Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Hoogheden gepresenteerd en het dak er af bij Noaberbal in Saasveld

SAASVELD - Zaterdag 13 januari was het weer zo ver, tijd voor het jaarlijkse Noaberbal van de vier carnavalsverenigingen uit de oud gemeente Weerselo. Dit jaar was het de beurt aan CV De Buisman’s Keals uit Saasveld om het Noaberbal te organiseren. Dit alles vond plaats in een bomvolle Dancing Bruins. Nadat de drie andere verenigingen, de Nettetlkörnkes uit Deurningen, de Knollentrekkers uit Weerselo en ’n Lesten Stuuver uit Rossum, waren ontvangen, zijn ze vervolgens één voor één met hun eigen blaaskapel de volgelopen zaal binnengetrokken.

Toen alle verenigingen binnen waren, en de hoogheden en bestuurders in de VIP ruimte waren beland, kon het dan ook echt beginnen. Nu was het de beurt aan de hoogheden om zich te presenteren aan het toegestroomde publiek. Als eerst was het de beurt aan Prins Michel en Adjudant Wim van CV De Nettelkörnkes. Daarna mochten Prins Maarten en Sik Jarno van CV De Knollentrekkers zich presenteren om vervolgens plaats te maken voor de presentatie van Prins Pim en Adjudant Luuk van CV ’n Lesten Stuuver. Als laatst was het de beurt aan Prins Frank en Adjudant Laurens van CV De Buisman’s Keals. Alle presentaties gingen aan de hand van ludiek in elkaar gezette powerpoints wat in de gehele dancing te volgen was via diverse schermen.

Nadat alle acht hoogheden waren gepresenteerd was het de beurt aan de dansgroepen om hun ingestudeerde ‘dance moves’ te vertonen. De Nettelwichter uit Deurningen mochten als eerst het podium op om gevolgd te worden door de Dansmarietjes uit Weerselo, Dansgroep Caramba uit Rossum en de Buismanwichter uit Saasveld. Na elk optreden van de dansgroepen kregen de meegekomen blaaskapellen tien minuten de tijd om de zaal alvast flink op te warmen voor het latere knallend eind van de avond. In de tussentijd hadden alle hoogheden en bestuursleden de tijd om hun plechtigheden te voldoen door elkaar te onderscheiden en de carnavalsmagazines aan elkaar uit te delen.

Na de spektakelstukken van de dansmarietjes en blaaskapellen werd er door de voorzitters van de vier verenigingen een geschenk uitgereikt aan Wethouder Benno Brand, die als afgevaardigde van gemeente Dinkelland aanwezig was. Dit geschenk betrof een houten klaver vier met daarop de 4 verenigingsonderscheidingen van 2018. Na deze plechtigheid was het even de beurt aan de dj om de zaal op te zwingen en konden de hoogheden zicht even terugtrekken voor een momentje rust. Want niet veel later hadden ze alle energie nodig toen de blaaskapellen voor de 2e keer het podium op mochten. Elke blaaskapel kreeg ruim een kwartier de tijd om de zaal plat te krijgen. De hoogheden konden op een verhoging midden in de zaal volop meegenieten van het uitbundige publiek, dat telkens compleet uit hun dak ging als de blaaskapellen aan het spelen waren. De blaaskapellen Lavasjkirie uit Lemselo (spelend voor Deurningen), Les Miezerables uit Weerselo, Melomanie uit Rossum en De Koffiebraanders uit Saasveld hebben dan ook één voor één voor een spectaculair einde van het programma gezorgd.

Toen het officiële gedeelte voorbij was gingen bij de dj alle knoppen in de hoogste stand om de feestende mensen een knallend eind van de avond te geven. Met alleen maar positieve reacties en blije mensen lieten de vier verenigingen uit de oud gemeente Weerselo met deze avond dan ook zien wat saamhorigheid is en wat het Twentse Noabershap inhoudt!

Uitgaan & Cultuur ‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »