Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Twents Piratenfestival Rossum in een woord ‘TOP’

ROSSUM - Zondagmiddag reden bussen af en aan in Rossum. Uit Brabant, Duitsland, Drenthe, ze kwamen uit het hele land voor de Mega Piraten Party in Rossum. De tent was dan ook bomvol. Er was genoeg bier, wijn, spare ribs, gehaktballen en patat voor iedereen.

De jaarlijkse piraten party georganiseerd door de Stichting ST-OER was weer één en al gezelligheid. Dit was dé afsluiter van een geweldig feestweekend. Rossum kan trots zijn op zo’n geslaagd weekend. Bier, bier en nog eens bier. De tappers hadden het er maar wat druk mee. Het was niet aan te slepen. Zondagmiddag was de tent bomvol. Er traden allerlei bekende artiesten op uit de piratenwereld en dat mag je als piratenliefhebber niet missen. De coverband ‘Time Out’ en de band ‘Hydra’ bekend van het nummer ‘Marietje was een keertje vroeg opgestaan’ en ‘Als het gras twee kontjes hoog is’ waren aanwezig. Nummers uit de jaren ’70 klonken uit de muziekboxen. De piratenfans zongen de nummers luidkeels mee. Die Geschwister Messner gaven ook een fantastisch optreden. Hoe mooi is het als je voor de eerste keer buiten Oostenrijk een optreden geeft voor 5000 fans. Er werd door de fans meegezongen en gedanst. Dat is kippenvel. Na afloop wou iedereen nog met Die Geschwister op de foto.

In originele bezetting stond de Schotse band Middle of the Road op het podium. De zangeres was snip verkouden, maar ondanks die verkoudheid was het aan de zang niet te merken. Het Duo Astrid en Florien trad vervolgens op. Eigenlijk is de naam van het duo ‘Astrid en Mirjam’, maar Astrid en Florien vertellen: “Wij komen uit Denekamp en treden samen heel veel op. Mirjam kan vanwege gezondheidsredenen niet optreden en daarom treed ik (Florien) op samen met mijn moeder. Het is 36 jaar geleden dat ik (Astrid) een singeltje heb gezongen. Blijkbaar wordt dat nog steeds heel erg veel gedraaid onder de piratenliefhebbers en dat wist ik helemaal niet. Dit is zo geweldig om hier te staan voor al die duizenden piratenliefhebbers. Hier genieten we echt van”. Kristina Bach, Harten 10 en Quintes sloten de dag af met geweldige optredens.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Capri Disco Road Show, DJ Patrick. De organisatie was in handen van Reinhold Hutten, eigenaar van Hutten Partycentrum, Gerard Postel, Postel tentenverhuur en Jan Haarhuis van Haarhuis aggregaten. Alles was tot in de puntjes geregeld. Een weekend om met een fantastisch gevoel op terug te kijken. ST-OER heeft weer een heel gevarieerd muzikaal programma geboden waar meer dan tien duizend mensen van genoten hebben.

Ine Flinkers

Uitgaan & Cultuur Gezellige Open Monumentendag met Provençaalse markt op Het Stift WEERSELO - In het weekend van 8 en 9 september waren meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Voor menigeen dé kans om een plek te bezoeken waar... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Popcorn Lattrop kijkt terug op super editie LATTROP - De organisatie en ruim 70 vrijwilligers van Popcorn kijken terug op een geweldige editie. Het vierde jaar van dit festival, wat gehouden wordt midden in de mais in Lattrop, laat wederom een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zeer drukbezochte Montmartre-markt en defilé Koets’nkeerls op Landgoed Singraven Hoeveel mensen het waren is moeilijk in te schatten, meerdere duizenden waarschijnlijk, maar de Montmartre-markt in de Kasteellaan, het defilé door aanspanningen van de Koets’nkeerls in de voortuin... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zomerconcert muziekvereniging S. Henricus ROSSUM - Zondag 15 juli heeft de muziekvereniging St. Henricus uit Rossum traditiegetrouw het muziekjaar 2017-2018 afgesloten met het zomerconcert. Op de mooie locatie Havezathe ’t Everloo begon om... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Jeugdmuziekdag 2018 ROSSUM - Op zondag 8 juli vond de jaarlijkse Jeugdmuziekdag weer plaats, die deze keer gehouden werd in de theaterzaal van kulturhus Rabo de Cocer in Rossum. Dit muzikale jeugdoptreden wordt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kermix Rossum op 20, 21 en 22 juli ROSSUM - Van 20 tot en met 22 juli is er weer feest in Rossum. De Kermix met allerlei activiteiten en artiesten is weer op het terrein van de familie Kamphuis aan de Grotestraat 58 in Rossum. Een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Openluchtviering in Saasveld onder de stralende zon SAASVELD - Zondag 1 juli was de jaarlijkse openluchtviering in de pastorietuin van de parochie H. Plechelmus in Saasveld. Deze viering werd dit jaar voor de negentiende keer gehouden en droeg als... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Oldtimerdag Saasveld zondag 24 juni aan de Loodijk te Saasveld De internationale Oldtimerdag te Saasveld is inmiddels een begrip in de regio en daarbuiten. Dat geldt voor de bezoekers, maar ook voor de deelnemers, want naast aanbod uit Nederland en België komt... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival met bijzondere deelnemers OOTMARSUM - Op zondag 1 juli gaat voor het eerst een Twents Songfestival van start tijdens het Twents Kleinkunst Festival in Ootmarsum. Mooie luisterliedjes, ballades en vrolijke nummers: het kwam... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Saasveld heeft met volle teugen genoten van 25e editie Zomerfeesten SAASVELD - De zomerfeesten Saasveld is altijd een groot feest, maar dit jaar was het extra groot opgezet om het 25-jarige jubileum te vieren. Vele mensen uit Saasveld en omgeving genoten van een... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Twents Songfestival in de voorrondes OOTMARSUM - Eind mei hebben de voorrondes plaatsgevonden voor het eerste Twentse Songfestival op zondag 1 juli in het Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is een onderdeel van het Twents Kleinkunst... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior Music Stars van St. Remigius Harmonie voor jeugdmuzikanten groot succes WEERSELO - Zaterdagmiddag 19 mei werd er een groot muziekspektakel van jeugdleden die les hebben via DaCapo muziek onderwijs. georganiseerd. Om 15.00 uur gaven ze een fantastisch optreden bij Café... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herinnneringen ophalen tijdens reunie van vriendengroep ‘t Veerkn’skot Sommigen hadden elkaar al 35 jaar niet meer gezien, er moesten dus heel wat jaren "ingehaald" worden tijdens de reünie van het Veerk'nskot. Een vriendengroep eind jaren 70, begin jaren 80 ontstaan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Lintjesregen 2018 Dinkelland Op de dag van de Lintjesregen, donderdag 26 april 2018, heeft burgemeester Joosten aan zes dames en zes heren uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Deze dames en heren... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Grote namen tijdens de 25e editie van Koningsfeest Denekamp! Een jubileum-editie voor het Koningsfeest Denekamp, we bestaan immers 25 jaar! Begonnen onder de naam Pop Voor Nop, doorgegaan als Koninginnefeest en sinds Koning Willem de scepter zwaait... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zondag 15 april: Fashion Sunday in Ootmarsum De rode loper ligt uit in het centrum van Ootmarsum. Op deze dag worden de nieuwste trends en collecties voor de lente en zomer van 2018 gepresenteerd. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 25 jaar zomerfeesten Saasveld pakt groots uit SAASVELD - Vijfentwintig jaar geleden, in 1993, deed de eerste editie van de zomerfeesten Saasveld zich voor. Dit prachtige bestaan wil de organisatie niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom hebben... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Rejoice zingt Jesus Christ Superstar WEERSELO - Na de zeer groots opgezette Midsummer Musical Mix vorig jaar juni, bezocht door zo’n 1300 bezoekers, heeft Rejoice afscheid genomen van hun toenmalige dirigente, Roxine Engelbarts, die het... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur 5-jarig jubileum Crea Kids DENEKAMP - Na vele voorbereidingen was het afgelopen woensdagmiddag eindelijk zover: het 5-jarig bestaan van de Crea Kids. De Neon Party was een daverend succes. Er waren veel kinderen die het feest... Lees meer »