Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Maestro concert van de St. Remigius Harmonie een topavond

WEERSELO - In de tot Music Hall omgebouwde Trefpuntzaal was het zaterdagavond één groot muziekspektakel. Zes maestro deelnemers van verschillende verenigingen kregen de opdracht om twee nummers te dirigeren, van klassiek tot pop. De presentatie was in handen van Erwin Veldhuis. Iris Ensink interviewde vanuit de ‘Green Room’ de kandidaten.

Na een voorbereiding van enkele maanden was het zaterdag eindelijk zover en konden de maestro dirigenten zich presenteren met de het orkest onder leiding van Raymond Waanders en de slagwerkgroep onder leiding van Henrike Palland. Vanuit de Weerselose verenigingen deden zes kandidaten mee. Iedere deelnemer moest eerst een klassiek nummer dirigeren en na de pauze een pop nummer. De deelnemers werden gecoacht door Judith Löbker, Raymond Waanders en Peter Löbker. De jury bestond uit Jordi Lensink, Jan Fiselier en Robert Brookhuis. Voor de beste maestro deelnemer was er een mooie prijs beschikbaar gesteld door R&R catering ter waarde van € 250,00 voor een barbecue.

Robert Spijker vertegenwoordigde voetbalvereniging UD. Hij kreeg de primeur en mocht als eerste aantreden. Hij dirigeerde het klassieke nummer ‘1e Peer Gynt Suite’. Collin Lansink, namens J.C.V. De Pearse Köp, dirigeerde ‘Die Zauberflöte’. Esther Oldemeule van ODI dirigeerde het nummer ‘An der schönen blauen Donau’ en Anneke Veldhuis van carnavalsvereniging De Knollentrekkers presenteerde zich met het nummer ‘Hymn and Triumphan from Aida’. Gerard Mulldrs van het Oranje Comité dirigeerde het nummer ‘Walz no.2’ en Kelly Zwiers namens WEVO‘ 70 het klassieke nummer ‘Bolero’. Een geweldige uitdaging om een groot orkest te dirigeren en dat is iedereen heel goed gelukt. Deze deelnemers waren nog nooit eerder zo’n uitdaging aangegaan en waren allemaal heel enthousiast.

De slagwerkgroep gaf tussendoor prachtige shows en er werd een heel spektakel op het podium gebracht. Weerselose Loïs Senger, bekend van The Voice Kids, gaf een geweldig optreden onder muzikale begeleiding van Peter Löbker. Ze kreeg een welverdiend daverend applaus. Eric ten Bos, leadzanger van de band ENorm die in de loop der jaren een uitstekende reputatie als liveband hebben opgebouwd, gaf een spetterend optreden onder begeleiding van het orkest met het nummer ‘Hey Jude’ van The Beatles. Wat een show bracht hij. Hij kreeg zowel het publiek als het orkest en drumband op zijn hand. Gastzangeres Karin Hertsenberg is een veelgevraagde soliste voor rollen in operettes, opera’s en musicals. Zij bracht het prachtige lied ‘Gabriellas Säng’ te gehore. Wat een fantastische zangeres.

Na deze optredens stonden de maestro deelnemers al weer klaar voor de volgende presentatie en nu gingen ze voor de popmuziek. Best wel moeilijk. Je kijkt er zo gemakkelijk tegenaan, maar nu hebben de deelnemers toch wel heel veel respect voor de dirigenten die zo’n orkest moeten leiden. Een hele klus. Als afsluiter zong Karin Hertsenberg samen met Erik ten Bos het nummer ‘Barcelona’ van Freddy Mercury. Wát prachtig. Dat verdiende terecht een staande ovatie.
Na afloop werd door Jos Bijen, de voorzitter van de Harmonie, de winnaar bekend gemaakt van het Maestro concert. De jury en het publiek hebben gekozen voor Esther Oldemeule van de ODI. Zij kreeg een beker en een cheque t.w.v. € 250,00 aangeboden voor een barbecue met ODI. De winnaar mocht de ‘Radetzky-mars’ dirigeren, het slotnummer van het concert.

Dit Maestro concert was de laatste show van Raymond Waanders als dirigent van de St. Remigius Harmonie. Na twintig jaar dirigent te zijn geweest neemt hij afscheid. Hij gaat weer terug naar het orkest Apollo in Goor waar hij zelf is opgegroeid. Raymond kreeg een cadeau aangeboden namens de harmonie en zijn vrouw een mooie bos bloemen.

Een prachtige avond met veel sfeer en goede stemming, die door Erwin op het podium en Iris vanuit de Green Room uitstekend gepresenteerd werd. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Waar een klein dorp ook op muzikaal gebied groot in kan zijn.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur Sfeervol kerstconcert Saasveld Zondag 23 december was de Plechelmuskerk in Saasveld weer het decor voor het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Voor een groot publiek heeft het orkest... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ‘De Wethouder’ viert met feestelijk lang weekend succesvolle eerste bestaansjaar: Party-Time Ruim een jaar geleden werd het horecabedrijf De Hoogklimmer op de hoek Grotestraat/ Nicolaasplein verkocht en door de nieuwe eigenaar omgebouwd tot ‘ Food&Drinkclub De Wethouder’. Na een eerdere... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jubileumcommissie Köttelpeern trapt af met grote jubileumloterij en Amsterdamse feestavond DENEKAMP - In 2020 viert carnavalsvereniging de Köttelpeern hun 55-jarig jubileum. Om dit uitbundig te kunnen vieren is er een commissie in het leven geroepen om een aantal activiteiten op touw te... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Clientenmiddag Carintreggeland Ootmarsum in Tiroler sferen OOTMARSUM – Tijdens Kleintje Oostenrijk, het jaarlijks terugkerende tentfeest in Rossum voor 65-plussers, werd dit keer de cliëntenmiddag van Carintreggeland Ootmarsum georganiseerd. Onder de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER organiseert veelzijdig Tiroler schlagerfestival in Rossum Donderdag 25 oktober was de start van het jaarlijkse megafestijn ST-OER in Rossum. De Stichting Oktober Evenementen Rossum heeft weer topartiesten naar Rossum gehaald. Met Tribute to the golden years... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ST-OER Rossum presenteert dé internationale topacts onder de tributebands ROSSUM - Op donderdagavond 25 oktober organiseert stichting ST-OER (Stichting Oktoberevenementen Rossum) weer een Tribute to the Golden Years. Rechtstreeks uit Australië komt een rasartiest C.J.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Denekamp Undercover op maar liefst 8 muziekpodia en 3 bijzondere muzieklocaties Het centrum van Denekamp gaat 6 oktober a.s. ’s avonds weer volledig worden ondergedompeld in muziek: het is dan ‘Denekamp Undercover’! Het wordt de 12e editie en in successie en dan moet er wel een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vliegerfeest Dinkelland viert eerste lustrum met Japanse expositie DENEKAMP -Het vliegerfeest van Denekamp (gemeente Dinkelland) begon als een klein feestje, maar de laatste jaren kan het als een volwaardig vliegerfeest worden beschouwd. In 5 jaar tijd is het drie... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rossum viert weekend lang feest ROSSUM - Kruis het laatste weekend van de herfstvakantie maar alvast aan in je agenda: dan wordt in Rossum namelijk vier avonden feest gevierd. In de grote feesttent is van 25 tot en met 28 oktober... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »