Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi

Sport & Vrijetijd

De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die vond dan aanvankelijk ook nog erg ‘druppelsgewijs’ plaats. En toch vertrok het eerste, enorme ‘peloton’ van hoofdzakelijk loop-fiets-duo’s vanaf Erve Beverborg gelijktijdig.

Die wat vertraagde en gespreide doorkomst had echter een bijzonder positieve reden: het schitterende najaarsweer, de route van het parkoers door de prachtige, kleurrijke herfstnatuur van landgoederen en de landerijen en het feit dat deze unieke marathon geen prijswinnaars hoefde op te leveren. De deelnemers kregen de kans om volop te genieten van al het mooie aan vooral kleur dat de natuur in deze tijd van het jaar biedt. Van de stops voor een hapje en een drankje maakten velen dan ook uitvoerig gebruik, even heerlijk genieten van deze bijzondere sportdag, maar ook ‘natuurdag’. Mooier kon en kan het gewoon niet en dat straalde ook LTM-voorzitter Frits Huttenhuis en zijn enorme vrijwilligersclub aan medewerkers van het gezicht. Wat een ambiance, wat een sfeer!

Ook het publiek langs het parkoers en op het Nicolaasplein ademde die sfeer van ‘wat mooi toch zo’n ontspannen sportevenement met dit fantastische najaarsweer’. Twente FM vrolijkte het geheel daar op het plein op met interviews en een muziekje. In het gemeentehuis wachtte de deelnemers een flinke keus uit hapjes en drankjes, terwijl een band uit Tubbergen de stilte van de natuur even nadrukkelijk deed vergeten. Voor lieden die niet op de hoogte waren van deze LTM kwam het mogelijk heel vreemd over dat uit de zijingang van het gemeentehuis al maar lieden, jong en oud en ook nog maar ‘half aangekleed’, kwamen rennen en fietsen….. Dat na afloop op het door de fraaie herfstkleuren volledig ingepakte Erve Beverborg door de meeste deelnemers nog een gezellige nazit volgde zal niemand verwonderen. Al met al een inderdaad bijzonder uniek sportevenement.

PBJ

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Alien’s bezoeken deze zomer Twente

DENEKAMP - Vliegeraars bouwen meestal ‘s winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek werd er besloten...
Lees verder