Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Leden voetbalvereniging UD Weerselo stemmen vóór verbouwing van de accommodatie

WEERSELO - UD Weerselo heeft tijdens de algemene ledenvergadering de plannen voor de voorgenomen verbouw en nieuwbouw van het complex gepresenteerd. De leden stemden unaniem in met het plan.

Donderdagavond 7 december was de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging UD Weerselo. De agenda was ruim twee weken gepubliceerd en een nagenoeg volle kantine was het resultaat. Voorzitter Patrick Kok opende de vergadering. Allereerst werd er in verband met het overlijden van verenigingslid en fanatiek vrijwilliger, Piet Griffioen, een minuut stilte gehouden. Vervolgens haalde de voorzitter opvallende zaken aan van het afgelopen seizoen: het na enkele jaren vechtende UD 1 degradeerde dan toch naar de vijfde klasse, de vereniging kon ook enkele kampioenschappen vieren, de discussie ‘rubbergranulaat’ kwam aan de orde en er werd verteld over de vernieuwde organisatiestructuur en het opknappen van de kantine. Secretaris Thijs Kok las het algemeen verslag voor. In een kort verslag werden alle belangrijke zaken van het voorbijgaande seizoen aangehaald, waarna het de beurt was aan de penningmeester voor het financiële verslag. Het zag er goed uit en de vereniging mag zich gezond noemen. De kascommissie, onder leiding van Henk Wolbers, bevestigde dit.

Verbouw en nieuwbouw
Hoogtepunt van de vergadering was de presentatie van de voorgenomen verbouw en nieuwbouw. De kleedkamers zijn toe aan renovatie. Ook komen er twee kleedkamers bij. Er werden enkele fraaie tekeningen en schetsen gepresenteerd. Het enthousiasme daarover was zichtbaar bij de leden. Vooral de uitbreiding van de balustrade tot een groot terras werd hartelijk ontvangen. Na uiteenzetting van het financiële plaatje achter deze verbouwing stemden de leden unaniem in met dit grote plan, dat in het voorjaar van 2018 een aanvang moet krijgen.

Bestuurswisselingen
Na vele jaren bestuurslid te zijn geweest als afgevaardigde van de kantine commissie nam Jan Gerrit van de Belt afscheid als bestuurslid. Wel blijft hij nog in de commissie. Als zijn opvolger werd Martin Analbers gepresenteerd. Naast Martin trad ook Thijs Banierink toe tot het bestuur als afgevaardigde van de Communicatie Commissie.

Jubilarissen
Dit jaar was er slechts een handje vol jubilarissen. 25 jaar lid van de club zijn Niels Asveld, Hans Imming, Ivan Oude Wolcherink, Aboud Said en Theo Carbaat. 40 jaar lid is Jan Haarman en Marcel Plegt mocht zijn 50-jarig jubileum vieren.
De voorzitter sloot de vergadering met de mededeling dat het contract met hoofdtrainer Frank Bruins voor een jaar was verlengd. Iedereen werd bedankt voor zijn aanwezigheid en inbreng. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris Thijs Kok, e-mail: secretaris@udweerselo.nl.
Op de foto v.l.n.r.: Hans Imming, Niels Asveld, Ivan Oude Wolcherink en Marcel Plegt.

Ine Flinkers

Sport & Vrijetijd Zevende Springendalloop is er een om in te lijsten OOTMARSUM - Het contrast was groot. Vorig jaar was het parcours na een ongekend hevige regenbui een modderpoel en moeilijk begaanbaar voor de lopers; maar afgelopen zaterdag niets van dat alles. Het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Feestelijke opening kunstgrasveld RSC complex Maalland ROSSUM - Zaterdagmiddag werd het nieuwe kunstgrasveld op het RSC complex feestelijk geopend. Wethouder Benno Brand was namens de gemeente Dinkelland aanwezig. Hij verrichte de officiële handeling... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Welkoop Köttelpeer’n Classic verreden onder prachtige weersomstandigheden DENEKAMP - Op zondag 28 oktober is de Welkoop Köttelpeer'n Classic weer verreden. Dit is de eerste van de twee veldtoertochten die RTC Twente Denekamp organiseert voor de sportieve fietser die ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Wedstrijd SDC '12 1 - Vogido 1 afgelast i.v.m. sterfgeval I.v.m. een sterfgeval bij Vogido is de wedstrijd van zondag 21 oktober a.s. in Denekamp tussen SDC '12 1 en Vogido afgelast. SDC '12 wenst iedereen bij Vogido veel sterkte toe. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Landgoed Twente Marathon: uniek sportevenement door prachtige natuur in kleurrijke herfsttooi De ludieke doorkomst zaterdag van de enorme stoet van rond de 1600 deelnemers aan de Landgoed Twente Marathon door het gemeentehuis in Denekamp kwam misschien wat later op gang dan verwacht en die... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ook 11e editie ‘Landgoed Twente Marathon’ weer door gemeentehuis Dinkelland Zaterdag 13 oktober a.s. is het weer de dag van de Landgoed Twente Marathon, georganiseerd door de Denekampse Loopgroep Dionysos. Het is de 11e editie van deze jaarlijkse marathonloop over... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dorpsfeest Tilligte TILLIGTE - Het dorpsfeest Tilligte staat weer voor de deur. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september gaat men er samen met alle verenigingen die het dorp rijk is weer een grandioos feest van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Groot deelnemersveld Kemveldloop Tilligte TILLIGTE - De jaarlijkse Kemveldloop vond dit jaar plaats op woensdagavond 22 augustus. Er kon ingeschreven worden in diverse klasses. Zo liep de jeugd t/m 13 jaar één ronde van 3.809 m. Dames en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd A.S.V.D. en bezoekers autorodeo meer dan tevreden DENEKAMP - Het waren niet alleen coureurs die zondag in grote getalen naar de Delengoorweg kwamen. Ook het publiek wist feilloos de weg te vinden naar de rodeobaan. Mede vanwege het fraaie zomerweer... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Klootschietmarathon Ons Streven: gezellige sporthappening met bijna 500 deelnemers TILLIGTE - De KloatschéétersMarathon van Ons Streven uit Tilligte is zaterdag jl. evenals voorgaande jaren een zeer geslaagd sportevenement geworden. De sfeer was de gehele dag uitstekend. Lekker... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Lesley de Jonge en Damir Colo investeren in volleybal in Nepal OOTMARSUM - Twee trainers van Springendal Set-Up ’65 werken zich letterlijk en figuurlijk in het zweet in het verre Nepal. Lesley de Jonge en Damir Colo zijn door de NEVOBO gevraagd om de helpende... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Veel animo voor 39e autorodeo DENEKAMP - Het programma van de autorodeo raakt voller en voller. Al jarenlang wordt het evenement over twee weekenden uitgesmeerd, maar die zitten nu dan ook boordevol. Zo zal op zondag 26 augustus... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Euregio Fiets-4-Daagse met interessante bezoekjes, amusement en smakelijke verrassingen In voorgaande edities van de DV is al ruim aandacht besteed aan de komende Euregio Fiets-4-Daagse die dinsdag 21 augustus start vanaf het vaste start- en tevens eindpunt ’t Wubbenhof. Het grote... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Mark Weusthof wint zilver op NK Vierspan Op het Riant Equestrian Centre te Beekbergen werd van 9 tot en met 12 augustus de internationale menwedstrijd verreden voor de twee- en vierspan paarden. Dit was tevens het NK voor de vierspanrijders... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Grondleggers TC Open Michiel Damhuis en Pim Schutman dragen het stokje over OOTMARSUM - Vier jaar geleden zeiden de TCO leden Pim Schutman en Michiel Damhuis spontaan en vanuit een grap tegen elkaar: “Waarom hebben we bij TCO geen leuk dubbeltoernooitje?” Ze voegden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schaatsclub Ootmarsum in zomertraining Om weer goed voor de dag te komen in het schaatsseizoen traint schaatsclub Ootmarsum alweer sinds april op de skeelers, racefiets en hardloopschoenen. Door middel van gevarieerde trainingen wordt er... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka’s Ootmarsum leggen examen met goed gevolg af OOTMARSUM - Judoka’s van Judovereniging Ootmarsum namen op zaterdag 14 juli deel aan examens met het doel een hogere slip of band te behalen. Een aantal judoka’s kon een slip overslaan, omdat hun... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Derde editie Mountainbiketocht Kermix Kermix wordt in Rossum gevierd met de derde editie van de Mountainbiketocht Kermix, georganiseerd door het Oranje Comité en uitgezet door Veldhuis Tweewielers. Deze mooie tocht door de omgeving vindt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Exotische plantenmarkt Agelo AGELO - Op zondag 8 juli wordt voor de vierde keer een exotische plantenmarkt gehouden bij Frans en Cisca Schuurman aan de Almelosestraat 80 in Agelo. De organisatie biedt weer een zo breed mogelijk... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kingschool derde op nationale schoolzwemkampioenschappen Na twee keer een eerste plek voor de Kingschool op de Dinkellandse en Overijsselse schoolzwemkampioenschappen mochten de 6 zwemmers (Eline Lutters, Anne ter Braak, Fons Kremer, Tijn Waanders, Wes... Lees meer »