Collecte kanjer Gerda de Lenne uit Saasveld geeft na 30 jaar het stokje door

Algemeen

SAASVELD - Gerda de Lenne uit Saasveld stopt na 30 jaar als regiocoördinator van het Prinses Beatrix Spierfonds. In 1988 werd zij gevraagd door Friso van Hoorn, de toenmalige regiocoördinator, om zijn taken over te nemen. Een vrijwillige functie die Gerda met veel plezier en enthousiasme vervulde. De coördinator is de spin in het web van de regio en verantwoordelijk voor onder meer het werven van nieuwe collectanten, contact onderhouden met bestaande plaatselijk collecteorganisatoren en zorgen voor de nodige regionale aandacht en voorlichting. Voor de regio Overijssel was Gerda verantwoordelijk voor een groot gebied; van haar eigen woonplaats Saasveld tot aan de grens met Gelderland.

Joanna van Drongelen, hoofd collecte en vrijwilligersorganisatie bij het fonds, dankt Gerda voor haar geweldige inzet: “Gerda is een super vrouw. In de afgelopen 30 jaar heeft ze honderden vrijwilligers kennis laten maken met het fonds en vele duizenden euro’s opgehaald voor de strijd tegen spierziekten. Wij zijn Gerda zeer erkentelijk voor haar bijzondere prestatie.”

Om Gerda te bedanken is zij door het hele collecteteam van het Prinses Beatrix Spierfonds in het zonnetje gezet middels een high tea. Haar werkzaamheden worden overgenomen door regiomanager Wilma Mug. En Gerda? Die blijft zich inzetten voor de collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds in haar eigen woonplaats Saasveld.

Over het Prinses Beatrix Spierfonds
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de ruim 200.000 Nederlanders met een spierziekte. Het is hun doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, hun middel is wetenschappelijk onderzoek. Ze financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Ze kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Algemeen

Rabo Verkeersquiz, al 20 jaar een begrip

OLDENZAAL – Rowan Steenkamp en Lynn de Heer van De Linde, locatie De Thij, zijn het beste op de hoogte van de verkeersregels. Zij hebben vrijdag de Rabo Verkeersquiz gewonnen. Tweede werden Lars...
Lees verder
Algemeen

Othmar Bier bij Europese top

OOTMARSUM - De jonge Ootmarsumse bierbrouwerij heeft na vele andere successen nu met hun Rauchbier de gouden plak gewonnen tijdens de European Beer Star competitie in Bayern, Duitsland.
Lees verder
Algemeen

Opa’s geven na pensionering graag techniekles bij Bouwmensen Twente

OOTMARSUM - Opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente ontvangt binnenkort de eerste van zo’n 850 kinderen van basisscholen voor een bijzondere techniekles. Ze metselen mini schuurtjes, maken spelletjes,...
Lees verder
Algemeen

Zendmast op terrein van DTC07 geopend

TILLIGTE - Afgelopen zaterdag is onder toeziend oog van buren en dorpsbewoners door kern wethouder Ilse Duursma en de voorzitter van de Dorpsraad Tilligte, Hans Haamberg, de zendmast op het terrein...
Lees verder