Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie

DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie maal zo groot geworden en een aanwinst voor Denekamp en de gemeente Dinkelland. Ook de bezoekers uit de regio en Duitsland weten het vliegerfeest bij Schaapskooi Stroothuizen te vinden.

De organisatie (Twentse VliegerVrienden) hebben dit jaar zo’n 150 vliegeraars uit verschillende landen uitgenodigd, waaronder vliegeraars die Denekamp nog niet eerder bezocht hebben. Onder andere de familie Kruger (Bergadler) uit Duitsland, zij nemen onder andere Lucky Luck van 15 meter en Maya de Bij van 19 meter en de pas getrouwde beren. De familie van Hienen staat bekend om hun patchworkvliegers en komen deze met veel plezier aan u tonen Deze vliegeraars reizen de hele wereld rond en komen dit weekend naar Denekamp om hun creaties te tonen.

Naast al deze vliegers en lijnversieringen zijn er ook bijzondere vliegers met een verhaal. De afbeeldingen op deze vliegers zouden geschilderd kunnen zijn, maar dit is niet het geval. Deze vliegers zijn geappliqueerd: opgebouwd uit vele verschillende stukjes stof, echte kunstwerken!

Expositie
Om dit alles goed te tonen heeft de organisatie Ruud Kugel (Ameland) gevraagd om een tentoonstelling op te zetten in de Schaapskooi. Ruud is een expert in het maken van Japanse vliegers met bijpassende afbeelding en zal regelmatig in de Schaapskooi aanwezig zijn om u tekst en uitleg te geven en het verhaal achter de vliegers te vertellen. Maar ook laat hij enkele van zijn kunstwerken vliegend zien.

Verlichte route
Zaterdag is er een speciaal avondprogramma. Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan, maar is er ook een lichtroute. Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog beter verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

Wind
Als de wind het wat laat afweten is een bezoek aan het vliegerfeest nog zeker een bezoekje waard. De deelnemers stellen hun vliegers en windspelen dan op rond het veld. Wandel eens op uw gemak rond en geniet van alles wat er rondom het vliegerveld te zien is. De kinderen kunnen deze twee dagen zelf een vlieger maken en uitproberen en ze kunnen zich laten schminken.

Beide dagen staan er dit jaar ook weer verschillende kraampjes waar u streekproducten kunt kopen en op het terras kunt u genieten van een kop koffie met eigengemaakt gebak, een glas fris of voor de 18+ een koud pilsje of een wijntje. Natuurlijk kunt u blijven eten. Er zijn eigen gebakken pannenkoeken en als toetje een ambachtelijk ijsje.

Een gezellig uitje voor jong en oud en de organisatie hoopt u zaterdag 29 en zondag 30 september te zien op het vliegerterrein bij de Schaapskooi Stroothuizen aan de Stroothuizerweg 37 in Denekamp. Meer informatie op www.vliegerfeestdinkelland.nl. Entree en parkeren is gratis.

Openinstijden: Zaterdag 29 september van 10.30 tot 23.00 uur en zondag 30 september van 10.30 tot 17.00 uur.

Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »