’ wordt dan ook hardlopen bedoeld. Wekelijks hardlopen door leden van een aantal hardloopverenigingen als OLC’93 en Dionysos en hardlopen door deelname aan georganiseerde wedstrijden met of zonder prestatie oogmerk. Zo is er de Kimveldloop, werd zeer recent op het Springendal een jubileum gevierd door en van de hardloopclub OLC’93, staat in Lattrop nu ook de Jongkindloop voor haar première en dan is er dus de vermaarde en ook unieke Landgoed Twente Marathon. Die kent zaterdag 13 oktober a.s. twee startmomenten vanaf Erve Beverborg, namelijk om 09.30 uur en om 10.00 uur. Verwacht wordt dat de laatste deelnemers zo tegen 16.00 uur binnen komen op het eindpunt.

PBJ

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder