Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands

ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J. Marvin met de Tribute to Elton John, met de wereldbekende ‘The Elton Show’. Look Sharp, de nummer één Roxette tribute van de Benelux én de meest succesvolle The Bryan Adams Tribute uit Denemarken, verzorgen ook een optreden.

Donderdag 25 oktober is de opening van het feestweekend in Rossum. Het evenement vindt plaats op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Er is weer een muntenplein aanwezig en er zijn invalide toiletten. Het feestweekend wordt geopend met dé internationale top acts onder de Tribute bands.

The Elton Show met zijn schitterende performance is een uitvoering van Elton John’s grootste hits, gepresenteerd door de internationaal gerenommeerde zanger en songwriter C.J. Marvin. Deze show biedt geweldig entertainment. C.J. Marvin speelt piano, zingt live en draagt zelfs de monsterlijke kleurrijke kostuums. Het is een vrolijke en sprankelende show. C.J. Marvin creëert de magische geest van Elton John en zijn muziek, met o.a. hits als ‘Crocodile Rock’, ‘Daniel’, ‘Rocket Man’, ‘Candle in the wind’, ‘Your Song’,’ Nikita’ en ‘Don’t let the sun go down on me’. De show heeft betrekking op muziek uit de jaren 70 tot de dag van vandaag.

Look Sharp
Look Sharp is dé Roxette tributeband van de Benelux. De Nederlandse band Look Sharp, afkomstig uit Emmen, is een band met een wervelende show. Ze spelen in de stijl en met de sound van de succesvolle Zweedse band. Een show van deze band bestaat uit hits die bij iedereen bekend zijn. De grootste hits als ‘The Look’, ‘Joyride’, ‘Listen To Your Heart’. Alsof dé echte Roxette voor je staat. Ze spelen o.a. stevige popsongs, afgewisseld met prachtige ballads.

The Bryan Adams Tribute
Europa’s beste Bryan Adams tributeband uit Denemarken bestaat uit Claus Hassing, lead vocals en gitaar. Lasse Baggenaes, lead gitaar en vocals, Rune Thorhauge, drum en vocals, Christian Thrane, bas en Filip Winther, keyboard en vocals. Een buitengewone professionele band met een muzikale ervaring die voor de muziekliefhebber maar zeker voor de trouwe Bryan Adams fans zeker de moeite waard is. Nummers als ‘Summer of 69’, ‘Everything I Do’, ‘Run To You’, ‘Cuts Like A Knife’, ‘Heaven’ en ‘Kids Wanna Rock’ zullen deze avond gebracht worden.

Er zijn nog kaarten te koop voor de Tribute to the Golden Years voor de prijs van € 15,-. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop raadpleeg de website www.tributetothegoldenyears.nl.

Vrijdagmiddag 26 oktober: Kleintje Oostenrijk
Een gezellige muzikale rondreis door Oostenrijk. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de mensen genieten van optredens van de Oostenrijkse groep Unterland Echo, Saxeaon en die Kuperbarger Spatzen. Deze middag is speciaal voor 65-plussers, cliënten van de zorginstellingen en leden van de Zonnebloem. Aanvang van deze middag is om 14.00 uur.
Voor meer informatie kijk op www.kleintjeoostenrijk.nl.

Tiroler Schlager Festival
Zaterdag 27 oktober is weer het gezellige Tiroler Schlager Festival. Aanvang 20.30 uur. Iedereen heeft gratis toegang. Met uitzondering van gereserveerde plaatsen op het VIP dek. Deze avond wordt verzorgd door optredens van de Oostenrijkse band Unterland Echo en de Powerhosen. Informatie is te vinden op www.tirolerschlagerfestival.nl.

Twentse Piraten Party
Tot slot staat op 28 oktober de Twentse Piraten Party op het programma. Men kan weer een prachtig scala aan artiesten verwachten. Voor dit evenement zijn geen kaarten meer verkrijgbaar. De aanvang is om 14.30 uur.
Alle vier evenementen worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van diverse Rossumse verenigingen en buurtbewoners. In totaal werken hier ruim 300 vrijwilligers aan mee.
De organisatie er klaar voor. Alles is tot in de puntjes geregeld voor het feestweekend waar in totaal 12.000 bezoekers worden verwacht.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur Sfeervol kerstconcert Saasveld Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »