Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
The Cats in the House te gast in Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam

The Cats in the House zijn pas sinds het afgelopen najaar en officiële tribute-band van de nog altijd legendarische vroegere band The Cats uit Volendam. De band van o.m. Cees en Piet Veerman, Jaap Schilder en Arnold Mühren (niet de voetballer), de vaderlandse topband uit de jaren 1964 en 1985. Maar in de afgelopen maanden hebben onze ‘Denekamps Cats’, waaraan ook in enkele edities van de DV. al aandacht werd geschonken, met hun optredens reeds zoveel bekendheid verworven, dat ze vorige week zaterdag al werden uitgenodigd voor een bezoek en het maken van een video aan de Muziekstudio Arnold Mühren in Volendam. De studio, waarin bijna alle bekende hedendaagse artiesten hun opnamen realiseren, van Borsato tot Waylon en van Ilse de Lange tot Total Touch. Na aankomst in Volendam volgde er eerst een foto-shoot bij het bekende Hotel Spaander en op het beroemde Volendamse ‘Cats-bruggetje’. Dat optreden beviel de eigenaar van Hotel Spaander zo goed, dat hij de Denekampse musici uitnodigde voor een optreden in november a.s. in Volendam, dus de bakermat van de ‘grote ‘Cats ! In de Muziekstudio van Arnold Mühren werd natuurlijk een ‘proeve van bekwaamheid’ gegeven die bij de oud-musicus en songwriter van The Cats en de hedendaagse muziekproducer Arnold Mühren bijzonder in de smaak viel. Zijn echtgenote Vera Mühren stuurde Ruud Bittink c.s.de dag erna de mededeling, dat ze de opname van The Cats in the House in hun studio plus een foto daarvan via Twitter had verspreid. Bovendien liet ze alle ontvangers van haar bericht weten dat, indien je deze band zelf op korte termijn al zou willen horen, je dan vrijdag 9 maart a.s. bij Gasterij De Smid moet zijn.

*Vrijdag 9 maart a.s. The Cats in the House’ bij Gasterij De Smid: opbrengst voor KIKA
Tijdens dat bezoek aan de Muziekstudio doneerde het echtpaar Mühren bovendien een bedrag voor het bekende nationale Kika-fonds (Stichting Kinderen Kankervrij), dat in Denekamp de zussen Mirjam en Moniek Haafkes heeft gebracht tot de organisatie van een grote sponsoractie! Goede gevers en sponsoren ontvangen van hen een Monki, een gelukspoppetje, door de dames zelf vervaardigd. Ook aan deze actie werd in een DV in de maand september vorig jaar al ruim aandacht geschonken. Vrijdag 9 maart a.s. dus The Cats in the House met een optreden in Gasterij De Smid. Ze spelen daar gratis, want ze dragen de gehele opbrengst over aan KIKA. Tevens kunnen de bezoekers dan z’n Monki kopen, waarvan de opbrengst eveneens naar KIKA gaat.

PBJ

Bij het beroemde bruggetje uit de Cats-original Be Me’

Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 25 jaar zomerfeesten Saasveld pakt groots uit SAASVELD - Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, deed de eerste editie van de zomerfeesten Saasveld zich voor. Dit prachtige bestaan wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom hebben... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rejoice zingt Jesus Christ Superstar WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 5-jarig jubileum Crea Kids DENEKAMP - Na vele voorbereidingen was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover: het 5-jarig bestaan van de Crea Kids. De Neon Party was een daverend succes. Er waren veel kinderen die het feest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Een onmeunig mooi begin ... De kerk mooi versierd, er was al volop gezongen. De kapel had vrolijke tonen laten horen... iedereen was er klaar voor, toen om 18.11 uur de hoogheden met hun gezinnen en pastor Jan Kerkhof Jonkman... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveldse gala-avonden blijven een ijzersterk succes SAASVELD - Yvonne Oosterik, Gemma Franken Volmerink, Christel Weersink en Monique Rikhof, zorgden voor een leuk en passend openingslied, gevolgd door het duo Theo en Tonia. Deze rol werd vertolkt... Lees meer »