Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland

ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling door het doorknippen van het lint in het bijzijn van de oud-spelers van FC Twente en de spelers van RSC en vele toeschouwers. De wedstrijd is geëindigd in een overwinning voor RSC 3-0.

Om 16.30 uur begon de wedstrijd RSC1 tegen Oud FC Twente met onder andere Spira Grujic, Berthil ter Avest en Ellery Cairo, André Karnebeek, Patrick Gerritsen en Rik Platvoet. Spira Crujic kwam speciaal vanuit zijn woonplaats in Servië naar Rossum om deze wedstrijd te kunnen spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend door wethouder Benno Brand. Er werd een lint doorgeknipt in het bijzijn van de spelers die klaar stonden voor aanvang van de wedstrijd. Na de officiële handeling werd de eerste wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. In de pauze van de wedstrijd werd in de kantine een woordje gedaan door Bennie Tijkotte. Hij was blij met het resultaat van het grasveld en dat het eindelijk zover was dat er weer op het veld gespeeld kan worden. Wethouder Benno Brand feliciteerde de vereniging met het resultaat en wenste hen veel voetbalplezier op het nieuwe grasveld. Na afloop van de tweede helft was er nog een gezellige afterparty met muziek, een hapje en een drankje in de kantine.

In gesprek met Bennie Tijkotte:
Wat is jou functie binnen RSC?
“Ik ben oud voorzitter en thans lid van de commissie vervanging kunstgrasveld. Ik heb als voorzitter het hele traject over de privatisering en de discussie over de vervanging van het kunstgrasveld van zeer nabij meegemaakt.”

Op landelijk niveau is een discussie gaande over kunstgras. Waarom heeft RSC dan toch voor kunstgras gekozen?
“Wij hebben geen keuze. In 2005 hebben wij op verzoek van de gemeente een natuurgrasveld ingeleverd en daarvoor in de plaats een kunstgrasveld gekregen. RSC beschikt maar over twee wedstrijdvelden. Het laatste veld is een gehuurd stuk land van de aanpalende boer, wat gebruikt wordt als trainingsveld, maar is geen sportveld of wedstrijdveld. Wij zijn dus wel gedwongen om met een kunstgrasveld door te gaan.”

Wat was de aanleiding om het oude kunstgrasveld te vervangen door een nieuwe?
“De aanleiding was eenvoudig, het veld was op en versleten. We hadden het eigenlijk al twee jaar eerder moeten vervangen, maar toen was de gemeente, waar het veld van was, nog niet genegen om het veld te vervangen.”

Wanneer zijn jullie begonnen en hoelang hebben jullie er over gedaan om dit kunstgras te realiseren?
“De voorbereidingen hebben zeer lang geduurd. Voor ruim 5 jaar geleden speelde de privatisering waarin RSC, op uitspraak van een extra ledenvergadering, toen niet is meegegaan. Wij hadden immers een veld ingeleverd en daarvoor in plaats heeft de gemeente voor ons een kunstgrasveld aangelegd en zich verplicht om dat ook voor altijd te onderhouden en wanneer nodig te vervangen. De vervolg onderhandelingen met de toenmalige wethouder Koegler leverden niet het gewenste resultaat op. Nadat we de gemeente aanspraken om het veld te vervangen, gaf de gemeente aan dat men eigenlijk van ons af wilde. M.a.w. eerst privatiseren en dan is het aan RSC om het veld te vervangen. Met de toenmalige wethouder, mevrouw Zwiep van sport, waren we tot overeenstemming gekomen, echter kwam toen de politieke crisis in Dinkelland er overheen. We hebben de onderhandelingen samen met de voorzitter van de Stichting Sportveld Maalland, Jos Bode, daarna voortgezet met de huidige wethouder van sport de heer Brand en hij heeft het dossier ook voortvarend ter hand genomen. Over een nieuw privatiseringsvoorstel hadden we redelijk snel overeenstemming en in een extra ledenvergadering zijn de leden daarmee akkoord gegaan. We zijn gelijk aan de slag gegaan met de voorbereidingen en het beoordelen en bekijken van veel kunstgrasvelden in de Twente en elders in Nederland tot aan Groningen toe.

De aanbesteding was eigenlijk volledig gereed, echter kwam daarna de discussie over de mogelijke gevaren van het infillrubber op kunstgrasvelden en aansluitend de aangetroffen vervuiling onder het kunstgrasveld in Rossum aan het licht. Dit heeft de vervanging weer verder vertraagd met ruim een jaar. Na overeenstemming met de gemeente over de vergoeding van de saneringskosten konden we het traject ter vervanging, afgelopen winter weer oppakken en opnieuw doen. De commissie bestaande uit Ivo Mollink, Christiaan ter Horst, René Olde Rikkert, Jos Leferink en ik, konden nagenoeg weer van vooraf aan beginnen om het voorbereidingstraject en de sanering uit te besteden. Nadat de aanbesteding in mei heeft plaatsgevonden, kon de aannemer de vervanging en sanering in de afgelopen zomerstop uitvoeren en zijn we nu de eigenaar van een mooi nieuw kunstgrasveld.”

Er was sprake van verontreinigde grond op het vorige kunstgrasveld. Hoe is dit opgelost?
“Er heeft een totale sanering van de ondergrond plaats gevonden, waarbij ca 800 ton verontreinigde sporttechnische onderlaag (rubber en bodemas) en ca.1250 ton verontreinigd zand is afgevoerd en vervangen.”

Wie betaalt dit nieuwe kunstgrasveld?
“De Stichting sportveld Maalland, maar indirect RSC mede met de middelen die beschikbaar zijn gekomen uit de privatiseringsovereenkomst met de gemeente.”

Is RSC tevreden met de uiteindelijke oplossing?
“Uiteindelijk zijn we natuurlijk tevreden dat het veld nu eindelijk is vervangen, echter had dit twee jaar eerder moeten plaatsvinden, aangezien er in de afgelopen jaren veel blessures zijn ontstaan door het voetballen op een versleten kunstgrasveld. Onacceptabel! Vorig seizoen kwam RSC-1 met het speelschema in de problemen, omdat bij afgelastingen niet mocht worden uitgeweken naar het afgekeurde kunstgrasveld. Ook tegenstanders van andere teams weigerden soms op dit veld te spelen en daarom werden thuiswedstrijden omgezet in uitwedstrijden.”

Rossum is heel blij met het nieuwe kustgrasveld. Er kunnen gelukkig weer thuiswedstrijden gespeeld worden op het veld. Het resultaat mag er dan ook zijn. ’s Avonds bij de afterparty bleef het in de kantine nog lange tijd heel erg gezellig.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schaatsclub Ootmarsum in zomertraining Om weer goed voor de dag te komen in het schaatsseizoen traint schaatsclub Ootmarsum alweer sinds april op de skeelers, racefiets en hardloopschoenen. Door middel van gevarieerde trainingen wordt er... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka’s Ootmarsum leggen examen met goed gevolg af OOTMARSUM - Judoka’s van Judovereniging Ootmarsum namen op zaterdag 14 juli deel aan examens met het doel een hogere slip of band te behalen. Een aantal judoka’s kon een slip overslaan, omdat hun... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Derde editie Mountainbiketocht Kermix Kermix wordt in Rossum gevierd met de derde editie van de Mountainbiketocht Kermix, georganiseerd door het Oranje Comité en uitgezet door Veldhuis Tweewielers. Deze mooie tocht door de omgeving vindt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen, een spannende strijd BEUNINGEN - Zaterdag 23 juni jongstleden stond het 8e Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi op het programma. Onder prettige weersomstandigheden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 12.30... Lees meer »