Ondanks matige wind weet publiek Vliegerfeest Dinkelland massaal te vinden

Sport & Vrijetijd

Afgelopen weekend waren meer dan 100 vliegeraars neergestreken op het terrein van Schaapskooi Stroothuizen. Zij waren uitgenodigd door de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand) om te helpen het vierde vliegerfeest Dinkelland weer tot een succes te maken.

Ondanks de matige of geen wind lieten de deelnemers zich niet uit het veld slaan. Van kleine tot grote creaties werden aan het publiek getoond. Als er geen wind was, werd er een bladblazer gebruikt en werd er gerend om de vlieger in de lucht te krijgen om toch het publiek, dat in grote getale het vliegerfeest bezocht, te vermaken. Dit werd ook zeer gewaardeerd, regelmatig kregen de vliegeraars een groot applaus voor hun inzet. Rondom het vliegerterrein hadden de deelnemers hun creaties uitgestald om de rondlopende bezoekers te laten zien wat er met een goede wind in de lucht zou staan. Zelfs zaterdagavond voor het avondvliegeren. Ook al was er geen wind, op het terrein werden toch veel verlichte vliegers uitgestald. De organisatie die zelf ook vele vliegerfeesten bezoekt, liet weten dat deze hoeveelheid uniek was. Zondag was er wel wat meer wind, maar de vliegers hadden nog steeds hulp nodig. Het publiek werd dan ook uitgenodigd om te komen helpen om een bowl te showen. Eerst de kinderen en natuurlijk konden de papa’s en mama’s niet achterblijven. Al met al een geslaagd vliegerweekend met record aantal bezoekers. Dat belooft wat voor het jubileum jaar. De vliegeraars en de organisatie kijken er al naar uit.

Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt. Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Sport & Vrijetijd

IJsvogels doen mee aan NK jeugdmarathon

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de NK Marathon voor de jeugd in Tilburg. Hieraan deden Wyke Damink, Sander Grobbe, Luc en Sharon Heesink, Maria Hoonberg en Wessel Velthuis mee. Voor Sander en Maria...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Saasveldia JO11-2m kampioen

Afgelopen zaterdag kon opnieuw de kampioensvlag op sportpark De Esch te Saasveld worden gehesen. Het meisjesteam JO11-2 is kampioen geworden.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Ijsbaan in Beuningen geopend!

Het is een feit. Beuningen is een ijsbaan rijker.
Lees verder