Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over

Sport & Vrijetijd

OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden vervolgens de daad bij het woord en besloten om een dergelijk evenement op poten te zetten. Eerst moesten beide tennisspelers het benodigde certificaat halen om überhaupt een KLNTB-toernooi te mogen organiseren.

Inmiddels staan Pim en Michiel in 2018 voor de vierde keer aan de basis van TCO Open en met succes. In 2017 werd er een record verbroken met 120 deelnemers, maar dit jaar was het wederom raak met maar liefst 140 tennisspelers. Het lustrumtoernooi in 2019 laten de beide heren aan anderen over met als reden dat ze de komende jaren hun studie laten prevaleren. Michiel Damhuis gaat geneeskunde studeren in Nijmegen, want hij wil graag arts worden. Pim Schutman gaat voor zijn Master Econometrie naar Schotland. “We dragen het stokje over aan anderen”, vertellen Pim en Michiel. “We zijn echter erg blij dat we een mooi evenement hebben kunnen neerzetten, met dank aan iedereen die ons daarbij heeft geholpen.”

Daar waar de animo van andere toernooien afneemt, is er bij TCO Open sprake van een toename. Wat is dan het geheim? “De sfeer, de flexibiliteit met inplannen en natuurlijk de overheerlijke hapjes”, geven Pim en Michiel aan. De helpende hand van hun beide ouders wordt ook erg gewaardeerd. “We hebben het er maar mooi druk mee”, zo liet één van de ouders weten. “Dit jaar liepen de bardiensten perfect”, vervolgen de jonge TCO leden. “Met dank aan hen.”

Mooie verhalen
Ludieke verhalen weten Pim en Michiel ook te vertellen. “In het eerste jaar staken we de frituurpan aan en ging het licht uit”, lachen de organisatoren. “Bij een ander TCO Open klommen twee winnende vrouwen van blijdschap in de hekken. En tijdens één van de toernooien viel een parasol om. Precies op een vertegenwoordiger van de bond. Gelukkig is het goed afgelopen en kunnen we er nu nog steeds hartelijk om lachen, want het was natuurlijk een komisch gezicht. In de drie voorgaande edities moesten we steeds vanwege het slechte weer uitwijken naar de tennishal in Uelsen. Dat is dit jaar met deze prachtige weersomstandigheden niet het geval en kunnen we het evenement op onze eigen banen afwerken”, besluiten Pim Schutman en Michiel Damhuis.

Op de dag van de finales, zondag 5 augustus rond 15.30 uur, nemen de grondleggers van de TCO Open afscheid van ‘hun’ evenement. Met enige trots en tevredenheid, want het TCO Open is niet meer weg te denken op de KLNTB kalender.

Sport & Vrijetijd

Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi

De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland

Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over...
Lees verder