Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland

Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over landgoederen en landerijen van het Nationaal Landschap Noordoost Twente. Een bijzondere loop is het, want de marathonafstand van 42,195 kilometer kan namelijk geheel lopend, maar ook in de duo-combinatie lopen-fietsen worden overbrugd. Dit houdt in dat je als duo van start gaan, waarbij de één een gedeelte van de afstand fietst, terwijl de ander dat hardlopend doet. Na een bepaalde afstand wordt vervolgens gewisseld en gaat de fietser hardlopen en hardloper fietsen. Dat wisselen kan het tweetal zo vaak doen als het hen goed denkt, maar wel over de afstand van een marathon, dus ruim 42 km.. Het is dan ook geen prestatieloop voor de ruim 750 duo-deelnemers en 50 marathonlopers die dit jaar aan de start verschijnen. Een ander bijzonder aspect is dat in het afwisselende parkoers, over deels onverharde maar goed begaanbare paden en weggedeelten, bijvoorbeeld een boerenschuur met koeien, een gedeelte van het arboretum en delen van terreinen van Natuurmonumenten, waar men ineens ook zomaar een kudde schapen kan tegenkomen, zijn opgenomen. Dit jaar fungeert ook de Boerderijcampus bij Tilligte als LTM-post. Het is een loop tegen een bijzonder fraai Twents, dus natuurrijk decor, waarin een 10-tal stops met o.m. het aanbieden van typisch Twentse streekproducten en met live-muziek.

Nu ook ‘LTM-plein’ bij doorgang door gemeentehuis Dinkelland
Bijzonder is ook het feit, dat de loop dwars door het gemeentehuis in Denekamp gaat. Dat gebeurt zo tussen 12.00 uur en 15.00 uur. De deelnemers wacht daar een leuke ontvangst, nadat ze door de hoofdingang zijn binnen gekomen. Het verlaten van het gemeentehuis vindt plaats via een zijuitgang. Veel ruimte voor meelevende supporters, familieleden, enzovoort, is daar niet en daarom wordt dit jaar voor het gemeentehuis een gedeelte van het Nicolaasplein ingericht tot een soort LTM-plein. Twente FM maakt er een reportage met interviews. Meer ruimte dus voor de steeds vele supporters langs het loopparkoers, dat begint en eveneens eindigt op Erve Beverborg bij het Lutterzand. Daar is na afloop een gezellige nazit met de band Musk en een DJ. Dat deze Landgoed Marathon Twente een grote organisatie betekent is haast vanzelfsprekend en Dionysos weet zich in dat verband bijgestaan door ruim 100 vrijwilligers en deskundige begeleiders op het parkoers. Dat loopt via bijvoorbeeld De Poppe, Luttermolen, Mierenest, Crea-unit, erf familie Mollink, Kasteel Singraven, Gemeentehuis Denekamp, Klöpkeshoes, en Mekkelhorst.

Noordoost Twente, wandel-, fiets- en loopgebied
De Landgoed Twente Marathon is één van de loopevenementen in Noordoost Twente. Dit gebied geniet vooral landelijke bekendheid als een prachtige, natuurrijke streek met vele wandelmogelijkheden. Wie echter de sportieve agenda van deze streek van met name de laatste maanden bekijkt zal ontdekken dat van deze fraaie omgeving ook ruim gebruik gemaakt wordt voor het organiseren van meerdaagse fietstochten en voor …. ‘lopen’. Met dat ‘lopen’ wordt dan ook hardlopen bedoeld. Wekelijks hardlopen door leden van een aantal hardloopverenigingen als OLC’93 en Dionysos en hardlopen door deelname aan georganiseerde wedstrijden met of zonder prestatie oogmerk. Zo is er de Kimveldloop, werd zeer recent op het Springendal een jubileum gevierd door en van de hardloopclub OLC’93, staat in Lattrop nu ook de Jongkindloop voor haar première en dan is er dus de vermaarde en ook unieke Landgoed Twente Marathon. Die kent zaterdag 13 oktober a.s. twee startmomenten vanaf Erve Beverborg, namelijk om 09.30 uur en om 10.00 uur. Verwacht wordt dat de laatste deelnemers zo tegen 16.00 uur binnen komen op het eindpunt.

PBJ

Sport & Vrijetijd Thuiswedstrijd in 100e jaar voor gym- en turnvereniging Dos ’19 De gymnastiek- en turncompetitie voor het seizoen 2018-2019 is weer in volle gang. Inmiddels hebben alle rayons de voorrondes erop zitten en is het wachten welke teams er door gaan naar de finale op... Lees meer »
Sport & Vrijetijd ‘Vernieuwbouw’ Sportcomplex Dorper Esch vordert ondanks winterse omstandigheden DENEKAMP - Er is vooraf veel over gediscussieerd over wel of niet en vervolgens over hoe dan en hoe niet, maar inmiddels ondergaat dan Sportcomplex Dorper Esch een grote ‘vernieuwbouw’-operatie en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Puur enthousiasme bij de jongste CMV tijdens het eerste volleybaltoernooi OOTMARSUM - De jongste CMV jeugd van Springendal Set-Up ’65 nam voor het eerst deel aan een toernooi in Tubbergen om daar te spelen tegen de jongste Dynamo jeugd. Het is dan toch prachtig om te zien... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zeven Weerselose kameraden doen mee aan The Barrel Challenge WEERSELO - Na een hele lange voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdagmorgen om 12.00 uur vertrok een groep kameraden met oude auto’s die verplicht 20 jaar of ouder zijn, technisch in goede... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FietZ Classic extra goed geregeld DENEKAMP - Nadat eerder al de Rabo Köttelpeer’n Classic het hoogste keurmerk van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) had ontvangen, mag ook de FietZ Classic zichzelf de komende edities ‘extra goed... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC’12-jeugd haalt voor ‘recordbedrag’ afgedankte kerstbomen op De SDC’12-jeugd zelf genoot zaterdagmiddag misschien het meest van de enorme berg afgedankte kerstbomen die ze bijeen had gebracht op de Sportpark-parkeerplaats aan de Kappelhofsweg, terwijl de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »