Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp!

Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait Koningsfeest Denekamp!
Het kleine partytentje van 25 jaar geleden heeft al lang geleden plaatsgemaakt voor de alom bekende ‘blauw-gele festivaltent’ op het marktplein aan De Lange Voor. Van een pallet-podium met een enkele bouwlamp naar een volledig professioneel opgebouwd podium met licht en geluid die zijn weerga niet kent! Het Koningsfeest heeft zich ontwikkeld tot een festival van formaat!
Afgelopen vrijdag hebben we de jubileum editie traditioneel afgetrapt met ‘groen halen’. Alle oud organisatoren hebben hun steentje bijgedragen en gezamenlijk de entreeboog met bijbehorende roosjes verzorgd.

Vanaf morgen is het dan zover en starten we met de 25e editie van het Koningsfeest met Bökkers en Plork en de Aannemers. Twee bands van formaat! Bökkers trapt de donderdag af. Waar zij eerder begonnen als coverband van Normaal onder de naam Bökker Dut Normaal heeft de band een eigen repertoire ontwikkeld. Meerdere albums, vele zalen en festivals hebben zij plat gespeeld. Waar ze in het westen van ons kikkerlandje wellicht niet heel bekend zijn, zijn ze in het Oosten ondertussen uitgegroeid tot wereldsterren. Plork en de Aannemers nemen het “symbolische” stokje vervolgens over. Deze energieke band weet na twee eerdere optredens in Denekamp hoe het feest hier gevierd moet worden. Wees deze avond op tijd want de Bökkers beginnen hun set al om 21.00uur!

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, staan de alom bekende programmaonderdelen ‘Foodyard’ en ‘Kindermiddag’ weer op het programma. De Foodyard belooft weer een culinair hoogstandje te worden en wordt vormgegeven door horecaondernemers, een ‘speciaal bier bar’ en een variatie aan speciale wijnen. De

Foodyard start om 14:00 uur. Na de opening van de Foodyard staat de kindermiddag op het programma, deze start om 14:30 uur met een spectaculaire openingsdans en gaat verder met tal van spelletjes in de grote feesttent.
De middag wordt muzikaal ondersteund door Toon & Toon en het terras wordt geheel in samenwerking met Kringloopbedrijf de Beurs aangekleed met leuke zithoekjes.

Vanaf 18.30 uur begint de ‘Hollandse
avond’. Met trots presenteren wij drie grote namen van Hollandse Glorie; Django Wagner, Henk Dissel en John de Bever. Zij zullen deze avond de bühne betreden met hits als “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”, “Een Bom” en “Kali”.

Om het drieluik aan feestdagen af te sluiten kunnen de voetjes van de vloer op zaterdag 28 april! Met een mix van hardstyle en rap vliegen de beats door de speakers. Mandy, Tony Junior en JeBroer laten je de blaren op de hakken dansen!

De tent is op donderdag en zaterdag geopend vanaf 20:00 uur. Vrijdag vanaf 14:00 uur.
Entreeprijs voor donderdag 26 april en zaterdag 28 april is €10,- en entreekaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de deur. Vrijdag 27 april is de gehele dag vrij toegankelijk!

Voor meer informatie kun je kijken op www.koningsfeestdenekamp.nl en op onze Facebook- en Twitter pagina’s.

We hopen je te zien tijdens Koningsfeest Denekamp!!!

Uitgaan & Cultuur Buurtvereniging de Dors(t)möllekes verrast het Remerink met grandioze carnavalsoptocht Zaterdag 9 februari heeft de buurt van de Dorsmolen weer haar tweejaarlijkse carnavalsoptocht gehouden. Deze vrolijke middag werd begonnen met het bekendmaken en het uitkomen van de nieuwe keizer Jos... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vierenveertigste gala Knollentrekkers Weerselo WEERSELO - Al 44 jaar lang verzorgen artiesten van eigen bodem een fantastisch gala in Weerselo. Door en voor Weerselo dat is het motto van het galacomité. Irma Snijders (galacomité-lid) vertelt. “... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Sfeervol kerstconcert Saasveld Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »