Geslaagde activiteiten Team d’Inges leveren veel geld op

Sport & Vrijetijd

OOTMARSUM - Door grote inzet van vrijwilligers, steun van diverse lokale ondernemers, medewerking van professionals en enthousiaste kroegbezoekers en sportieve fietsers zijn de georganiseerde activiteiten succesvol verlopen. Team d’Inges heeft de afgelopen week ruim 2.400 euro ingezameld voor onderzoeksdoelen van het KWF(kankerbestrijding).

Kroegavond
Veel kroegbezoekers kwamen op zaterdagavond 7 april naar café ‘n Deurloop om hier een gezellig avondje door te brengen. Rene Veger, de lokale Frans Bauer, trad op als special guest en wist de stemming met zijn muziek er goed in te brengen. Jong en oud genoten samen van een avondje uit. Verschillende lokale ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld voor een grote loterij die werd gehouden. Een deel van de opbrengst van de omzet van deze avond kwam ook ten goede aan Team d’Inges. De kroegavond leverde uiteindelijk ruim 1.000 euro op voor onderzoek naar kanker. Een fantastisch resultaat.

BeneFietZclinic
Ruim 60 fietsers verzamelden zich op zondagmorgen 15 april in restaurant Bie Heintje bij camping de Witte Berg. Allemaal hadden zij zich aangemeld om deel te nemen aan de BeneFietZclinic georganiseerd door Team d’Inges. Tom Veelers en Albert Timmer, voormalige profwielrenners ,verzorgden een leerzame clinic voor de deelnemers.

Rondleiding
Er werd een mooie route gefietst richting Erve Kuiper in Denekamp. Onderweg kregen de fietsers uitleg over technieken en werd er onder meer geoefend met het fietsen in waaiervorm. Aangekomen bij de IJskuip genoten de deelnemers van koffie met appeltaart. Voormalig succesvolle amateurwielrenner Herman Snoeijink hield een boeiende prestatie over zijn wielerervaringen met de wielersport. Vrijwilligers verzorgden aansluitend een rondleiding door het museum Hennie Kuiper Native en de clinic-deelnemers bekeken de nieuwe expositie over het wielerverleden van Herman Snoeijink.

Wielercafé
Het zonnetje was inmiddels flink gaan schijnen en het werd tijd voor de fietsers om het Twentse landschap verder te verkennen. Na een sportieve ochtend kwamen ze terug bij het startpunt en werd het tijd om op te frissen en om te genieten van een lekkere lunch. In het animatiegebouw was de zaal ingericht en vond er een interessant Wielercafé plaats onder leiding van stadsdichter Freddy Mensink. Albert Timmer, Tom Veelers en Herman Snoeijink deelden allerlei wielerweetjes met de aanwezigen en beantwoorden vragen van de deelnemers. Als afsluiting vond er een loterij plaats en gingen enkele fietsers met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Twentse ondernemers, naar huis. De sportieve en geslaagde clinic leverde ruim 1400 euro op, chapeau.

Hartverwarmend
Team d’Inges bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd in welke vorm dan ook aan deze activiteiten. “Hartverwarmend is het om als team te ervaren dat zoveel mensen ons steunen. Voor ons is opgeven geen optie”.

Steun Team d’Inges
Voor meer informatie bekijk https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamdinges en/of de Facebookpagina van het Team d’Inges. Doneren en/of sponsoren via iDeal kan ook via bovenstaande site.

Fotograaf: Caspar Kouijzer.

Sport & Vrijetijd

Thuiswedstrijd in 100e jaar voor gym- en turnvereniging Dos ’19

De gymnastiek- en turncompetitie voor het seizoen 2018-2019 is weer in volle gang. Inmiddels hebben alle rayons de voorrondes erop zitten en is het wachten welke teams er door gaan naar de finale op...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

‘Vernieuwbouw’ Sportcomplex Dorper Esch vordert ondanks winterse omstandigheden

DENEKAMP - Er is vooraf veel over gediscussieerd over wel of niet en vervolgens over hoe dan en hoe niet, maar inmiddels ondergaat dan Sportcomplex Dorper Esch een grote ‘vernieuwbouw’-operatie en...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Puur enthousiasme bij de jongste CMV tijdens het eerste volleybaltoernooi

OOTMARSUM - De jongste CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65 nam voor het eerst deel aan een toernooi in Tubbergen om daar te spelen tegen de jongste Dynamo jeugd. Het is dan toch prachtig om te zien...
Lees verder