Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Geslaagde activiteiten Team d’Inges leveren veel geld op

OOTMARSUM - Door grote inzet van vrijwilligers, steun van diverse lokale ondernemers, medewerking van professionals en enthousiaste kroegbezoekers en sportieve fietsers zijn de georganiseerde activiteiten succesvol verlopen. Team d’Inges heeft de afgelopen week ruim 2.400 euro ingezameld voor onderzoeksdoelen van het KWF(kankerbestrijding).

Kroegavond
Veel kroegbezoekers kwamen op zaterdagavond 7 april naar café ‘n Deurloop om hier een gezellig avondje door te brengen. Rene Veger, de lokale Frans Bauer, trad op als special guest en wist de stemming met zijn muziek er goed in te brengen. Jong en oud genoten samen van een avondje uit. Verschillende lokale ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld voor een grote loterij die werd gehouden. Een deel van de opbrengst van de omzet van deze avond kwam ook ten goede aan Team d’Inges. De kroegavond leverde uiteindelijk ruim 1.000 euro op voor onderzoek naar kanker. Een fantastisch resultaat.

BeneFietZclinic
Ruim 60 fietsers verzamelden zich op zondagmorgen 15 april in restaurant Bie Heintje bij camping de Witte Berg. Allemaal hadden zij zich aangemeld om deel te nemen aan de BeneFietZclinic georganiseerd door Team d’Inges. Tom Veelers en Albert Timmer, voormalige profwielrenners ,verzorgden een leerzame clinic voor de deelnemers.

Rondleiding
Er werd een mooie route gefietst richting Erve Kuiper in Denekamp. Onderweg kregen de fietsers uitleg over technieken en werd er onder meer geoefend met het fietsen in waaiervorm. Aangekomen bij de IJskuip genoten de deelnemers van koffie met appeltaart. Voormalig succesvolle amateurwielrenner Herman Snoeijink hield een boeiende prestatie over zijn wielerervaringen met de wielersport. Vrijwilligers verzorgden aansluitend een rondleiding door het museum Hennie Kuiper Native en de clinic-deelnemers bekeken de nieuwe expositie over het wielerverleden van Herman Snoeijink.

Wielercafé
Het zonnetje was inmiddels flink gaan schijnen en het werd tijd voor de fietsers om het Twentse landschap verder te verkennen. Na een sportieve ochtend kwamen ze terug bij het startpunt en werd het tijd om op te frissen en om te genieten van een lekkere lunch. In het animatiegebouw was de zaal ingericht en vond er een interessant Wielercafé plaats onder leiding van stadsdichter Freddy Mensink. Albert Timmer, Tom Veelers en Herman Snoeijink deelden allerlei wielerweetjes met de aanwezigen en beantwoorden vragen van de deelnemers. Als afsluiting vond er een loterij plaats en gingen enkele fietsers met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Twentse ondernemers, naar huis. De sportieve en geslaagde clinic leverde ruim 1400 euro op, chapeau.

Hartverwarmend
Team d’Inges bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd in welke vorm dan ook aan deze activiteiten. “Hartverwarmend is het om als team te ervaren dat zoveel mensen ons steunen. Voor ons is opgeven geen optie”.

Steun Team d’Inges
Voor meer informatie bekijk https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamdinges en/of de Facebookpagina van het Team d’Inges. Doneren en/of sponsoren via iDeal kan ook via bovenstaande site.

Fotograaf: Caspar Kouijzer.

Sport & Vrijetijd Verlenging hoofdsponsorschap UD Weerselo en Rabobank Twente Oost WEERSELO - Rabobank Twente Oost heeft het contract als hoofdsponsor van UD Weerselo verlengd met drie jaar tot en met 2020. Rabobank Twente Oost is al jaren hoofdsponsor van de voetbalclub. Als... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Een stralende dag bij koningsspelen in Rossum ROSSUM - Met de zon hoog aan de hemel en een temperatuur van 25 graden zijn de koningsspelen in Rossum op vrijdag 20 april fantastisch verlopen. In samenwerking met het Oranje Comité Rossum was er de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geslaagden jeugd EHBO vereniging Denekamp Een ongeluk zit in een klein hoekje: in en om het huis, tijdens het sporten, in het verkeer, op school en op het werk. Het duurt altijd enige tijd voor er deskundige hulp aanwezig is, bijvoorbeeld... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Inloopavond vernieuwd Dorper Esch op 11 april DENEKAMP - In sportcomplex Dorper Esch vindt op woensdagavond 11 april tussen 20.00 en 21.30 uur een inloopavond plaats over de vernieuwbouw van het sport- en zwemcomplex in Denekamp. Tijdens de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Oud Ootmarsum, Lattrop Breklenkamp en Nijstad kampioen TKC-straatcompetitie Afgelopen zondag is de laatste ronde wedstrijd van de TKC-straatcompetitie verschoten. De organisatie is jaarlijks in handen van Wilskracht en de prijsuitreiking vond na afloop plaats bij clubcafé... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wasserij Springendal verlengt contract als hoofdsponsor Set-Up ‘65 OOTMARSUM - Ondanks een drukke verkiezingsperiode vond Ron Dijkkamp van wasserij Het Springendal het tijd om vol overtuiging zijn handtekening te zetten onder een nieuw tweejarig contract met Set-Up... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tennis Vereniging Denekamp DENEKAMP - Op dinsdag 27 februari was er voor de jeugd een mixtoernooitje, georganiseerd door de trainsters Caroline Brüggeman en Wendy Bartelink in samenwerking met enkele ouders van de nieuwe... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Open Tilligte Skikampioenschappen zeer geslaagd TILLIGTE - 38 jaar na de eerste wedstrijd is donderdag 22 februari in het Duitse Willingen gestreden om de wisselbokaal van de OTSK (Open Tilligte Skikampioenschap). In 1980 is de Broadbikker-groep... Lees meer »
Sport & Vrijetijd IJsvogels doen mee aan NK jeugdmarathon DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de NK Marathon voor de jeugd in Tilburg. Hieraan deden Wyke Damink, Sander Grobbe, Luc en Sharon Heesink, Maria Hoonberg en Wessel Velthuis mee. Voor Sander en Maria... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Saasveldia JO11-2m kampioen Afgelopen zaterdag kon opnieuw de kampioensvlag op sportpark De Esch te Saasveld worden gehesen. Het meisjesteam JO11-2 is kampioen geworden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ijsbaan in Beuningen geopend! Het is een feit. Beuningen is een ijsbaan rijker. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zeer geslaagd initiatief SDC’12: ‘Wintercup’-toernooi met achttal regionale 2e elftallen De voetbalwinterstop voor de amateurverenigingen loopt ten einde, de hervatting van de competitie 2017/2018 staat weer op punt van beginnen. De ‘voetballerij’ lag echter toch nimmer helemaal stil,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Herman Snoeijink opent tijdelijke expositie over zijn wielercarrière DENEKAMP – Herman Snoeijink, een van Nederlands beste amateurwielrenners, heeft een eigen expositie gekregen in het Hennie Kuiper museum bij Erve Kuiper. Deze tijdelijke expositie werd dinsdag 9... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Ook dit jaar vond er op de eerste zondag van het nieuwe jaar traditiegetrouw de zestiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats. Vijf verenigingen uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Warme bakkers getrakteerd op kerstgroet door Midwinterhoornblazers Saasveld SAASVELD - De Midwinterhoornblazers Saasveld hebben dit jaar voor hun vaste oefenavonden op de vrijdagavond gekozen voor wisselende locaties. Daarmee bereikt men dat de klanken van de midwinterhoorn... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terugblik: FietZ Classic 2017 Zondag 24 december is de door RTC Twente Denekamp georganiseerde FietZ Classic weer verreden. Het is de laatste jaren een traditie aan het worden dat deze tocht onder goede weersomstandigheden plaats... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Seizoen 2017-2018 is weer gestart voor gym- en turnvereniging Dos ’19 Afgelopen zaterdag is de gymnastiek- en turncompetitie seizoen 2017-2018 weer begonnen. Dit jaar zijn ze met de groepen in drie rayons ingedeeld. Ze doen mee met de gymnastiekcompetitie voor zowel de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Leden voetbalvereniging UD Weerselo stemmen vóór verbouwing van de accommodatie WEERSELO - UD Weerselo heeft tijdens de algemene ledenvergadering de plannen voor de voorgenomen verbouw en nieuwbouw van het complex gepresenteerd. De leden stemden unaniem in met het plan. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Miniorenselectie De Dinkel beste van Overijssel DENEKAMP - Afgelopen zaterdag 25 november werd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Regionale Club Meet gezwommen; een wedstrijd tussen de miniorenteams van de zwemclubs in Overijssel waarbij de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Meander winnaar Dinkellandse Schoolvolleybalkampioenschappen 2017! In navolging van twee edities eerder georganiseerd door OR van De Veldkamp, is deze editie wederom zeer succesvol afgesloten. Alle basisscholen in de gemeente Dinkelland werden hiervoor aangeschreven... Lees meer »