Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Leden voetbalvereniging UD Weerselo stemmen vóór verbouwing van de accommodatie

WEERSELO - UD Weerselo heeft tijdens de algemene ledenvergadering de plannen voor de voorgenomen verbouw en nieuwbouw van het complex gepresenteerd. De leden stemden unaniem in met het plan.

Donderdagavond 7 december was de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging UD Weerselo. De agenda was ruim twee weken gepubliceerd en een nagenoeg volle kantine was het resultaat. Voorzitter Patrick Kok opende de vergadering. Allereerst werd er in verband met het overlijden van verenigingslid en fanatiek vrijwilliger, Piet Griffioen, een minuut stilte gehouden. Vervolgens haalde de voorzitter opvallende zaken aan van het afgelopen seizoen: het na enkele jaren vechtende UD 1 degradeerde dan toch naar de vijfde klasse, de vereniging kon ook enkele kampioenschappen vieren, de discussie ‘rubbergranulaat’ kwam aan de orde en er werd verteld over de vernieuwde organisatiestructuur en het opknappen van de kantine. Secretaris Thijs Kok las het algemeen verslag voor. In een kort verslag werden alle belangrijke zaken van het voorbijgaande seizoen aangehaald, waarna het de beurt was aan de penningmeester voor het financiële verslag. Het zag er goed uit en de vereniging mag zich gezond noemen. De kascommissie, onder leiding van Henk Wolbers, bevestigde dit.

Verbouw en nieuwbouw
Hoogtepunt van de vergadering was de presentatie van de voorgenomen verbouw en nieuwbouw. De kleedkamers zijn toe aan renovatie. Ook komen er twee kleedkamers bij. Er werden enkele fraaie tekeningen en schetsen gepresenteerd. Het enthousiasme daarover was zichtbaar bij de leden. Vooral de uitbreiding van de balustrade tot een groot terras werd hartelijk ontvangen. Na uiteenzetting van het financiële plaatje achter deze verbouwing stemden de leden unaniem in met dit grote plan, dat in het voorjaar van 2018 een aanvang moet krijgen.

Bestuurswisselingen
Na vele jaren bestuurslid te zijn geweest als afgevaardigde van de kantine commissie nam Jan Gerrit van de Belt afscheid als bestuurslid. Wel blijft hij nog in de commissie. Als zijn opvolger werd Martin Analbers gepresenteerd. Naast Martin trad ook Thijs Banierink toe tot het bestuur als afgevaardigde van de Communicatie Commissie.

Jubilarissen
Dit jaar was er slechts een handje vol jubilarissen. 25 jaar lid van de club zijn Niels Asveld, Hans Imming, Ivan Oude Wolcherink, Aboud Said en Theo Carbaat. 40 jaar lid is Jan Haarman en Marcel Plegt mocht zijn 50-jarig jubileum vieren.
De voorzitter sloot de vergadering met de mededeling dat het contract met hoofdtrainer Frank Bruins voor een jaar was verlengd. Iedereen werd bedankt voor zijn aanwezigheid en inbreng. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Thijs Kok, e-mail: secretaris@udweerselo.nl.
Op de foto v.l.n.r.: Hans Imming, Niels Asveld, Ivan Oude Wolcherink en Marcel Plegt.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd Wasserij Springendal verlengt contract als hoofdsponsor Set-Up ‘65 OOTMARSUM - Ondanks een drukke verkiezingsperiode vond Ron Dijkkamp van wasserij Het Springendal het tijd om vol overtuiging zijn handtekening te zetten onder een nieuw tweejarig contract met Set-Up... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tennis Vereniging Denekamp DENEKAMP - Op dinsdag 27 februari was er voor de jeugd een mixtoernooitje, georganiseerd door de trainsters Caroline Brüggeman en Wendy Bartelink in samenwerking met enkele ouders van de nieuwe... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Open Tilligte Skikampioenschappen zeer geslaagd TILLIGTE - 38 jaar na de eerste wedstrijd is donderdag 22 februari in het Duitse Willingen gestreden om de wisselbokaal van de OTSK (Open Tilligte Skikampioenschap). In 1980 is de Broadbikker-groep... Lees meer »
Sport & Vrijetijd IJsvogels doen mee aan NK jeugdmarathon DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de NK Marathon voor de jeugd in Tilburg. Hieraan deden Wyke Damink, Sander Grobbe, Luc en Sharon Heesink, Maria Hoonberg en Wessel Velthuis mee. Voor Sander en Maria... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Saasveldia JO11-2m kampioen Afgelopen zaterdag kon opnieuw de kampioensvlag op sportpark De Esch te Saasveld worden gehesen. Het meisjesteam JO11-2 is kampioen geworden. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ijsbaan in Beuningen geopend! Het is een feit. Beuningen is een ijsbaan rijker. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zeer geslaagd initiatief SDC’12: ‘Wintercup’-toernooi met achttal regionale 2e elftallen De voetbalwinterstop voor de amateurverenigingen loopt ten einde, de hervatting van de competitie 2017/2018 staat weer op punt van beginnen. De ‘voetballerij’ lag echter toch nimmer helemaal stil,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Herman Snoeijink opent tijdelijke expositie over zijn wielercarrière DENEKAMP – Herman Snoeijink, een van Nederlands beste amateurwielrenners, heeft een eigen expositie gekregen in het Hennie Kuiper museum bij Erve Kuiper. Deze tijdelijke expositie werd dinsdag 9... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Nieuwjaarsloop Saasveldia SAASVELD - Ook dit jaar vond er op de eerste zondag van het nieuwe jaar traditiegetrouw de zestiende editie van de Nieuwjaarsloop van voetbalvereniging Saasveldia plaats. Vijf verenigingen uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Warme bakkers getrakteerd op kerstgroet door Midwinterhoornblazers Saasveld SAASVELD - De Midwinterhoornblazers Saasveld hebben dit jaar voor hun vaste oefenavonden op de vrijdagavond gekozen voor wisselende locaties. Daarmee bereikt men dat de klanken van de midwinterhoorn... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terugblik: FietZ Classic 2017 Zondag 24 december is de door RTC Twente Denekamp georganiseerde FietZ Classic weer verreden. Het is de laatste jaren een traditie aan het worden dat deze tocht onder goede weersomstandigheden plaats... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Seizoen 2017-2018 is weer gestart voor gym- en turnvereniging Dos ’19 Afgelopen zaterdag is de gymnastiek- en turncompetitie seizoen 2017-2018 weer begonnen. Dit jaar zijn ze met de groepen in drie rayons ingedeeld. Ze doen mee met de gymnastiekcompetitie voor zowel de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Miniorenselectie De Dinkel beste van Overijssel DENEKAMP - Afgelopen zaterdag 25 november werd in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Regionale Club Meet gezwommen; een wedstrijd tussen de miniorenteams van de zwemclubs in Overijssel waarbij de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Meander winnaar Dinkellandse Schoolvolleybalkampioenschappen 2017! In navolging van twee edities eerder georganiseerd door OR van De Veldkamp, is deze editie wederom zeer succesvol afgesloten. Alle basisscholen in de gemeente Dinkelland werden hiervoor aangeschreven... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Terugblik: Welkoop Köttelpeer’n Classic DENEKAMP - Zondag 29 oktober is de Welkoop Köttelpeer’n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook graag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Truus Heerink (92) komt al meer dan een halve eeuw wekelijks een uurtje zwemmen ... Afgelopen maandagmorgen werd Truus Heerink na afloop van haar wekelijkse zwemuurtje door Marc Wisseborn, assistent-bedrijfsleider van zwembad Dorper Esch, verrast met een mooie bos bloemen. Het was... Lees meer »
Sport & Vrijetijd SDC '12 zet scheidsrechters in het zonnetje tijdens de Week van Scheidsrechter DENEKAMP - Afgelopen weekend werden de scheidsrechters op Sportpark de Molendijk uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens de week van de scheidsrechter. Alle scheidrechters, zowel de KNVB- als... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon viert 10-jarig bestaan DENEKAMP – Landgoed Twente Marathon wordt op 14 oktober voor de tiende keer gehouden en dat gaat in de omgeving niet ongemerkt voorbij. Het hardloopevent staat bekend om de mogelijkheid de marathon... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Voetbalclinic UD Weerselo voor voetballende meisjes WEERSELO - Afgelopen zondag 8 oktober was bondscoach Jessica Torny van het Nederlands Vrouwenelftal onder de 19 te gast bij UD Weerselo waar ze een voetbalclinic gaf aan voetballende meisjes van MO-8... Lees meer »
Sport & Vrijetijd TTV Koapman behaalt derde plaats op EK touwtrekken Afgelopen woensdag vertrok TTV Koapman met veertien leden naar het Engelse Southport. Na een goede reis en weinig eten kwamen de heren op tijd aan voor het weegmoment. De kilo’s waren in orde en... Lees meer »