Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Zeven Weerselose kameraden doen mee aan The Barrel Challenge

WEERSELO - Na een hele lange voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdagmorgen om 12.00 uur vertrok een groep kameraden met oude auto’s die verplicht 20 jaar of ouder zijn, technisch in goede staat en niet duurder dan vijfhonderd euro, richting Travemunde om daar op de boot te stappen naar Zweden. Voor vertrek nog eerst even met de familie en de kinderen een eitje eten bij Rob Jogems en vandaar afscheid genomen van de familie. Om 13.30 uur startten ze de auto’s richting Travemunde waar ze rond 20.00 uur arriveerden.

De groep verzamelde zich bij Fietscity Hams in Weerselo. Het was een zonnige zaterdagmorgen met een temperatuur rond het vriespunt. Dat kwam voor de deelnemers mooi uit want zo konden al een beetje wennen aan de kou. Het is in Nederland één nacht min acht graden geweest, maar in Zweden en Noorwegen is het min vijfentwintig graden. Even wennen maar dan komt het goed.

Wie gaat er allemaal mee?
Team 1 ‘De Zwikjagers 1’ is twee jaar eerder ook mee geweest. Gerton Jogems, Arjan Leus, Marcel Ottenschot, Joost Sannen is het zo goed bevallen dat ze dit jaar weer van de partij zijn. ‘De Zwikjagers 2’, Robert Bornebroek, Rob Jogems en Raymond Hams, gaan dit jaar The Barrel Challence voor de eerste keer beleven. Team 1 rijdt in een Volvo 850 en team 2 rijdt in een Volvo V70. Ook gaan er twee kameraden uit Tubbergen met hen mee: Harold Bergman en Michel Bekhuis, samen The Barrel Boys.

Raymond Hams vertelt: “We gaan allemaal bewust met een Volvo want als we pech onderweg hebben kunnen we in Scandinavië altijd aan onderdelen komen.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om zo’n tocht te maken?
Raymond: “Twee jaar geleden is team 1 geweest en nadat wij na afloop de verhalen van hun hebben gehoord hebben we vorig jaar besloten om dit jaar met een tweede auto mee te gaan. We moeten allemaal zaterdagavond in de haven zijn van Travemunde, waar alle deelnemers, 250 auto’s uit Nederland, zich verzamelen en gezamenlijk de overtocht maken. Je mag niet als colonne door Duitsland rijden, daarom vertrekt iedereen op eigen gelegenheid. Wij rijden dan wel samen, maar niet in kolonne. In totaal rijden we 4500 kilometer vanaf Weerselo. In Noorwegen, Zweden en Finland is het totaal aantal kilometers 3600 en de rit door Duitsland heen en terug 900 kilometer.”

Waar gaan jullie naar toe?
“De exacte route weten we pas bij vertrek in Scandinavië. Voor elke dag is er een opdracht. We krijgen ook een aantal foto-opdrachten. We moeten laten zien dat deze opdrachten uitgevoerd zijn. Er is nog een doe-opdracht, iets geks. Humor staat bovenaan. We kunnen hier ook prijzen mee winnen. De eerste prijs is duizend euro, de tweede prijs vijfhonderd euro en de derde prijs gratis deelnamen aan de volgende zomer/wintereditie. Deze willen wij wel heel graag winnen. Tevens is er een Barrel originaliteitsprijs en een prijs voor de grootste pechvogel.”

Wat nemen jullie allemaal mee?
“We hebben een lijst wat je allemaal mee moet nemen. Het is heel goed georganiseerd. De route die we volgen is als volgt: van Travemunde met de nachtboot naar Stockholm. Vervolgens rijden wij naar Turku Finland. Van Turku naar Oulu, daarna naar Umea. Van Umea naar Ostersunden en naar Hamar, Bergen. Vanaf Bergen gaan we weer met de boot, deze laatste vaart duurt 18 uur. We overnachten in hotels die we vooraf al geboekt hebben. Als we van de boot komen in Hirtshals/Denemarken moeten we nog 800 kilometer naar Weerselo. Zondag 27 januari komen we weer terug in Weerselo.

Je krijgt van alles via sponsoren voor elkaar. We hebben een auto gekocht die moest rose worden. Wij hadden geen ruimte om te laten spuiten. Zwager Gilbert Wennink van autoschade bedrijf Wennink uit Hengelo heeft de auto gespoten. Hij heeft ook contact opgenomen met een lakleverancier (Van Coler Up uit Rijssen) en die firma was bereid de lak te leveren.

Auto Arninkhof heeft auto onder handen genomen en voorzien van gratis winterbanden (wel in bruikleen), de geluidsinstallatie hebben we van Richard Weiden (Euronics) gekregen. Via de telefoon kunnen we verschillende sirenes laten horen, maar er kan ook muziek op gespeeld worden. Een prachtig systeem. Van de slager uit de Lutte, slagerij Lesscher, kregen we twintig rookworsten, vijftien blikken soep, vacuümverpakte bakleverworst verpakt per vier, acht metworsten, een snijplankje en we kregen nog wat extra’s mee, allemaal gratis gesponsord. We zijn alle sponsoren heel dankbaar dat ze zoveel beschikbaar hebben gesteld. Zonder hen hadden we ons dit niet kunnen realiseren.

Het eten onderweg is heel saamhorig. We hebben gelijktijdig pauze en helpen elkaar met alles. Het is daar maar vijf uur per dag licht. ’s Morgens om half tien wordt het licht en om half drie wordt het weer donker. Ik neem mijn accordeon mee en Robert, hij speelt bij de Denekamper Spatzen, neemt z’n trompet mee. We maken er een gezellige tijd van met ons allen.”

De deelnemers zijn er klaar voor en hebben er zin in.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd Alien’s bezoeken deze zomer Twente DENEKAMP - Vliegeraars bouwen meestal ‘s winters hun vliegers om ze in de zomer op te laten. Omdat de Twentse Vliegervrienden het gezamenlijk bouwen van een vlieger gezelliger leek werd er besloten... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Thuiswedstrijd in 100e jaar voor gym- en turnvereniging Dos ’19 De gymnastiek- en turncompetitie voor het seizoen 2018-2019 is weer in volle gang. Inmiddels hebben alle rayons de voorrondes erop zitten en is het wachten welke teams er door gaan naar de finale op... Lees meer »
Sport & Vrijetijd ‘Vernieuwbouw’ Sportcomplex Dorper Esch vordert ondanks winterse omstandigheden DENEKAMP - Er is vooraf veel over gediscussieerd over wel of niet en vervolgens over hoe dan en hoe niet, maar inmiddels ondergaat dan Sportcomplex Dorper Esch een grote ‘vernieuwbouw’-operatie en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Puur enthousiasme bij de jongste CMV tijdens het eerste volleybaltoernooi OOTMARSUM - De jongste CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65 nam voor het eerst deel aan een toernooi in Tubbergen om daar te spelen tegen de jongste Dynamo jeugd. Het is dan toch prachtig om te zien... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FietZ Classic extra goed geregeld DENEKAMP - Nadat eerder al de Rabo Köttelpeer’n Classic het hoogste keurmerk van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) had ontvangen, mag ook de FietZ Classic zichzelf de komende edities ‘extra goed... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC’12-jeugd haalt voor ‘recordbedrag’ afgedankte kerstbomen op De SDC’12-jeugd zelf genoot zaterdagmiddag misschien het meest van de enorme berg afgedankte kerstbomen die ze bijeen had gebracht op de Sportpark-parkeerplaats aan de Kappelhofsweg, terwijl de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »