Dorpsfeest Tilligte

Sport & Vrijetijd

TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van maken, dat kan niet anders! Vrijdagavond wordt er afgetrapt met een gezellige ‘kuieroamd’ voor de oudere ‘jeugd’ van Tilligte. Er wordt gestart met een zeer spannend onderdeel waar de inwoners van Tilligte sinds een aantal jaren al flink op hebben kunnen oefenen, namelijk jeu de boules. Om 18.30 uur begint dit spektakel op de baan naast de feesttent.

Aansluitend kan er in de feesttent worden nagepraat en kunnen de winnaars worden gefeliciteerd. Om dat alles in een goede sfeer te laten verlopen voorziet accordeonkoor De Vrolijke Tukkers, vanaf ongeveer 19.45 uur, de avond van een muzikaal tintje. Opgeven voor deze avond is niet nodig.

Zeskamp
Op zaterdag knalt het feest om 14.00 uur uit de startblokken met een zeskamp voor de kinderen. Springkussens, gratis pannenkoeken en er is nog veel meer om naar uit te kijken. Ook voor deze activiteit is een opgave vooraf niet nodig.
De middag wordt vervolgd met het meest prestigieuze buurtvolleybaltoernooi in de wijde omgeving bestemd voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren en/of aanhang. Tijdens dit toernooi nemen de verschillende buurten het tegen elkaar op en showen hun volleybalskills. Er wordt ‘vier tegen vier’ gespeeld met het team uit je eigen buurt. Opgeven kan tot en met donderdag 13 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Het speelschema wordt op 15 september bekendgemaakt.
Nadat iedereen even bij heeft kunnen komen van de ongetwijfeld zware inspanningen gaat om 20.30 uur de - traditionele - feestavond van start, waar de volleyballers en natuurlijk ook de ‘coaches langs de lijn’ gezellig met elkaar een drankje kunnen nuttigen. Onder de muzikale begeleiding van dj Stan kan het niet anders dan een geweldig feest worden. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is de ‘Tilligte veiling’, waarbij allerlei originele artikelen geveild worden. De veilingmeesters zien alles; voordat je het weet is één van de felbegeerde veilingitems voor jou. Dat wil je dus absoluut niet missen!

Zondag
Op zondag om 14.00 uur gaat het feest verder met - net als vorig jaar - een spectaculaire solexrace. Dé race waar legendes worden geboren. Men kan op flink wat actie rekenen, want de rit wordt nog wat spannender gemaakt: de deelnemers moeten onderweg verschillende obstakels bedwingen, waarbij stalen zenuwen en goed getrainde vaardigheden benodigd zijn. Er wordt gestreden om snelheid, maar ook om originaliteit. De beloning mag er ook dit jaar weer zijn: de winnaars ontvangen een ‘vaatje’ van maar liefst vijftig liter Grolsch bier. Er wordt gereden met minimaal twee coureurs, en maximaal drie coureurs per team. Word jij met je team de nieuwe ‘Max Verstappen’ op twee wielen? Opgeven kan tot en met 15 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Er is maximaal plaats voor twintig teams, dus wees er snel bij. Direct na de solexrace vindt de uitslag van de loterij plaats.

Rond 17.00 uur vervolgt het programma met een spetterend optreden van The Pianohouse. Twee jaar geleden waren de mannen ook aanwezig in de feesttent en wisten ze iedereen aan het zingen te krijgen. Gooi je verzoekjes op de piano en The Pianohouse zingt het. Graag ziet de organisatie iedereen in het derde weekend van september op het terrein bij de feesttent.

Wil je alvast een aantal veilingitems bekijken, je met je buurt opgeven voor het buurtvolleybaltoernooi, of je met je team opgeven voor de spectaculaire solexrace? Dat kan via de website www.dorpsfeesttilligte.nl.

Sport & Vrijetijd

Wortelboer mode reikt bokaal uit bij BC Denekamp

Elk jaar heeft BC Denekamp een kleine competitie binnen de club om de leden scherp te houden. De beste drie competitiespelers van het seizoen worden beloond met de Wortelboer Mode bokaal. Dit jaar...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Alien’s bezoeken deze zomer Twente

DENEKAMP - Vliegeraars bouwen meestal ‘s winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek werd er besloten...
Lees verder