Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo

Sport & Vrijetijd

WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de gemeente Dinkelland hierbij aanwezig. Het Rabo Coöperatiefonds bood de vereniging een cheque aan ter waarde van € 15.000,-.

Op 7 december 2017 zijn de voorbereidingen begonnen. Er werd een bouwcommissie samengesteld, bestaande uit: Alfons Oude Luttikhuis, Ronald Pots, Patrick Kok, Martijn Oude Luttikhuis, Theo Kok, Bart Banierink en Hans Snijders. Met deze groep werd alles georganiseerd en geregeld. Voor eigen werkzaamheden werden alle elftallen benaderd om mee te helpen. Iedereen was altijd op de afgesproken tijd aanwezig. UD had eerst zes kleedkamers en nu hebben ze er acht. Er is een EHBO kamer en er zijn nieuwe toiletten, douches en kleedkamers, de technische ruimte is aangepast en het dakterras is uitgebreid. Dankzij de vele sponsoren, de hulp van Aannemersbedrijf Wesselink, Bekke recycling, Installatiebedrijven Vennegoor en Vasterink, schilder Mekenkamp en alle leden en vrijwilligers en vutters heeft UD dit kunnen realiseren.

Ondanks het druilerige weer was er veel belangstelling bij de officiële en feestelijke opening van de kleedkamers en het in gebruik nemen van de personenlift. Voorzitter Patrick Kok heette iedereen van harte welkom en ging even terug in de tijd hoe UD is begonnen. De eerste oplevering van de kleedkamers was in 1975 en in 1980 is de kantine er bovenop gebouwd. Nu in 2019 is alles vernieuwd en uitgebreid. Namens het Coöperatiefonds Rabobank Twente kreeg de vereniging een cheque aangeboden van € 15.000,-. Wethouder Ben Blokhuis: “Ik vervang wethouder Benno Brand en ben misschien niet de sportiefste wethouder, maar wel een fanatieke. Ik feliciteer UD met deze mooie uitbreiding van de sportaccommodatie. Het past helemaal in de visie ‘Mijn dorp 2030’, dat de verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor hun accommodatie. Naast deze vernieuwde sportaccommodatie komt er nog een sportief deel. Ik hoop dat het eerste elftal van UD volgend seizoen met Deurningen en Saasveld in de derde klasse KNVB speelt. Krijgen we weer mooie streekderby’s.” Hierna volgde de officiële opening door de twee jongste leden van UD, Dycke Peddemors en Matthijs Wesselink. Trots namen ze de schaar in ontvangst, want zij mochten een lint van ballonnen doorknippen. Na deze officiële gebeurtenis werd iedereen in de gelegenheid gesteld om de ruimtes te bekijken. Het is prachtig geworden en het mooie is dat het voor mensen in een rolstoel of scootmobiel mogelijk is om weer terug te kunnen komen boven in de kantine. Want dat was wel een gemis voor vooral de wat oudere leden. Na afloop werd het nog erg gezellig in de sportkantine.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder