Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Dorpsfeest Tilligte

TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van maken, dat kan niet anders! Vrijdagavond wordt er afgetrapt met een gezellige ‘kuieroamd’ voor de oudere ‘jeugd’ van Tilligte. Er wordt gestart met een zeer spannend onderdeel waar de inwoners van Tilligte sinds een aantal jaren al flink op hebben kunnen oefenen, namelijk jeu de boules. Om 18.30 uur begint dit spektakel op de baan naast de feesttent.

Aansluitend kan er in de feesttent worden nagepraat en kunnen de winnaars worden gefeliciteerd. Om dat alles in een goede sfeer te laten verlopen voorziet accordeonkoor De Vrolijke Tukkers, vanaf ongeveer 19.45 uur, de avond van een muzikaal tintje. Opgeven voor deze avond is niet nodig.

Zeskamp
Op zaterdag knalt het feest om 14.00 uur uit de startblokken met een zeskamp voor de kinderen. Springkussens, gratis pannenkoeken en er is nog veel meer om naar uit te kijken. Ook voor deze activiteit is een opgave vooraf niet nodig.
De middag wordt vervolgd met het meest prestigieuze buurtvolleybaltoernooi in de wijde omgeving bestemd voor Tilligtenaren, oud-Tilligtenaren en/of aanhang. Tijdens dit toernooi nemen de verschillende buurten het tegen elkaar op en showen hun volleybalskills. Er wordt ‘vier tegen vier’ gespeeld met het team uit je eigen buurt. Opgeven kan tot en met donderdag 13 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Het speelschema wordt op 15 september bekendgemaakt.
Nadat iedereen even bij heeft kunnen komen van de ongetwijfeld zware inspanningen gaat om 20.30 uur de - traditionele - feestavond van start, waar de volleyballers en natuurlijk ook de ‘coaches langs de lijn’ gezellig met elkaar een drankje kunnen nuttigen. Onder de muzikale begeleiding van dj Stan kan het niet anders dan een geweldig feest worden. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is de ‘Tilligte veiling’, waarbij allerlei originele artikelen geveild worden. De veilingmeesters zien alles; voordat je het weet is één van de felbegeerde veilingitems voor jou. Dat wil je dus absoluut niet missen!

Zondag
Op zondag om 14.00 uur gaat het feest verder met - net als vorig jaar - een spectaculaire solexrace. Dé race waar legendes worden geboren. Men kan op flink wat actie rekenen, want de rit wordt nog wat spannender gemaakt: de deelnemers moeten onderweg verschillende obstakels bedwingen, waarbij stalen zenuwen en goed getrainde vaardigheden benodigd zijn. Er wordt gestreden om snelheid, maar ook om originaliteit. De beloning mag er ook dit jaar weer zijn: de winnaars ontvangen een ‘vaatje’ van maar liefst vijftig liter Grolsch bier. Er wordt gereden met minimaal twee coureurs, en maximaal drie coureurs per team. Word jij met je team de nieuwe ‘Max Verstappen’ op twee wielen? Opgeven kan tot en met 15 september via www.dorpsfeesttilligte.nl. Er is maximaal plaats voor twintig teams, dus wees er snel bij. Direct na de solexrace vindt de uitslag van de loterij plaats.

Rond 17.00 uur vervolgt het programma met een spetterend optreden van The Pianohouse. Twee jaar geleden waren de mannen ook aanwezig in de feesttent en wisten ze iedereen aan het zingen te krijgen. Gooi je verzoekjes op de piano en The Pianohouse zingt het. Graag ziet de organisatie iedereen in het derde weekend van september op het terrein bij de feesttent.

Wil je alvast een aantal veilingitems bekijken, je met je buurt opgeven voor het buurtvolleybaltoernooi, of je met je team opgeven voor de spectaculaire solexrace? Dat kan via de website www.dorpsfeesttilligte.nl.

Sport & Vrijetijd Zeven Weerselose kameraden doen mee aan The Barrel Challenge WEERSELO - Na een hele lange voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdagmorgen om 12.00 uur vertrok een groep kameraden met oude auto’s die verplicht 20 jaar of ouder zijn, technisch in goede... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FietZ Classic extra goed geregeld DENEKAMP - Nadat eerder al de Rabo Köttelpeer’n Classic het hoogste keurmerk van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) had ontvangen, mag ook de FietZ Classic zichzelf de komende edities ‘extra goed... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC’12-jeugd haalt voor ‘recordbedrag’ afgedankte kerstbomen op De SDC’12-jeugd zelf genoot zaterdagmiddag misschien het meest van de enorme berg afgedankte kerstbomen die ze bijeen had gebracht op de Sportpark-parkeerplaats aan de Kappelhofsweg, terwijl de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »