Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus

ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om 14.30 uur de 1ste klanken van het orkest met het nummer ‘Killing me softly’. Het orkest liet, onder leiding van Kimmy Reef, een 9-tal sfeervolle nummers horen.

Na het 1ste blok was het woord aan drie AMV-leerlingen. Nadat zij hun muzikale kunsten hebben laten horen, kregen Maud Bosma en Vera Scholten uit handen van voorzitter Eric Beijerink het AMV-diploma blokfluit. Bij de slagwerkgroep mocht Ard Scholten zijn officiële papiertje in ontvangst nemen. Daarna waren er nog twee jeugdmuzikanten die dit jaar een diploma hebben gehaald. Namens het orkest had Anniek Meinders het B-diploma op trompet gehaald en Sep Horsthuis mocht zijn B-diploma slagwerk ophalen. Na het ‘lang zal ze leven’ en een lekkere zak snoep, werd het concert voortgezet.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep. Deze jeugdige groep, onder leiding van Gerrit Kelder, liet horen dat de jeugd de toekomst heeft. Met swingende nummers als ‘Afro latino-mix’ en ‘Bongmania’ werden zelfs de ooievaars van ’t Everloo getrakteerd op zomerse klanken. Het orkest voerde vervolgens de zomersfeer nog meer op, door onder meer ‘That man’ en ‘Movie spectaculair’ te spelen.

Halverwege het concert werd plaats gemaakt om een viertal jubilarissen in het zonnetje te zetten. De jubilarissen:
• Martin Borggreve (25 jaar): Jarenlang baritonspeler. Speelt ook in de kapel en is sinds twee jaar bestuurslid. Stille kracht voor en achter de schermen, met name wat de concert muziek betreft.
• Ron Oude Maatman (25 jaar): Trombonespeler. Voornaamste kracht achter en als leider van de kapel Melomanie (de hofkapel van de carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver). Ook hij is de laatste jaren binnen het bestuur als secretaris en organisator van de diverse acties een zeer belangrijke kracht voor de muziekvereniging.
• Pedro Eidhof (40 jaar): Begon binnen de slagwerkgroep, maar halverwege zijn loopbaan stapte hij als drummer over naar de fanfare. In de jaren 90 en zero was hij ook actief als secretaris in het bestuur.
• Gerard Golbach (50 jaar): Binnen de slagwerkgroep vooral bekend als basedrummer (grote trom). Ook enkele jaren actief geweest in het bestuur, maar de laatste jaren ondersteunt hij vooral de fanfare op straat met zijn basedrum.

Na het opspelden van de insignes en overhandigen van de bijbehorende oorkondes en bloemen werden de jubilarissen en partners nog getrakteerd op het ‘lang zal ze leven’.

De hele middag kwamen mensen, vooral fietsend, genieten van de mooie omgeving bij ’t Everloo en het merendeel stopte en ging zitten om te luisteren naar de muziekvereniging. Het concert werd afgesloten na een dankwoord aan het publiek en het nummer ‘Candyman’ van de fanfare. Daarmee luidde de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum de zomer in.

Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »