Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Hoogheden gepresenteerd en het dak er af bij Noaberbal in Saasveld

SAASVELD - Zaterdag 13 januari was het weer zo ver, tijd voor het jaarlijkse Noaberbal van de vier carnavalsverenigingen uit de oud gemeente Weerselo. Dit jaar was het de beurt aan CV De Buisman’s Keals uit Saasveld om het Noaberbal te organiseren. Dit alles vond plaats in een bomvolle Dancing Bruins. Nadat de drie andere verenigingen, de Nettetlkörnkes uit Deurningen, de Knollentrekkers uit Weerselo en ’n Lesten Stuuver uit Rossum, waren ontvangen, zijn ze vervolgens één voor één met hun eigen blaaskapel de volgelopen zaal binnengetrokken.

Toen alle verenigingen binnen waren, en de hoogheden en bestuurders in de VIP ruimte waren beland, kon het dan ook echt beginnen. Nu was het de beurt aan de hoogheden om zich te presenteren aan het toegestroomde publiek. Als eerst was het de beurt aan Prins Michel en Adjudant Wim van CV De Nettelkörnkes. Daarna mochten Prins Maarten en Sik Jarno van CV De Knollentrekkers zich presenteren om vervolgens plaats te maken voor de presentatie van Prins Pim en Adjudant Luuk van CV ’n Lesten Stuuver. Als laatst was het de beurt aan Prins Frank en Adjudant Laurens van CV De Buisman’s Keals. Alle presentaties gingen aan de hand van ludiek in elkaar gezette powerpoints wat in de gehele dancing te volgen was via diverse schermen.

Nadat alle acht hoogheden waren gepresenteerd was het de beurt aan de dansgroepen om hun ingestudeerde ‘dance moves’ te vertonen. De Nettelwichter uit Deurningen mochten als eerst het podium op om gevolgd te worden door de Dansmarietjes uit Weerselo, Dansgroep Caramba uit Rossum en de Buismanwichter uit Saasveld. Na elk optreden van de dansgroepen kregen de meegekomen blaaskapellen tien minuten de tijd om de zaal alvast flink op te warmen voor het latere knallend eind van de avond. In de tussentijd hadden alle hoogheden en bestuursleden de tijd om hun plechtigheden te voldoen door elkaar te onderscheiden en de carnavalsmagazines aan elkaar uit te delen.

Na de spektakelstukken van de dansmarietjes en blaaskapellen werd er door de voorzitters van de vier verenigingen een geschenk uitgereikt aan Wethouder Benno Brand, die als afgevaardigde van gemeente Dinkelland aanwezig was. Dit geschenk betrof een houten klaver vier met daarop de 4 verenigingsonderscheidingen van 2018. Na deze plechtigheid was het even de beurt aan de dj om de zaal op te zwingen en konden de hoogheden zicht even terugtrekken voor een momentje rust. Want niet veel later hadden ze alle energie nodig toen de blaaskapellen voor de 2e keer het podium op mochten. Elke blaaskapel kreeg ruim een kwartier de tijd om de zaal plat te krijgen. De hoogheden konden op een verhoging midden in de zaal volop meegenieten van het uitbundige publiek, dat telkens compleet uit hun dak ging als de blaaskapellen aan het spelen waren. De blaaskapellen Lavasjkirie uit Lemselo (spelend voor Deurningen), Les Miezerables uit Weerselo, Melomanie uit Rossum en De Koffiebraanders uit Saasveld hebben dan ook één voor één voor een spectaculair einde van het programma gezorgd.

Toen het officiële gedeelte voorbij was gingen bij de dj alle knoppen in de hoogste stand om de feestende mensen een knallend eind van de avond te geven. Met alleen maar positieve reacties en blije mensen lieten de vier verenigingen uit de oud gemeente Weerselo met deze avond dan ook zien wat saamhorigheid is en wat het Twentse Noabershap inhoudt!

Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 25 jaar zomerfeesten Saasveld pakt groots uit SAASVELD - Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, deed de eerste editie van de zomerfeesten Saasveld zich voor. Dit prachtige bestaan wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom hebben... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rejoice zingt Jesus Christ Superstar WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 5-jarig jubileum Crea Kids DENEKAMP - Na vele voorbereidingen was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover: het 5-jarig bestaan van de Crea Kids. De Neon Party was een daverend succes. Er waren veel kinderen die het feest... Lees meer »