Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Geslaagde activiteiten Team d’Inges leveren veel geld op

OOTMARSUM - Door grote inzet van vrijwilligers, steun van diverse lokale ondernemers, medewerking van professionals en enthousiaste kroegbezoekers en sportieve fietsers zijn de georganiseerde activiteiten succesvol verlopen. Team d’Inges heeft de afgelopen week ruim 2.400 euro ingezameld voor onderzoeksdoelen van het KWF(kankerbestrijding).

Kroegavond
Veel kroegbezoekers kwamen op zaterdagavond 7 april naar café ‘n Deurloop om hier een gezellig avondje door te brengen. Rene Veger, de lokale Frans Bauer, trad op als special guest en wist de stemming met zijn muziek er goed in te brengen. Jong en oud genoten samen van een avondje uit. Verschillende lokale ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld voor een grote loterij die werd gehouden. Een deel van de opbrengst van de omzet van deze avond kwam ook ten goede aan Team d’Inges. De kroegavond leverde uiteindelijk ruim 1.000 euro op voor onderzoek naar kanker. Een fantastisch resultaat.

BeneFietZclinic
Ruim 60 fietsers verzamelden zich op zondagmorgen 15 april in restaurant Bie Heintje bij camping de Witte Berg. Allemaal hadden zij zich aangemeld om deel te nemen aan de BeneFietZclinic georganiseerd door Team d’Inges. Tom Veelers en Albert Timmer, voormalige profwielrenners ,verzorgden een leerzame clinic voor de deelnemers.

Rondleiding
Er werd een mooie route gefietst richting Erve Kuiper in Denekamp. Onderweg kregen de fietsers uitleg over technieken en werd er onder meer geoefend met het fietsen in waaiervorm. Aangekomen bij de IJskuip genoten de deelnemers van koffie met appeltaart. Voormalig succesvolle amateurwielrenner Herman Snoeijink hield een boeiende prestatie over zijn wielerervaringen met de wielersport. Vrijwilligers verzorgden aansluitend een rondleiding door het museum Hennie Kuiper Native en de clinic-deelnemers bekeken de nieuwe expositie over het wielerverleden van Herman Snoeijink.

Wielercafé
Het zonnetje was inmiddels flink gaan schijnen en het werd tijd voor de fietsers om het Twentse landschap verder te verkennen. Na een sportieve ochtend kwamen ze terug bij het startpunt en werd het tijd om op te frissen en om te genieten van een lekkere lunch. In het animatiegebouw was de zaal ingericht en vond er een interessant Wielercafé plaats onder leiding van stadsdichter Freddy Mensink. Albert Timmer, Tom Veelers en Herman Snoeijink deelden allerlei wielerweetjes met de aanwezigen en beantwoorden vragen van de deelnemers. Als afsluiting vond er een loterij plaats en gingen enkele fietsers met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Twentse ondernemers, naar huis. De sportieve en geslaagde clinic leverde ruim 1400 euro op, chapeau.

Hartverwarmend
Team d’Inges bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd in welke vorm dan ook aan deze activiteiten. “Hartverwarmend is het om als team te ervaren dat zoveel mensen ons steunen. Voor ons is opgeven geen optie”.

Steun Team d’Inges
Voor meer informatie bekijk https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamdinges en/of de Facebookpagina van het Team d’Inges. Doneren en/of sponsoren via iDeal kan ook via bovenstaande site.

Fotograaf: Caspar Kouijzer.

Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schaatsclub Ootmarsum in zomertraining Om weer goed voor de dag te komen in het schaatsseizoen traint schaatsclub Ootmarsum alweer sinds april op de skeelers, racefiets en hardloopschoenen. Door middel van gevarieerde trainingen wordt er... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka’s Ootmarsum leggen examen met goed gevolg af OOTMARSUM - Judoka’s van Judovereniging Ootmarsum namen op zaterdag 14 juli deel aan examens met het doel een hogere slip of band te behalen. Een aantal judoka’s kon een slip overslaan, omdat hun... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Derde editie Mountainbiketocht Kermix Kermix wordt in Rossum gevierd met de derde editie van de Mountainbiketocht Kermix, georganiseerd door het Oranje Comité en uitgezet door Veldhuis Tweewielers. Deze mooie tocht door de omgeving vindt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »