Mark Mekenkamp twee keer zilver op NK Handbiken Montferland

Sport & Vrijetijd

SAASVELD - Niet gehinderd door de hitte reed Mark Mekenkamp uit Saasveld op 18 juni een fantastische wegwedstrijd. De sporter werd tweede op het NK in Montferland in de klasse H3. Drie dagen later werd hij weer tweede, nu op de tijdrit.

De wegwedstrijd was drie keer 16,5 km, in totaal 50 km door heuvelachtig gebied. Tot aan de laatste ronde heeft Mekenkamp gestreden om de koppositie, maar moest op een van de laatste klimmen loslaten. Ondertussen had hij wel zo veel voorsprong opgebouwd, dat de tweede plaats niet meer in gevaar kwam.

Drie dagen later bij de tijdrit van 13 km behaalde Mark de snelste tijd in zijn eigen klasse. Omdat alle klassen werden samengevoegd en er een rekenformule werd gebruikt om het klasseverschil op te heffen, eindigde hij als tweede in het klassement.

Dit is het tweede jaar dat Mekenkamp actief is als handbiker en zijn progressie is opvallend. Ook internationaal doet Mekenkamp het goed. Tweede pinksterdag werd Mekenkamp nog vijfde in een Europacup wedstrijd en een week eerder elfde in de Worldcup in Oostende, waar de hele wereldtop aanwezig was.

Bijna acht jaar geleden liep Mekenkamp een dwarslaesie op tijdens het motorrijden. Vanaf de onderkant van zijn borstbeen is hij volledig verlamd. Na een korte revalidatie pakte hij de draad weer op. Hij probeerde diverse sporten, maar handbiken beviel hem het beste.

Sport & Vrijetijd

Verlenging hoofdsponsorschap UD Weerselo en Rabobank Twente Oost

WEERSELO - Rabobank Twente Oost heeft het contract als hoofdsponsor van UD Weerselo verlengd met drie jaar tot en met 2020. Rabobank Twente Oost is al jaren hoofdsponsor van de voetbalclub. Als...
Lees verder