Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland

Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over landgoederen en landerijen van het Nationaal Landschap Noordoost Twente. Een bijzondere loop is het, want de marathonafstand van 42,195 kilometer kan namelijk geheel lopend, maar ook in de duo-combinatie lopen-fietsen worden overbrugd. Dit houdt in dat je als duo van start gaan, waarbij de één een gedeelte van de afstand fietst, terwijl de ander dat hardlopend doet. Na een bepaalde afstand wordt vervolgens gewisseld en gaat de fietser hardlopen en hardloper fietsen. Dat wisselen kan het tweetal zo vaak doen als het hen goed denkt, maar wel over de afstand van een marathon, dus ruim 42 km.. Het is dan ook geen prestatieloop voor de ruim 750 duo-deelnemers en 50 marathonlopers die dit jaar aan de start verschijnen. Een ander bijzonder aspect is dat in het afwisselende parkoers, over deels onverharde maar goed begaanbare paden en weggedeelten, bijvoorbeeld een boerenschuur met koeien, een gedeelte van het arboretum en delen van terreinen van Natuurmonumenten, waar men ineens ook zomaar een kudde schapen kan tegenkomen, zijn opgenomen. Dit jaar fungeert ook de Boerderijcampus bij Tilligte als LTM-post. Het is een loop tegen een bijzonder fraai Twents, dus natuurrijk decor, waarin een 10-tal stops met o.m. het aanbieden van typisch Twentse streekproducten en met live-muziek.

Nu ook ‘LTM-plein’ bij doorgang door gemeentehuis Dinkelland
Bijzonder is ook het feit, dat de loop dwars door het gemeentehuis in Denekamp gaat. Dat gebeurt zo tussen 12.00 uur en 15.00 uur. De deelnemers wacht daar een leuke ontvangst, nadat ze door de hoofdingang zijn binnen gekomen. Het verlaten van het gemeentehuis vindt plaats via een zijuitgang. Veel ruimte voor meelevende supporters, familieleden, enzovoort, is daar niet en daarom wordt dit jaar voor het gemeentehuis een gedeelte van het Nicolaasplein ingericht tot een soort LTM-plein. Twente FM maakt er een reportage met interviews. Meer ruimte dus voor de steeds vele supporters langs het loopparkoers, dat begint en eveneens eindigt op Erve Beverborg bij het Lutterzand. Daar is na afloop een gezellige nazit met de band Musk en een DJ. Dat deze Landgoed Marathon Twente een grote organisatie betekent is haast vanzelfsprekend en Dionysos weet zich in dat verband bijgestaan door ruim 100 vrijwilligers en deskundige begeleiders op het parkoers. Dat loopt via bijvoorbeeld De Poppe, Luttermolen, Mierenest, Crea-unit, erf familie Mollink, Kasteel Singraven, Gemeentehuis Denekamp, Klöpkeshoes, en Mekkelhorst.

Noordoost Twente, wandel-, fiets- en loopgebied
De Landgoed Twente Marathon is één van de loopevenementen in Noordoost Twente. Dit gebied geniet vooral landelijke bekendheid als een prachtige, natuurrijke streek met vele wandelmogelijkheden. Wie echter de sportieve agenda van deze streek van met name de laatste maanden bekijkt zal ontdekken dat van deze fraaie omgeving ook ruim gebruik gemaakt wordt voor het organiseren van meerdaagse fietstochten en voor …. ‘lopen’. Met dat ‘lopen’ wordt dan ook hardlopen bedoeld. Wekelijks hardlopen door leden van een aantal hardloopverenigingen als OLC’93 en Dionysos en hardlopen door deelname aan georganiseerde wedstrijden met of zonder prestatie oogmerk. Zo is er de Kimveldloop, werd zeer recent op het Springendal een jubileum gevierd door en van de hardloopclub OLC’93, staat in Lattrop nu ook de Jongkindloop voor haar première en dan is er dus de vermaarde en ook unieke Landgoed Twente Marathon. Die kent zaterdag 13 oktober a.s. twee startmomenten vanaf Erve Beverborg, namelijk om 09.30 uur en om 10.00 uur. Verwacht wordt dat de laatste deelnemers zo tegen 16.00 uur binnen komen op het eindpunt.

PBJ

Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schaatsclub Ootmarsum in zomertraining Om weer goed voor de dag te komen in het schaatsseizoen traint schaatsclub Ootmarsum alweer sinds april op de skeelers, racefiets en hardloopschoenen. Door middel van gevarieerde trainingen wordt er... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka’s Ootmarsum leggen examen met goed gevolg af OOTMARSUM - Judoka’s van Judovereniging Ootmarsum namen op zaterdag 14 juli deel aan examens met het doel een hogere slip of band te behalen. Een aantal judoka’s kon een slip overslaan, omdat hun... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Derde editie Mountainbiketocht Kermix Kermix wordt in Rossum gevierd met de derde editie van de Mountainbiketocht Kermix, georganiseerd door het Oranje Comité en uitgezet door Veldhuis Tweewielers. Deze mooie tocht door de omgeving vindt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen, een spannende strijd BEUNINGEN - Zaterdag 23 juni jongstleden stond het 8e Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi op het programma. Onder prettige weersomstandigheden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 12.30... Lees meer »