‘Vernieuwbouw’ Sportcomplex Dorper Esch vordert ondanks winterse omstandigheden

Sport & Vrijetijd

DENEKAMP - Er is vooraf veel over gediscussieerd over wel of niet en vervolgens over hoe dan en hoe niet, maar inmiddels ondergaat dan Sportcomplex Dorper Esch een grote ‘vernieuwbouw’-operatie en renovatie , uitgevoerd door een consortium van drie lokale ondernemers. Vandaar de naam ‘Noabers’ en dat zijn dan Aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop, Lammerink Installatie Groep Ootmarsum en Leferink Architecten uit Denekamp.

Deze grote bouwactiviteit in en aan het oude sportcomplex met een zwemaccommodatie, een sporthal en een sportcafé omvat, zoals de naam ervan ook aangeeft nieuwbouw en verbouw, dus vernieuwbouw. ‘Slachtoffer’ van die ‘operatie’ is het recreatie-bad geworden. Maar daar staat de nieuwbouw van een imponerend zesbaans wedstrijdbad met een tribune tegenover. Het kleuterbad en het warme bad blijven, maar worden aangepast en komen respectievelijk te liggen in en aangrenzend aan de nieuwe aanbouw. Een enorme ingreep betreft voorts de kleedaccommodatie voor de drie zwembad-onderdelen, terwijl daarbij een nieuw zitgedeelte wordt gerealiseerd. Midden dit jaar wordt begonnen met de aanpak van de sporthal, de kantooraccommodatie en de entree. Een verdere detaillering van de totale vernieuwbouw voert in het kader van dit artikel te ver. Hier slechts het attenderen op het feit, dat er hard gewerkt wordt een de realisatie van een schitterend nieuw Sportcomplex Dorper Esch. Aan de voorzijde is daarvan nauwelijks iets merkbaar, maar de grote 3D-impressie van dat nieuwe aanzien wordt op een groot scherm getoond (zie bijgeplaatste afbeelding) . Vanaf de Molendijk gezien duiden alleen de bedrijfswagens rechts van het complex en, momenteel, een enorme hijskraan die boven het complex uitsteekt op bouwactiviteiten. Met die hijskraan wordt nu het enorme (Ruël-) staalgeraamte voor het wedstrijdbad geplaatst. Er wordt dus, ‘weer of geen weer’, in hoog tempo doorgebouwd aan een schitterend sportcomplex in Denekamp.

Aangepast aan de bouwsituatie is toch de mogelijkheid om te zwemmen blijven bestaan en van de sporthal kan nog tot eind april gebruik gemaakt worden. Dan beginnen daarin en daaraan de vernieuwbouw- en renovatie-activiteiten. Voor bedrijfsleider Arjen Krol betekent het gereedkomen van de nieuwe Dorper Esch het afscheid van zijn actieve loopbaan daar. Hij gaat dan ‘met pensioen’! Voor zijn assistent Marc Wisseborn en de verdere medewerkers betekent het de voortzetting van hun werkzaamheden, maar dan in een hypermodern sportcomplex! Eigenaar is de gemeente. Ten aanzien van de beheersvorm moet het ei nog gelegd worden. Zoals al eerder in een DV. vermeld is de exploitatie van het Sportcafé in handen gegeven van Devoko en De Dinkel.

PBJ

Op de foto toont Marc Wisseborn de enorme staalconstructie van het nieuwe wedstrijdbad.

Sport & Vrijetijd

Thuiswedstrijd in 100e jaar voor gym- en turnvereniging Dos ’19

De gymnastiek- en turncompetitie voor het seizoen 2018-2019 is weer in volle gang. Inmiddels hebben alle rayons de voorrondes erop zitten en is het wachten welke teams er door gaan naar de finale op...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Puur enthousiasme bij de jongste CMV tijdens het eerste volleybaltoernooi

OOTMARSUM - De jongste CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65 nam voor het eerst deel aan een toernooi in Tubbergen om daar te spelen tegen de jongste Dynamo jeugd. Het is dan toch prachtig om te zien...
Lees verder