Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli

ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een nieuwe attractie op de kermis is Bungy trampoline en de bank komt ook weer terug. Deze was er vorig jaar ook en sloeg toen goed aan. Hoogtepunten van de Kermix zijn de Rooje Cross en het Overijssels kampioenschap zitmaaierrace.

Het Oranje Comité telt twintig leden en is al weer druk bezig met de organisatie van de Kermix, in samenwerking met vriendengroep “n Borg”. Vrijdag 20 juli wordt de Kermix geopend met voor de kinderen een ballonwedstrijd. Het bedrijvenuurtje valt ieder jaar goed in de smaak en wordt georganiseerd door het Oranje Comité Rossum in samenwerking met de ondernemers. De kinderen krijgen bonnetjes voor gratis draaien en een lekkere versnapering. Onder muzikale begeleiding van het duo ‘Heer en Meester’ wordt een vaatje kersen geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel ‘Kerk in het licht’.

Zaterdagmiddag kunnen de kinderen T-shirts schilderen en is er het Overijsselse kampioenschap zitmaaierrace door het Twents Zitmaaier Team. De race werd in 1998 voor de eerste keer georganiseerd en groeide uit tot een populair jaarlijks evenement. De deelnemers rijden op voertuigen die gebouwd zijn met als basis een zitmaaier. Dit wordt een knotsgekke en spannende race. Aan het eind van de middag is er vogelschieten op het kermisterrein.

Zaterdagavond is er een feestavond met een optreden van de band ‘Fragment’. Spectaculair en verrassend. Sinds jaar en dag is deze Engels-Nederlandse band een hit op vele festivals en feesttenten. De humor en de interactie met het publiek maakt de band overal razend populair. Een flinke dosis energie en aanstekelijke covers in een eigenwijs Fragment-jasje.

Zondagmorgen om 9.00 uur wordt er een mountainbike tocht georganiseerd in samenwerking met Veldhuis tweewielers. ’s Middags is er een braderie op de weg tussen de Grotestraat en het kermisterrein en deze wordt georganiseerd door het Oranje Comité. Als men een plekje voor de verkoop wil bemachtigen moet hij/zij zich graag even opgeven via de website. De kinderen kunnen hun gezichtjes laten schminken. Niet meer weg te denken is het Koe-spel ‘Woar drit de Koo? Schijt je rijk!!’

Hoogtepunt van de zondagmiddag is de jaarlijkse Rooje Cross. De Rooje Cross is een ‘fun classe’ van de Zwarte Cross. In Rossum gaat het om eigengemaakte voertuigen die maximaal een snelheid van 15 km per uur mogen rijden. De gein is dat voertuigen op de baan komen die men normaal niet ziet, o.a. een rijdende Dixi. Pastor Zeinstra zal het startschot geven.

Zaterdagavond is er feest in de tent met muzikale ondersteuning van DJ Miss More.

De entree is het hele weekend gratis. Voor meer informatie raadpleeg de Facebookpagina van het Oranje Comité of de website www.oranjecomiterossum.nl. Hier staat het uitgebreide programma en opgave van enkele activiteiten.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 25 jaar zomerfeesten Saasveld pakt groots uit SAASVELD - Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, deed de eerste editie van de zomerfeesten Saasveld zich voor. Dit prachtige bestaan wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom hebben... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rejoice zingt Jesus Christ Superstar WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 5-jarig jubileum Crea Kids DENEKAMP - Na vele voorbereidingen was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover: het 5-jarig bestaan van de Crea Kids. De Neon Party was een daverend succes. Er waren veel kinderen die het feest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur The Cats in the House te gast in Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam The Cats in the House zijn pas sinds het afgelopen najaar en officiële tribute-band van de nog altijd legendarische vroegere band The Cats uit Volendam. De band van o.m. Cees en Piet Veerman, Jaap... Lees meer »