Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Geslaagde activiteiten Team d’Inges leveren veel geld op

OOTMARSUM - Door grote inzet van vrijwilligers, steun van diverse lokale ondernemers, medewerking van professionals en enthousiaste kroegbezoekers en sportieve fietsers zijn de georganiseerde activiteiten succesvol verlopen. Team d’Inges heeft de afgelopen week ruim 2.400 euro ingezameld voor onderzoeksdoelen van het KWF(kankerbestrijding).

Kroegavond
Veel kroegbezoekers kwamen op zaterdagavond 7 april naar café ‘n Deurloop om hier een gezellig avondje door te brengen. Rene Veger, de lokale Frans Bauer, trad op als special guest en wist de stemming met zijn muziek er goed in te brengen. Jong en oud genoten samen van een avondje uit. Verschillende lokale ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld voor een grote loterij die werd gehouden. Een deel van de opbrengst van de omzet van deze avond kwam ook ten goede aan Team d’Inges. De kroegavond leverde uiteindelijk ruim 1.000 euro op voor onderzoek naar kanker. Een fantastisch resultaat.

BeneFietZclinic
Ruim 60 fietsers verzamelden zich op zondagmorgen 15 april in restaurant Bie Heintje bij camping de Witte Berg. Allemaal hadden zij zich aangemeld om deel te nemen aan de BeneFietZclinic georganiseerd door Team d’Inges. Tom Veelers en Albert Timmer, voormalige profwielrenners ,verzorgden een leerzame clinic voor de deelnemers.

Rondleiding
Er werd een mooie route gefietst richting Erve Kuiper in Denekamp. Onderweg kregen de fietsers uitleg over technieken en werd er onder meer geoefend met het fietsen in waaiervorm. Aangekomen bij de IJskuip genoten de deelnemers van koffie met appeltaart. Voormalig succesvolle amateurwielrenner Herman Snoeijink hield een boeiende prestatie over zijn wielerervaringen met de wielersport. Vrijwilligers verzorgden aansluitend een rondleiding door het museum Hennie Kuiper Native en de clinic-deelnemers bekeken de nieuwe expositie over het wielerverleden van Herman Snoeijink.

Wielercafé
Het zonnetje was inmiddels flink gaan schijnen en het werd tijd voor de fietsers om het Twentse landschap verder te verkennen. Na een sportieve ochtend kwamen ze terug bij het startpunt en werd het tijd om op te frissen en om te genieten van een lekkere lunch. In het animatiegebouw was de zaal ingericht en vond er een interessant Wielercafé plaats onder leiding van stadsdichter Freddy Mensink. Albert Timmer, Tom Veelers en Herman Snoeijink deelden allerlei wielerweetjes met de aanwezigen en beantwoorden vragen van de deelnemers. Als afsluiting vond er een loterij plaats en gingen enkele fietsers met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Twentse ondernemers, naar huis. De sportieve en geslaagde clinic leverde ruim 1400 euro op, chapeau.

Hartverwarmend
Team d’Inges bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd in welke vorm dan ook aan deze activiteiten. “Hartverwarmend is het om als team te ervaren dat zoveel mensen ons steunen. Voor ons is opgeven geen optie”.

Steun Team d’Inges
Voor meer informatie bekijk https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamdinges en/of de Facebookpagina van het Team d’Inges. Doneren en/of sponsoren via iDeal kan ook via bovenstaande site.

Fotograaf: Caspar Kouijzer.

Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen, een spannende strijd BEUNINGEN - Zaterdag 23 juni jongstleden stond het 8e Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi op het programma. Onder prettige weersomstandigheden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 12.30... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Snelle tijden tijdens 21e Run Bike Run Deurningen De Tuin- en wooncentrum Borghuis Run Bike Run Deurningen 2018 is vandaag goed verlopen. Het weer was goed met alleen het laatste half uur een gladder wegdek vanwege de regen. Voor de eenentwintigste... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tennis Club Ootmarsum viert 50-jarig bestaan OOTMARSUM - Afgelopen weekend stond bij Tennis Club Ootmarsum (TCO) in het teken van hun 50-jarig. De afgelopen jaren is er door velen hard aan de weg getimmerd om van deze vereniging weer een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Heel gezellige en drukbezochte U-Day in Weerselo WEERSELO - Zaterdag was weer de jaarlijkse U-Day ter afsluiting van het voetbalseizoen. Een dag voor alle vrijwilligers en iedereen die UD een warm hart toedraagt. In de stralende zon werd er een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tennis Vereniging Denekamp sluit voorjaarscompetitie succesvol af DENEKAMP - In het 1e weekend van juni werd bij de Tennis Vereniging Denekamp de voorjaarscompetitie afgesloten. Aan deze competitie werd met maar liefst 57 teams deelgenomen (13 jeugd en 44... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Bezoek viertal ‘heerlijke adresjes’ met ‘Tour de Boer’ Geen ‘gele trui’, maar wel een stukje Dinkeldalvlees, of een Shiitakesoepje, een stukje Twentse Mozzarella en Otmar Biertje! Dat is je beloning zonder dat je daarvoor een zware etappekoers hebt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Rabobank Clubkas Campagne levert SDC '12 € 1000,- op LOSSER/DENEKAMP - Maandag 4 juni jl. was in Losser bij het openluchttheater Brilmansdennen de finale-avond van de Rabobank Clubkas Campagne. Bij binnenkomst kregen alle aanwezige verenigingen en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel deelname bij sponsorloop handbalvereniging Rossum ROSSUM - Ruim 70 deelnemers stonden vrijdag om 17.30 uur klaar voor de sponsorloop, die dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd werd door handbalvereniging RSC. De jongste deelnemers was 4 jaar en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Beachtoernooi Rossum 2018 ROSSUM - Voor alweer het 9e jaar op rij organiseert Volleybalvereniging Rosstars een beachtoernooi in het dorp. De, sinds 2016, betrokken nieuwe locatie bij Café Partycentrum Hutten bevalt goed en de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Verlenging hoofdsponsorschap UD Weerselo en Rabobank Twente Oost WEERSELO - Rabobank Twente Oost heeft het contract als hoofdsponsor van UD Weerselo verlengd met drie jaar tot en met 2020. Rabobank Twente Oost is al jaren hoofdsponsor van de voetbalclub. Als... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Een stralende dag bij koningsspelen in Rossum ROSSUM - Met de zon hoog aan de hemel en een temperatuur van 25 graden zijn de koningsspelen in Rossum op vrijdag 20 april fantastisch verlopen. In samenwerking met het Oranje Comité Rossum was er de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geslaagden jeugd EHBO vereniging Denekamp Een ongeluk zit in een klein hoekje: in en om het huis, tijdens het sporten, in het verkeer, op school en op het werk. Het duurt altijd enige tijd voor er deskundige hulp aanwezig is, bijvoorbeeld... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Inloopavond vernieuwd Dorper Esch op 11 april DENEKAMP - In sportcomplex Dorper Esch vindt op woensdagavond 11 april tussen 20.00 en 21.30 uur een inloopavond plaats over de vernieuwbouw van het sport- en zwemcomplex in Denekamp. Tijdens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Oud Ootmarsum, Lattrop Breklenkamp en Nijstad kampioen TKC-straatcompetitie Afgelopen zondag is de laatste ronde wedstrijd van de TKC-straatcompetitie verschoten. De organisatie is jaarlijks in handen van Wilskracht en de prijsuitreiking vond na afloop plaats bij clubcafé... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wasserij Springendal verlengt contract als hoofdsponsor Set-Up ‘65 OOTMARSUM - Ondanks een drukke verkiezingsperiode vond Ron Dijkkamp van wasserij Het Springendal het tijd om vol overtuiging zijn handtekening te zetten onder een nieuw tweejarig contract met Set-Up... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tennis Vereniging Denekamp DENEKAMP - Op dinsdag 27 februari was er voor de jeugd een mixtoernooitje, georganiseerd door de trainsters Caroline Brüggeman en Wendy Bartelink in samenwerking met enkele ouders van de nieuwe... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Open Tilligte Skikampioenschappen zeer geslaagd TILLIGTE - 38 jaar na de eerste wedstrijd is donderdag 22 februari in het Duitse Willingen gestreden om de wisselbokaal van de OTSK (Open Tilligte Skikampioenschap). In 1980 is de Broadbikker-groep... Lees meer »
Sport & Vrijetijd IJsvogels doen mee aan NK jeugdmarathon DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de NK Marathon voor de jeugd in Tilburg. Hieraan deden Wyke Damink, Sander Grobbe, Luc en Sharon Heesink, Maria Hoonberg en Wessel Velthuis mee. Voor Sander en Maria... Lees meer »