Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Leden voetbalvereniging UD Weerselo stemmen vóór verbouwing van de accommodatie

WEERSELO - UD Weerselo heeft tijdens de algemene ledenvergadering de plannen voor de voorgenomen verbouw en nieuwbouw van het complex gepresenteerd. De leden stemden unaniem in met het plan.

Donderdagavond 7 december was de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging UD Weerselo. De agenda was ruim twee weken gepubliceerd en een nagenoeg volle kantine was het resultaat. Voorzitter Patrick Kok opende de vergadering. Allereerst werd er in verband met het overlijden van verenigingslid en fanatiek vrijwilliger, Piet Griffioen, een minuut stilte gehouden. Vervolgens haalde de voorzitter opvallende zaken aan van het afgelopen seizoen: het na enkele jaren vechtende UD 1 degradeerde dan toch naar de vijfde klasse, de vereniging kon ook enkele kampioenschappen vieren, de discussie ‘rubbergranulaat’ kwam aan de orde en er werd verteld over de vernieuwde organisatiestructuur en het opknappen van de kantine. Secretaris Thijs Kok las het algemeen verslag voor. In een kort verslag werden alle belangrijke zaken van het voorbijgaande seizoen aangehaald, waarna het de beurt was aan de penningmeester voor het financiële verslag. Het zag er goed uit en de vereniging mag zich gezond noemen. De kascommissie, onder leiding van Henk Wolbers, bevestigde dit.

Verbouw en nieuwbouw
Hoogtepunt van de vergadering was de presentatie van de voorgenomen verbouw en nieuwbouw. De kleedkamers zijn toe aan renovatie. Ook komen er twee kleedkamers bij. Er werden enkele fraaie tekeningen en schetsen gepresenteerd. Het enthousiasme daarover was zichtbaar bij de leden. Vooral de uitbreiding van de balustrade tot een groot terras werd hartelijk ontvangen. Na uiteenzetting van het financiële plaatje achter deze verbouwing stemden de leden unaniem in met dit grote plan, dat in het voorjaar van 2018 een aanvang moet krijgen.

Bestuurswisselingen
Na vele jaren bestuurslid te zijn geweest als afgevaardigde van de kantine commissie nam Jan Gerrit van de Belt afscheid als bestuurslid. Wel blijft hij nog in de commissie. Als zijn opvolger werd Martin Analbers gepresenteerd. Naast Martin trad ook Thijs Banierink toe tot het bestuur als afgevaardigde van de Communicatie Commissie.

Jubilarissen
Dit jaar was er slechts een handje vol jubilarissen. 25 jaar lid van de club zijn Niels Asveld, Hans Imming, Ivan Oude Wolcherink, Aboud Said en Theo Carbaat. 40 jaar lid is Jan Haarman en Marcel Plegt mocht zijn 50-jarig jubileum vieren.
De voorzitter sloot de vergadering met de mededeling dat het contract met hoofdtrainer Frank Bruins voor een jaar was verlengd. Iedereen werd bedankt voor zijn aanwezigheid en inbreng. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Thijs Kok, e-mail: secretaris@udweerselo.nl.
Op de foto v.l.n.r.: Hans Imming, Niels Asveld, Ivan Oude Wolcherink en Marcel Plegt.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd Seizoen 2017-2018 is weer gestart voor gym- en turnvereniging Dos ’19 Afgelopen zaterdag is de gymnastiek- en turncompetitie seizoen 2017-2018 weer begonnen. Dit jaar zijn ze met de groepen in drie rayons ingedeeld. Ze doen mee met de gymnastiekcompetitie voor zowel de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Miniorenselectie De Dinkel beste van Overijssel DENEKAMP - Afgelopen zaterdag 25 november werd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Regionale Club Meet gezwommen; een wedstrijd tussen de miniorenteams van de zwemclubs in Overijssel waarbij de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Meander winnaar Dinkellandse Schoolvolleybalkampioenschappen 2017! In navolging van twee edities eerder georganiseerd door OR van De Veldkamp, is deze editie wederom zeer succesvol afgesloten. Alle basisscholen in de gemeente Dinkelland werden hiervoor aangeschreven... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terugblik: Welkoop Köttelpeer’n Classic DENEKAMP - Zondag 29 oktober is de Welkoop Köttelpeer’n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook graag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Truus Heerink (92) komt al meer dan een halve eeuw wekelijks een uurtje zwemmen ... Afgelopen maandagmorgen werd Truus Heerink na afloop van haar wekelijkse zwemuurtje door Marc Wisseborn, assistent-bedrijfsleider van zwembad Dorper Esch, verrast met een mooie bos bloemen. Het was... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC '12 zet scheidsrechters in het zonnetje tijdens de Week van Scheidsrechter DENEKAMP - Afgelopen weekend werden de scheidsrechters op Sportpark de Molendijk uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens de week van de scheidsrechter. Alle scheidrechters, zowel de KNVB- als... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon viert 10-jarig bestaan DENEKAMP – Landgoed Twente Marathon wordt op 14 oktober voor de tiende keer gehouden en dat gaat in de omgeving niet ongemerkt voorbij. Het hardloopevent staat bekend om de mogelijkheid de marathon... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbalclinic UD Weerselo voor voetballende meisjes WEERSELO - Afgelopen zondag 8 oktober was bondscoach Jessica Torny van het Nederlands Vrouwenelftal onder de 19 te gast bij UD Weerselo waar ze een voetbalclinic gaf aan voetballende meisjes van MO-8... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TTV Koapman behaalt derde plaats op EK touwtrekken Afgelopen woensdag vertrok TTV Koapman met veertien leden naar het Engelse Southport. Na een goede reis en weinig eten kwamen de heren op tijd aan voor het weegmoment. De kilo’s waren in orde en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Rossum wint Dinkellandtoernooi ROSSUM - Afgelopen zaterdag vond in Rossum het Jeu de Boule Dinkellandtoernooi plaats. Dit toernooi wordt beurtelings door één van de Dinkellandse verenigingen georganiseerd. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ondanks matige wind weet publiek Vliegerfeest Dinkelland massaal te vinden Afgelopen weekend waren meer dan 100 vliegeraars neergestreken op het terrein van Schaapskooi Stroothuizen. Zij waren uitgenodigd door de Twentse VliegerVrienden (Stichting Vliegerfeest Twenterand)... Lees meer »
Sport & Vrijetijd RSC verlengt contract met hoofdsponsor Postel Tenten ROSSUM - Onlangs tijdens de kleding uitgifte avond hebben vv RSC en Postel Tentenverhuur het sponsorcontract met vier jaar verlengd. RSC is erg ingenomen, dat men dit Rossumse bedrijf als... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Vijf Dinkelzwemmertjes uitgenodigd voor Minioren Dag KNZB Zaterdag 23 september zijn maar liefst vijf zwemmers uit de jeugdselectie van De Dinkel (Pien Hemmelder, Chris Kleissen, Tiede Groener, Eline Lutters en Milan Lucas) met hun ouders naar de Nationale... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Selectie DeVoKo dames 1 behoorlijk gewijzigd Dames 1 van DeVoKo heeft de selectie compleet. De huidige selectie is behoorlijk gewijzigd ten op zichtte van vorig seizoen. Zo zijn Lieke Hilgenberg, Juliet Huisman en Marlon Stevelink vertrokken... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tweede editie Greunloop wederom succesvol en zonnig Wat was het gaaf afgelopen zondag. Rond de 200 sportievelingen namen deel aan de Greunloop, om zo met elkaar geld bij elkaar te verzamelen voor twee goede doelen. Lees meer »
Sport & Vrijetijd RECTIFICATIE: Jongdierendag kleindierenvereniging NOT De jongdierendag van kleindierenvereniging NOT wordt dit jaar gehouden bij de familie Veldhuis aan de Vlierweg 6 in Tilligte en niet bij Café Haamberg. Lees meer »
Sport & Vrijetijd De Dinkel Denekamp start seizoen in Duitsland Het zwemseizoen van eredivisieclub De Dinkel Denekamp (450 leden van 5 tot 80 jaar, 110 vrijwilligers) is begonnen met een trainingsweekend. De A-selectie trainde in het nieuwe Delfinoh-bad in... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse Denekamp weer ideale combinatie ontspanning en beweging ‘Van 22 tot en met 25 augustus staat Denekamp weer volledig in het teken van de Euregio Fiets-4-Daagse, dit jaar alweer de 42 e editie. Elk jaar nieuwe routes en dan vier per dag, elk jaar andere... Lees meer »
Sport & Vrijetijd KV Reutum op bezoek bij de Brink OOTMARSUM - Afgelopen vrijdag was de jeugd van KV Reutum op bezoek bij de Brink. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Weer leuke vakantie-activiteiten in Natura Docet Wonderryck Twente De zomervakantie- weken zijn weer aangebroken en dat betekent voor veel kinderen ‘op vakantie’ naar elders. Lees meer »