Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time

Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere eveneens zeer ingrijpende interne ombouw tot horecagelegenheid, volgde een jaar geleden een opnieuw rigoureuze interne verbouwing van het monumentale gebouw, dat tot 1980 diende als ‘Raadhuis’ ( gemeentehuis) van de toenmalige gemeente Denekamp. Het is niet ondenkbaar, dat menigeen bij de realisatie van De Wethouder in dit nu bijna een eeuw oude monumentale pand vraagtekens plaatste? Toch weer een horecabedrijf rond het Nicolaasplein, waar immers, inclusief de directe omgeving, toen al zo’n zes ondernemingen op dat gebied bestonden. De nieuwe horecavestiging in de toen voormalige De Hoogklimmer kwam echter met een totaal nieuw concept, dat aanvankelijk de vraag opwierp: is daar wel plaats voor in Denekamp. Al snel bleek dit nieuwe ‘food and drink’-concept aan te slaan, zo goed, dat nu, precies een jaar later, De Wethouder haar eerste bestaansjaar kan vieren als een zeer succesvol ondernemingsjaar. Vandaar het komend weekend het uitgebreide verjaardagsfeestje in de ‘toko’, waarin Ben Schulte de chef-kok is en Susan Teunissen de leiding van de ‘club’ heeft. Feest in deze, naast Restaurant Oosth, derde loot aan de stam van Hotel De Schout. Onder de naam ‘Party-time’ gaat het een vierdaags verjaardagsfeest worden gedurende het aanstaande lange weekend , namelijk van donderdag 15 tot en met zondag 18 november a.s.

Weekend met speciale avonden, rest van de week vergaderingen en in gebruik als business-locatie
Uit het gesprek met algeheel bedrijfsleider Edwin ter Haar blijkt duidelijk het bedrijfsconcept van De Wethouder: het is in feite een ‘Food & Drinkclub-Plus’! Wie de enorme drukte in de weekenden ziet en nog nauwelijks binnen is geweest kan allicht denken dat het een horecabedrijf is, zoals het zich ook promoot, voor smakelijke kleine gerechtjes, een keur aan drankjes, ook exclusieve, maar ook complete menu’s. Edwin: “Dat is ook zou maar dat alles in en toch wel bijzondere sfeer en ambiance. Van donderdag tot en met zondag is de keuken geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur. De donderdagavond is de Happy Beer-avond, de vrijdag is de thema – en live muziekavond. De zaterdagavond, de Happy Dance-avond, begint als de klassieke dineravond met na 22.00 uur de borreluurtjes met eenmaal per maand een trendy DJ. De zondagavond noemen we de Happy-Wine-avond’ en die naam zegt al genoeg !” Natuurlijk vertelt Edwin ter Haar als enthousiast horecaman bij dit overzicht over de exclusieviteit van de aangeboden dranken, kleine gerechten en dinermenu’s’. Echter, ook de rest van de week is De Wethouder absoluut niet gesloten. Edwin: “Van maandag tot en met vrijdag wordt De Wethouder ingezet voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ze fungeert dan bijvoorbeeld als business-ruimte voor het ernaast gelegen Hotel De Schout. Voor de bedrijven die van dit rijksmonument gebruik maken voor hun vergaderingen, ‘dagje-op-de heide’, teambuilding, enzovoort is het een soort onthaasten in een schitterende landelijke omgeving met naast die vergaderruimte in de authentieke raadszaal op de begane grond een horecagebeuren, dat van alle gemakken is voorzien. Overigens, tijdens het ‘verjaardagsfeest’ presenteren we onze nieuwe menukaart.”

PBJ

Uitgaan & Cultuur Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Sfeervol kerstconcert Saasveld Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »