Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Dorpsfeest Tilligte

TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van maken, dat kan niet anders! Vrijdagavond wordt er afgetrapt met een gezellige ‘kuieroamd’ voor de oudere ‘jeugd’ van Tilligte. Er wordt gestart met een zeer spannend onderdeel waar de inwoners van Tilligte sinds een aantal jaren al flink op hebben kunnen oefenen, namelijk jeu de boules. Om 18.30 uur begint dit spektakel op de baan naast de feesttent.

Aansluitend kan er in de feesttent worden nagepraat en kunnen de winnaars worden gefeliciteerd. Om dat alles in een goede sfeer te laten verlopen voorziet accordeonkoor De Vrolijke Tukkers, vanaf ongeveer 19.45 uur, de avond van een muzikaal tintje. Opgeven voor deze avond is niet nodig.

Zeskamp
Op zaterdag knalt het feest om 14.00 uur uit de startblokken met een zeskamp voor de kinderen. Springkussens, gratis pannenkoeken en er is nog veel meer om naar uit te kijken. Ook voor deze activiteit is een opgave vooraf niet nodig.
De middag wordt vervolgd met het meest prestigieuze buurtvolleybaltoernooi in de wijde omgeving bestemd voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren en/of aanhang. Tijdens dit toernooi nemen de verschillende buurten het tegen elkaar op en showen hun volleybalskills. Er wordt ‘vier tegen vier’ gespeeld met het team uit je eigen buurt. Opgeven kan tot en met donderdag 13 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Het speelschema wordt op 15 september bekendgemaakt.
Nadat iedereen even bij heeft kunnen komen van de ongetwijfeld zware inspanningen gaat om 20.30 uur de - traditionele - feestavond van start, waar de volleyballers en natuurlijk ook de ‘coaches langs de lijn’ gezellig met elkaar een drankje kunnen nuttigen. Onder de muzikale begeleiding van dj Stan kan het niet anders dan een geweldig feest worden. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is de ‘Tilligte veiling’, waarbij allerlei originele artikelen geveild worden. De veilingmeesters zien alles; voordat je het weet is één van de felbegeerde veilingitems voor jou. Dat wil je dus absoluut niet missen!

Zondag
Op zondag om 14.00 uur gaat het feest verder met - net als vorig jaar - een spectaculaire solexrace. Dé race waar legendes worden geboren. Men kan op flink wat actie rekenen, want de rit wordt nog wat spannender gemaakt: de deelnemers moeten onderweg verschillende obstakels bedwingen, waarbij stalen zenuwen en goed getrainde vaardigheden benodigd zijn. Er wordt gestreden om snelheid, maar ook om originaliteit. De beloning mag er ook dit jaar weer zijn: de winnaars ontvangen een ‘vaatje’ van maar liefst vijftig liter Grolsch bier. Er wordt gereden met minimaal twee coureurs, en maximaal drie coureurs per team. Word jij met je team de nieuwe ‘Max Verstappen’ op twee wielen? Opgeven kan tot en met 15 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Er is maximaal plaats voor twintig teams, dus wees er snel bij. Direct na de solexrace vindt de uitslag van de loterij plaats.

Rond 17.00 uur vervolgt het programma met een spetterend optreden van The Pianohouse. Twee jaar geleden waren de mannen ook aanwezig in de feesttent en wisten ze iedereen aan het zingen te krijgen. Gooi je verzoekjes op de piano en The Pianohouse zingt het. Graag ziet de organisatie iedereen in het derde weekend van september op het terrein bij de feesttent.

Wil je alvast een aantal veilingitems bekijken, je met je buurt opgeven voor het buurtvolleybaltoernooi, of je met je team opgeven voor de spectaculaire solexrace? Dat kan via de website www.dorpsfeesttilligte.nl.

Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schaatsclub Ootmarsum in zomertraining Om weer goed voor de dag te komen in het schaatsseizoen traint schaatsclub Ootmarsum alweer sinds april op de skeelers, racefiets en hardloopschoenen. Door middel van gevarieerde trainingen wordt er... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka’s Ootmarsum leggen examen met goed gevolg af OOTMARSUM - Judoka’s van Judovereniging Ootmarsum namen op zaterdag 14 juli deel aan examens met het doel een hogere slip of band te behalen. Een aantal judoka’s kon een slip overslaan, omdat hun... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Derde editie Mountainbiketocht Kermix Kermix wordt in Rossum gevierd met de derde editie van de Mountainbiketocht Kermix, georganiseerd door het Oranje Comité en uitgezet door Veldhuis Tweewielers. Deze mooie tocht door de omgeving vindt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen, een spannende strijd BEUNINGEN - Zaterdag 23 juni jongstleden stond het 8e Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi op het programma. Onder prettige weersomstandigheden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 12.30... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Snelle tijden tijdens 21e Run Bike Run Deurningen De Tuin- en wooncentrum Borghuis Run Bike Run Deurningen 2018 is vandaag goed verlopen. Het weer was goed met alleen het laatste half uur een gladder wegdek vanwege de regen. Voor de eenentwintigste... Lees meer »