Mark Mekenkamp twee keer zilver op NK Handbiken Montferland

Sport & Vrijetijd

SAASVELD - Niet gehinderd door de hitte reed Mark Mekenkamp uit Saasveld op 18 juni een fantastische wegwedstrijd. De sporter werd tweede op het NK in Montferland in de klasse H3. Drie dagen later werd hij weer tweede, nu op de tijdrit.

De wegwedstrijd was drie keer 16,5 km, in totaal 50 km door heuvelachtig gebied. Tot aan de laatste ronde heeft Mekenkamp gestreden om de koppositie, maar moest op een van de laatste klimmen loslaten. Ondertussen had hij wel zo veel voorsprong opgebouwd, dat de tweede plaats niet meer in gevaar kwam.

Drie dagen later bij de tijdrit van 13 km behaalde Mark de snelste tijd in zijn eigen klasse. Omdat alle klassen werden samengevoegd en er een rekenformule werd gebruikt om het klasseverschil op te heffen, eindigde hij als tweede in het klassement.

Dit is het tweede jaar dat Mekenkamp actief is als handbiker en zijn progressie is opvallend. Ook internationaal doet Mekenkamp het goed. Tweede pinksterdag werd Mekenkamp nog vijfde in een Europacup wedstrijd en een week eerder elfde in de Worldcup in Oostende, waar de hele wereldtop aanwezig was.

Bijna acht jaar geleden liep Mekenkamp een dwarslaesie op tijdens het motorrijden. Vanaf de onderkant van zijn borstbeen is hij volledig verlamd. Na een korte revalidatie pakte hij de draad weer op. Hij probeerde diverse sporten, maar handbiken beviel hem het beste.

Sport & Vrijetijd

RSC verlengt contract met hoofdsponsor Postel Tenten

ROSSUM - Onlangs tijdens de kleding uitgifte avond hebben vv RSC en Postel Tentenverhuur het sponsorcontract met vier jaar verlengd. RSC is erg ingenomen, dat men dit Rossumse bedrijf als...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Vijf Dinkelzwemmertjes uitgenodigd voor Minioren Dag KNZB

Zaterdag 23 september zijn maar liefst vijf zwemmers uit de jeugdselectie van De Dinkel (Pien Hemmelder, Chris Kleissen, Tiede Groener, Eline Lutters en Milan Lucas) met hun ouders naar de Nationale...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Selectie DeVoKo dames 1 behoorlijk gewijzigd

Dames 1 van DeVoKo heeft de selectie compleet. De huidige selectie is behoorlijk gewijzigd ten op zichtte van vorig seizoen. Zo zijn Lieke Hilgenberg, Juliet Huisman en Marlon Stevelink vertrokken...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Tweede editie Greunloop wederom succesvol en zonnig

Wat was het gaaf afgelopen zondag. Rond de 200 sportievelingen namen deel aan de Greunloop, om zo met elkaar geld bij elkaar te verzamelen voor twee goede doelen.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

RECTIFICATIE: Jongdierendag kleindierenvereniging NOT

De jongdierendag van kleindierenvereniging NOT wordt dit jaar gehouden bij de familie Veldhuis aan de Vlierweg 6 in Tilligte en niet bij Café Haamberg.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

De Dinkel Denekamp start seizoen in Duitsland

Het zwemseizoen van eredivisieclub De Dinkel Denekamp (450 leden van 5 tot 80 jaar, 110 vrijwilligers) is begonnen met een trainingsweekend. De A-selectie trainde in het nieuwe Delfinoh-bad in...
Lees verder