Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp!

Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait Koningsfeest Denekamp!
Het kleine partytentje van 25 jaar geleden heeft al lang geleden plaatsgemaakt voor de alom bekende ‘blauw-gele festivaltent’ op het marktplein aan De Lange Voor. Van een pallet-podium met een enkele bouwlamp naar een volledig professioneel opgebouwd podium met licht en geluid die zijn weerga niet kent! Het Koningsfeest heeft zich ontwikkeld tot een festival van formaat!
Afgelopen vrijdag hebben we de jubileum editie traditioneel afgetrapt met ‘groen halen’. Alle oud organisatoren hebben hun steentje bijgedragen en gezamenlijk de entreeboog met bijbehorende roosjes verzorgd.

Vanaf morgen is het dan zover en starten we met de 25e editie van het Koningsfeest met Bökkers en Plork en de Aannemers. Twee bands van formaat! Bökkers trapt de donderdag af. Waar zij eerder begonnen als coverband van Normaal onder de naam Bökker Dut Normaal heeft de band een eigen repertoire ontwikkeld. Meerdere albums, vele zalen en festivals hebben zij plat gespeeld. Waar ze in het westen van ons kikkerlandje wellicht niet heel bekend zijn, zijn ze in het Oosten ondertussen uitgegroeid tot wereldsterren. Plork en de Aannemers nemen het “symbolische” stokje vervolgens over. Deze energieke band weet na twee eerdere optredens in Denekamp hoe het feest hier gevierd moet worden. Wees deze avond op tijd want de Bökkers beginnen hun set al om 21.00uur!

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, staan de alom bekende programmaonderdelen ‘Foodyard’ en ‘Kindermiddag’ weer op het programma. De Foodyard belooft weer een culinair hoogstandje te worden en wordt vormgegeven door horecaondernemers, een ‘speciaal bier bar’ en een variatie aan speciale wijnen. De

Foodyard start om 14:00 uur. Na de opening van de Foodyard staat de kindermiddag op het programma, deze start om 14:30 uur met een spectaculaire openingsdans en gaat verder met tal van spelletjes in de grote feesttent.
De middag wordt muzikaal ondersteund door Toon & Toon en het terras wordt geheel in samenwerking met Kringloopbedrijf de Beurs aangekleed met leuke zithoekjes.

Vanaf 18.30 uur begint de ‘Hollandse
avond’. Met trots presenteren wij drie grote namen van Hollandse Glorie; Django Wagner, Henk Dissel en John de Bever. Zij zullen deze avond de bühne betreden met hits als “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”, “Een Bom” en “Kali”.

Om het drieluik aan feestdagen af te sluiten kunnen de voetjes van de vloer op zaterdag 28 april! Met een mix van hardstyle en rap vliegen de beats door de speakers. Mandy, Tony Junior en JeBroer laten je de blaren op de hakken dansen!

De tent is op donderdag en zaterdag geopend vanaf 20:00 uur. Vrijdag vanaf 14:00 uur.
Entreeprijs voor donderdag 26 april en zaterdag 28 april is €10,- en entreekaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de deur. Vrijdag 27 april is de gehele dag vrij toegankelijk!

Voor meer informatie kun je kijken op www.koningsfeestdenekamp.nl en op onze Facebook- en Twitter pagina’s.

We hopen je te zien tijdens Koningsfeest Denekamp!!!

Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 25 jaar zomerfeesten Saasveld pakt groots uit SAASVELD - Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, deed de eerste editie van de zomerfeesten Saasveld zich voor. Dit prachtige bestaan wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom hebben... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rejoice zingt Jesus Christ Superstar WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 5-jarig jubileum Crea Kids DENEKAMP - Na vele voorbereidingen was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover: het 5-jarig bestaan van de Crea Kids. De Neon Party was een daverend succes. Er waren veel kinderen die het feest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur The Cats in the House te gast in Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam The Cats in the House zijn pas sinds het afgelopen najaar en officiële tribute-band van de nog altijd legendarische vroegere band The Cats uit Volendam. De band van o.m. Cees en Piet Veerman, Jaap... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Een onmeunig mooi begin ... De kerk mooi versierd, er was al volop gezongen. De kapel had vrolijke tonen laten horen... iedereen was er klaar voor, toen om 18.11 uur de hoogheden met hun gezinnen en pastor Jan Kerkhof Jonkman... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveldse gala-avonden blijven een ijzersterk succes SAASVELD - Yvonne Oosterik, Gemma Franken Volmerink, Christel Weersink en Monique Rikhof, zorgden voor een leuk en passend openingslied, gevolgd door het duo Theo en Tonia. Deze rol werd vertolkt... Lees meer »