Mark Mekenkamp twee keer zilver op NK Handbiken Montferland

Sport & Vrijetijd

SAASVELD - Niet gehinderd door de hitte reed Mark Mekenkamp uit Saasveld op 18 juni een fantastische wegwedstrijd. De sporter werd tweede op het NK in Montferland in de klasse H3. Drie dagen later werd hij weer tweede, nu op de tijdrit.

De wegwedstrijd was drie keer 16,5 km, in totaal 50 km door heuvelachtig gebied. Tot aan de laatste ronde heeft Mekenkamp gestreden om de koppositie, maar moest op een van de laatste klimmen loslaten. Ondertussen had hij wel zo veel voorsprong opgebouwd, dat de tweede plaats niet meer in gevaar kwam.

Drie dagen later bij de tijdrit van 13 km behaalde Mark de snelste tijd in zijn eigen klasse. Omdat alle klassen werden samengevoegd en er een rekenformule werd gebruikt om het klasseverschil op te heffen, eindigde hij als tweede in het klassement.

Dit is het tweede jaar dat Mekenkamp actief is als handbiker en zijn progressie is opvallend. Ook internationaal doet Mekenkamp het goed. Tweede pinksterdag werd Mekenkamp nog vijfde in een Europacup wedstrijd en een week eerder elfde in de Worldcup in Oostende, waar de hele wereldtop aanwezig was.

Bijna acht jaar geleden liep Mekenkamp een dwarslaesie op tijdens het motorrijden. Vanaf de onderkant van zijn borstbeen is hij volledig verlamd. Na een korte revalidatie pakte hij de draad weer op. Hij probeerde diverse sporten, maar handbiken beviel hem het beste.

Sport & Vrijetijd

Tennis Vereniging Denekamp

DENEKAMP - Op dinsdag 27 februari was er voor de jeugd een mixtoernooitje, georganiseerd door de trainsters Caroline Br├╝ggeman en Wendy Bartelink in samenwerking met enkele ouders van de nieuwe...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Open Tilligte Skikampioenschappen zeer geslaagd

TILLIGTE - 38 jaar na de eerste wedstrijd is donderdag 22 februari in het Duitse Willingen gestreden om de wisselbokaal van de OTSK (Open Tilligte Skikampioenschap). In 1980 is de Broadbikker-groep...
Lees verder