Nieuwjaarsloop Saasveldia

Sport & Vrijetijd

SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats. Opnieuw kregen vijf verenigingen uit Saasveld de kans om met hun leden geld bijeen te lopen voor de verenigingskas. Ondanks dat het weer niet zo mooi was, grepen toch 114 deelnemers de kans om 5 kilometer hard te lopen, om zo hun vereniging te steunen. Nieuw was dit jaar de wandelroute van ongeveer 3 km. Deze werd door maar liefst 44 deelnemers gelopen.

Om 10.00 uur werd het startschot gegeven door de nieuwe prins van het Soaseler Koffielaand, waarna de allerkleinsten (in de categorie tot 6 jaar) van start gingen. Daarna was het de beurt aan de jeugd tot en met 8 jaar die een iets langere route moesten lopen. De wedstijden voor de jeugd werden afgesloten door de groep tot en met 12 jaar, die maar liefst 1,7 km hebben gelopen. Om 11.30 uur ging de laatste groep (vanaf 12 jaar) van start met een route van ongeveer 5 km rond en door Saasveld.

Opnieuw wist Jan Scholten als eerste over de finish te komen, in een razendsnelle tijd van 16 minuten en 40 seconden, maar liefst 5 seconden sneller als vorig jaar.

Na afloop was er natuurlijk de prijsuitreiking waar niet alleen de senioren, maar ook de kleinsten reikhalzend naar uitkeken. Daarna was er een gezellig samenzijn en was het een drukte van belang in het clubgebouw van Saasveldia.

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder