Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal

OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende hand te bieden om het volleybal in dit Aziatische land naar een hoger peil te stuwen. Het is voor de beide trainers een geweldige experience en na 40 dagen voelen Lesley en Damir dat ze veel investeren in het volleybal. Dat is het spelletje waar ze als trainers alleen maar beter in willen worden.

Met hun drive werken ze met volle inzet om de nationale mannenploeg van Nepal zo goed mogelijk voor te bereiden op de Asian Games in Jakarta in Indonesië. Daarnaast geven ze trainerscursussen aan twintig cursisten, waaronder ook een trainer uit India en één uit Syrië. Voor Damir Colo zit het onvergetelijke toernooi er bijna op, want hij reist zondag 12 augustus terug naar Nederland. Veel vakantie heeft Damir niet, want samen met de rest van de trainingsstaf van Springendal Set-Up ’65 Dames 1 start al heel gauw de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lesley de Jonge blijft voorlopig nog in Nepal om op 17 augustus naar Indonesië te vertrekken om daar deel te nemen aan één van de grootste sportevenementen van de wereld, de Asian Games. Lesley de Jonge heeft naast een aantal video’s zijn eerste blog geschreven over zijn belevenissen, samen met Damir Colo, in Nepal

De route naar de Asian Games
“40 dagen na vertrek uit Nederland scheiden onze wegen. Damir vertrekt zondag weer terug naar Nederland om de voorbereiding te starten bij Springendal Set-Up ’65. Zelf heb ik nog één week te gaan in Nepal voordat we met de hele delegatie afreizen naar Jakarta, Indonesië, voor de 2018 Asian Games. Het grootste Multi-sportevenement ter wereld na de Olympische Spelen (https://en.asiangames2018.id/).

40 dagen lang zijn we samen bezig geweest met de voorbereiding van het Nationale mannenteam van Nepal. Ik moet gelijk zeggen dat ik mezelf ongelooflijk gelukkig mag prijzen dat één van mijn assistenten bij Springendal Set-Up ’65 mee aan boord is gestapt voor deze uitdaging. Een compleet andere cultuur, klimaat, werkomgeving en ver weg van huis is niet altijd even gemakkelijk. Doordat we samen zijn hebben we elkaar flink kunnen ondersteunen, helpen en ontwikkelen. Daarnaast is het een mooie voorbereiding op het seizoen in Nederland. Dag in dag uit alleen maar met volleybal bezig zijn. Zeker een goede investering voor onze samenwerking in Nederland.

De eerste vier weken zijn we naar het verre westen van Nepal afgereisd. We waren al voorbereid: het zou daar een behoorlijk stukje warmer zijn dan in de hoofdstad Kathmandu. Mahendranager, Nepal – een bijzonder dorpje bestaande uit vijf straten waar de koeien overal vrij rondlopen over straat, een paar kilometer van de grens met India. Rond de 42 graden en geen airco in de sporthal. Zweten, zweten en nog eens zweten. Het programma bestond uit 5-6 uur trainen per dag, 6x in de week. Gelukkig was alles goed geregeld en verbleven we met het hele team in het plaatselijk hotel. Slapen, eten, trainen, eten, slapen, eten, trainen, eten en weer slapen. Dag in dag uit. Erg leuk om zo intensief met de jongens (en de kakkerlakken op de kamer) op te trekken. Het was elke keer zo warm in de sporthal dat de boys elke twintig minuten hun shirts als zeiknatte zwemkleding moesten uitknijpen aan de zijkant van het veld. Ook kon een training nog wel eens zomaar voorbij zijn, omdat de stroom regelmatig uitviel. We trainden in de ochtend om 07.30 uur en in de avond tegen 17.30 (19.00 donker). Na 10.30 in de ochtend was het veel te warm om überhaupt te kunnen trainen.

In de 5e week zijn we met het hele team terug verplaatst naar de hoofdstad. Een aangenamer klimaat gelukkig, maar een drukke week voor de boeg! Deze week zijn we gestart met de FIVB Level 2 coaches cursus. Dit doen we tegelijk met de trainingen van het Nationale team. We hebben een groep van twintig cursisten, waarvan twee coaches uit India en één coach uit Syrië (werkzaam in Dubai). Alle coaches moeten een online cursus halen en daarnaast hebben we elke dag drie uur les in de zaal. Leuke, enthousiaste groep en ook erg leuk om voor het eerst deze cursus te geven. Na de les even een uurtje wat eten en daarna door met de boys trainen. De cursisten blijven en mogen helpen bij de trainingen van het Nationale team.

Volgende week de laatste week trainen in Nepal en 17 augustus vertrekken we naar Jakarta. Met alle spelers zijn we al naar een speciale suit winkel geweest, waarin we volledig opgemeten werden. Natuurlijk moeten we straks strak in Nepalees pak naar Jakarta en meelopen in de openingsceremonie. Een onvergetelijke ervaring! We zijn in een zware poule ingedeeld met het Chinese Taipei en Korea. Er doen twintig landen mee en Nepal heeft nog geen ranking in Azië. Taipei is 9e en Korea 4e. We strijden voor alle plekken en hopen dat onze jongens als underdog voor een verassing kunnen zorgen.

Terwijl de Asian Games starten beginnen ook de trainingen weer bij Springendal Set-Up ’65 Dames 1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg uitkijk om weer terug te komen in Nederland en te starten met dit supermooie team. Ik ben trots en blij met onze staf en selectie en kijk uit naar een geweldig eerste volledige debuut seizoen in de Eredivisie. Ergens baal ik ervan dat ik de eerste 2,5 weken mis, maar gelukkig krijg ik er de ervaring van zo’n groot internationaal toernooi voor terug. Hiernaast is de nieuwe staf van Springendal Set-Up ’65 perfect in staat om zonder mij aan de slag te gaan. Een heerlijk gevoel om te mogen samen werken met deze groep!”

Sport & Vrijetijd Zeven Weerselose kameraden doen mee aan The Barrel Challenge WEERSELO - Na een hele lange voorbereiding was het eindelijk zover. Zaterdagmorgen om 12.00 uur vertrok een groep kameraden met oude auto’s die verplicht 20 jaar of ouder zijn, technisch in goede... Lees meer »
Sport & Vrijetijd FietZ Classic extra goed geregeld DENEKAMP - Nadat eerder al de Rabo Köttelpeer’n Classic het hoogste keurmerk van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) had ontvangen, mag ook de FietZ Classic zichzelf de komende edities ‘extra goed... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Zoals men inmiddels gewend is in Saasveld vond ook dit jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de zeventiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening nieuwe kleedkamers UD Weerselo WEERSELO - Zondagmiddag 6 januari was de officiële opening van de nieuwe kleedkamers en ingebruikname van de personenlift bij voetbalvereniging UD Weerselo. Wethouder Ben Blokhuis was namens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC’12-jeugd haalt voor ‘recordbedrag’ afgedankte kerstbomen op De SDC’12-jeugd zelf genoot zaterdagmiddag misschien het meest van de enorme berg afgedankte kerstbomen die ze bijeen had gebracht op de Sportpark-parkeerplaats aan de Kappelhofsweg, terwijl de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Pupillenwedstrijd en marathon: de aanhouder wint Afgelopen zaterdag 22 december namen weer heel veel IJsvogels deel aan de pupillenwedstrijd. Om 17.30 uur ging de baanwedstrijd van start op de 100m-100m. Hieraan namen Bouke Velthuis, Bente Meenhuis... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »