Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Thuiswedstrijd in 100e jaar voor gym- en turnvereniging Dos ’19

DENEKAMP - De gymnastiek- en turncompetitie voor het seizoen 2018-2019 is weer in volle gang. Inmiddels hebben alle rayons de voorrondes erop zitten en is het wachten welke teams er door gaan naar de finale op zaterdag 25 mei.

Op zaterdag 9 februari kwamen alle jongens en meisjes van gym- en turnvereniging Dos ’19 in actie tijdens de laatste voorronde van de gymnastiek- en turncompetitie. Deze keer met een extra feestelijk tintje, de zaal was volop versierd voor het 100e jaar dat de vereniging gymlessen verzorgt. Op zaterdag 29 juni zal het 100-jarig bestaan uitgebreid gevierd worden, hierover volgt nog meer informatie. Extra aandacht werd tijdens de wedstrijd ook nog besteed aan de fotoactie van de vereniging: ga zo origineel mogelijk met het getal 100 op de foto. Een foto insturen kan via een mail naar gymverenigingdos19@outlook.com of via de Facebookpagina GTVdos19. Er zijn leuke prijzen te winnen.
Bij alle vier de wedstrijdrondes waren veel belangstellenden aanwezig om naar de oefeningen van de turners en turnsters te kijken. De jongens en meisjes lieten hun oefeningen zien op vier onderdelen. Bij de jongens waren dat de lange mat, de rekstok, de brug met gelijke leggers en de trampoline met kast. Bij de meisjes waren dat de lange mat, de balk, de brug ongelijk en de trampoline met kast. Het waren spannende wedstrijden, waarbij alle jongens en meisjes goed hun best hebben gedaan. Dos ’19 heeft deze dag weer goede resultaten weten te behalen.

Bij deze voorronde in Denekamp kwamen de meisjes van de gymnastiekcompetitie in actie tegen de meisjes van omnisportvereniging Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Dit waren de deelnemende teams: twee teams 6-7 jaar onder leiding van Joyce Nijmeijer en Tom Oude Veldhuis, één team 8-9 jaar onder leiding van Joyce Nijmeijer en één team 10-12 jaar onder leiding van Dionne Lukens en Annemiek Oude Nijeweme. De jongens 8-9 jaar, onder leiding van Annemiek Oude Nijewemen, kwamen in actie tegen de jongens van Vlugheid & Kracht uit Haaksbergen en Triade uit Almelo. Als laatste kwamen de meiden van 13 jaar en ouder, onder leiding van Dionne Lukens en Annemiek Oude Nijeweme, in actie tijdens de turncompetitie. De tegenstanders waren turnster van Triade uit Almelo.

De uitslag was als volgt:
6-7 jaar: 1. Dos ’19 (Joyce); 2. Avanti Wilskracht; 3. Dos ’19 (Tom).
8-9 jaar: 1. Dos ’19 A; 2. Avanti Wilskracht; 3. Dos ’19 B.
10-12 jaar: 1. Avanti Wilskracht; 2. Dos ’19.
Jongens 8-9 jaar: 1. Triade; 2. V&K; 3. Dos ’19.
Meiden 13 jaar e.o. (turn): 1. Dos ’19 A en Dos ’19 B; 2. Triade.
Als bij alle rayons de voorrondes zijn geweest wordt bekend gemaakt welke teams er door zijn naar de finale. Gym- en turnvereniging Dos ‘19 blijft dus nog even in spanning zitten. Ze hopen natuurlijk dat ze met veel teams tijdens de finale in actie mogen komen.
Naast de gym- en turnlessen ook Fun Fit en Pilates
Naast de gym- en turnlessen voor jongens en meisjes aan de hierboven genoemde leeftijden geeft deze gym- en turnvereniging ook kleutergymnastiek. De kinderen kunnen hierbij spelenderwijs kennis maken met de gymnastiek. Daarnaast heeft de vereniging niet alleen jeugdige leden. Ze verzorgen ook lessen voor dames en heren tussen de 45-55 jaar (Fun Fit). Ook worden er Pilates lessen gegeven. Pilates is een oefenmethode voor zowel mannen als vrouwen van iedere leeftijd. Pilates is gericht op het versterken van spiergroepen zonder de spieren en gewrichten overmatig te belasten. Door precieze en gecontroleerde bewegingen en ademhaling (ieder op zijn eigen niveau) voelt men zich fitter en wordt bewegen makkelijker. Lijkt het je een keer leuk om mee te doen, aarzel dan niet en stuur een mailtje naar: ledendos19@outlook.com.
Alle lessen worden aangeboden voor € 10,- per maand (op basis van een uur sporten). Wil je meer informatie, neem dan een kijkje op de website: www.gymverenigingdos19.nl of de Facebookpagina.

Sport & Vrijetijd Alien’s bezoeken deze zomer Twente DENEKAMP - Vliegeraars bouwen meestal ‘s winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek werd er besloten... Lees meer »
Sport & Vrijetijd ‘Vernieuwbouw’ Sportcomplex Dorper Esch vordert ondanks winterse omstandigheden DENEKAMP - Er is vooraf veel over gediscussieerd over wel of niet en vervolgens over hoe dan en hoe niet, maar inmiddels ondergaat dan Sportcomplex Dorper Esch een grote ‘vernieuwbouw’-operatie en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Puur enthousiasme bij de jongste CMV tijdens het eerste volleybaltoernooi OOTMARSUM - De jongste CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65 nam voor het eerst deel aan een toernooi in Tubbergen om daar te spelen tegen de jongste Dynamo jeugd. Het is dan toch prachtig om te zien... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zeven Weerselose kameraden doen mee aan The Barrel Challenge WEERSELO - Na een hele lange voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdagmorgen om 12.00 uur vertrok een groep kameraden met oude auto’s die verplicht 20 jaar of ouder zijn, technisch in goede... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FietZ Classic extra goed geregeld DENEKAMP - Nadat eerder al de Rabo Köttelpeer’n Classic het hoogste keurmerk van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) had ontvangen, mag ook de FietZ Classic zichzelf de komende edities ‘extra goed... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC’12-jeugd haalt voor ‘recordbedrag’ afgedankte kerstbomen op De SDC’12-jeugd zelf genoot zaterdagmiddag misschien het meest van de enorme berg afgedankte kerstbomen die ze bijeen had gebracht op de Sportpark-parkeerplaats aan de Kappelhofsweg, terwijl de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »