Archief - Algemeen

Algemeen
Veel belangstelling bij officiële starthandeling werkzaamheden centrum Weerselo

WEERSELO - Donderdag 19 oktober was de officiële starthandeling in het bijzijn van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Ineke Bakker en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland. Tevens werd er een monument onthuld voor de Aloysiusschool door kinderen van de groepen vijf t/m acht.

Mirte van der Vliet van bureau ‘OverMorgen’ heette alle aanwezigen onder het genot van een drankje van harte welkom.
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal heeft gestaan. Goed in gesprek zijn met bewoners is in mijn ogen essentieel om plannen te laten slagen. Wat mij bijzonder aanspreekt is het feit dat bewoners iedere donderdag kunnen binnenlopen met vragen en dat er met lokale aannemers gewerkt wordt maken dat er echt een levendig plein ontstaat. Het is nadrukkelijk jullie plein, jullie leefomgeving. En bewoners maken deze omgeving aantrekkelijk. En dat is wat wij uiteindelijk nastreven. Een aantrekkelijke leefomgeving voor en van iedereen”.

Wethouder Alfons Steggink: “Als wethouder heb ik het proces heel divers ervaren. Het heeft wel de nodige hoofdbrekers gekost. De aanpak moest op een andere leest. Slapeloze nachten heeft het gekost omdat we het proces hebben moeten afbreken. Het hele proces is omgedraaid omdat we de bewoners meer aan zet willen laten. Alle complimenten voor de bewoners, deze andere invulling is heel belangrijk. Het dorp heeft meegepraat. We hebben met de dorpsraad, inwoners en agrariërs om de tafel gezeten. Je voelt je betrokken. Dat de gemeente ons als college de vrijheid heeft gegeven is heel mooi. Bij de presentatie was het prachtig om te zien dat de mensen heel erg betrokken zijn bij het centrumplan. Volgende week gaan we aan de slag met het kappen van de bomen en aan het eind van dit jaar wordt het bibliotheekgebouw afgebroken. Mensen zeggen wel eens het duurt zo lang, maar nu gaan we aan de slag en begin volgend jaar gaan we echt aan de slag. Ook de lokale ondernemers worden ingeschakeld. Wat betreft de invulling van het gemeentehuis gaan we binnenkort met de initiatiefnemers om de tafel om dieper in te gaan op hetgeen dat hun voor ogen hebben en wordt het financiële plaatje besproken. Ik ben zelfs door de zoon van oud-burgermeester Scholtens, Edward, benaderd. Hij had kennis genomen van de plannen en heeft nog foto’s van de opening van het gemeentehuis in 1955. Dit is toch geweldig”.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar buiten om een monument te onthullen bij de Aloysiusschool. De onthulling werd gedaan door enkele kinderen uit de groepen vijf t/m acht van de leerlingenraad. Een vier meter hoge houten uil is door Coen Dijkstra, medewerker van de gemeente Dinkelland, gemaakt met een kettingzaag. Een symbolisch monument.
Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de raadzaal van het gemeentehuis en was er gelegenheid om gezellig na te praten.

Ine Flinkers
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt.
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Algemeen Avond Fiets-3-Daagse Lattrop LATTROP/BREKLENKAMP - Op maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 augustus organiseert het comité vakantieactiviteiten Lattrop/Breklenkamp voor de 40ste keer de Avond Fiets-3-daagse. De 40ste keer, maar... Lees meer »
Algemeen Aannemersbedrijf Niehof presenteert ‘Nieuwbouwplan Huishoudschool’ DENEKAMP - Op de hoek van de Weerinkstraat en de Meester Mulderstraat gaat Aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop het ‘Nieuwbouwplan Huishoudschool’ realiseren. Het omvat twee geschakelde... Lees meer »
Algemeen Grootste zonnebloem van Dinkelland is 4,7 meter hoog LATTROP - Bij de familie Ruël aan de Brandkolk 18 in Lattrop staat de grootste zonnebloem van de gemeente Dinkelland. Deze zonnebloem is zo’n 4,7 meter hoog. Het geheim achter deze hoge bloem is dat... Lees meer »
Algemeen Lammerink Installatiegroep huldigt jubilarissen Bij Lammerink Installatiegroep Ootmarsum vond donderdag 2 augustus de vakantieafsluiting plaats. Gezien het prachtige zomerse weer is ervoor gekozen om dit jaar het barbecuefeest te houden aan de... Lees meer »
Algemeen Voormalige ‘Botterfabriek’ krijgt multifunctionele bestemming OOTMARSUM – Als de voorliggende plannen worden gerealiseerd, dan krijgt de voormalige zuivelfabriek ‘Nooit Gedacht’ aan de Oldenzaalsestraat/hoek Weerselosestraat een multifunctionele bestemming. Een... Lees meer »
Algemeen Opbrengst communicantjes Agelo en Ootmarsum voor Clini Clowns Tijdens de communie van dit jaar hebben de communicantjes van De Meander (Ootmarsum) en ‘n Baoken (Agelo) als goede doel de Clini Clowns gekozen. Dit betekent dus dat alle communicantjes een zelf... Lees meer »
Algemeen Twee mijlpalen Dorpsbieb Weerselo De afgelopen twee weken heeft de nieuwe dorpsbibliotheek in Weerselo in rap tempo meer gezicht gekregen. Dit is de voorbode van de opening van de bieb die dit najaar plaatsvindt. Op zaterdagochtend 7... Lees meer »
Algemeen René Bosch schenkt vaatje haring aan bewoners Franciscus OOTMARSUM - Onlangs bracht René Bosch het laatste bod uit tijdens het evenement ‘Ootmarsum viert de langste dag’. Daarmee werd hij de trotse bezitter van het geveilde vaatje haring. De Ootmarsummer... Lees meer »
Algemeen Dinkelland Visie is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met Dinkelland Visie (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Geslaagde bedrijvendag TCC Denekamp DENEKAMP - Na twee succesvolle edities voor het vmbo organiseerde het Twents Carmel College Denekamp op donderdag 12 juli een eerste bedrijvendag voor de havo- en vwo-leerlingen. Tijdens deze dag... Lees meer »
Algemeen Oude tabaksfabriek wordt gesloopt OOTMARSUM – Bij de gemeente is een aanvraag binnengekomen voor de sloop van ‘de oude tabaksfabriek’ in Ootmarsum. Het pand staat binnen de wallen in het beschermd stadsgebied. Het betreft het pand... Lees meer »
Algemeen Alexander brengt cadeaus naar Geradus Majella DENEKAMP - Op maandag 2 juli hebben een aantal leerlingen van basisschool Alexander uit Denekamp een bezoek gebracht aan Gerardus Majella. Rond de tijd van Pasen heeft de basisschool een... Lees meer »
Algemeen Irem uit Denekamp wint inrichting van studentenkamer DENEKAMP - Afgelopen periode deden ruim 200.000 middelbare scholieren eindexamen. En afgelopen vrijdag werden als laatste de uitslagen van de herexamens bekend gemaakt. De 19-jarige Irem Tijhuis uit... Lees meer »
Algemeen Feestelijke doop van nieuwe Miezerables bus WEERSELO - Vrijdagavond klokslag 20.30 uur werd op het Burgemeester Scholtensplein de nieuwe bus van Les Miezerables gedoopt onder muzikale begeleiding van Les Miezerables. Een watersaluut werd als... Lees meer »
Algemeen ‘Ootmarsum viert de langste dag’ en Haringparty met een opbrengst van € 13.500,- OOTMARSUM - Afgelopen vrijdag vierde men in Ootmarsum het lustrum ‘Ootmarsum viert de langste dag’ en de haringparty. De week hiervoor werd al voorzichtig op Google gekeken naar hoe het weer zou zijn... Lees meer »
Algemeen Geslaagde Haringparty Deurningen DEURNINGEN - Een kleine tweehonderd personen gaven vrijdag 22 juni jl. gehoor aan de uitnodiging om de Haringparty Deurningen, die werd gehouden bij Pelle’s Eten en Drinken, te bezoeken. Al meer dan... Lees meer »
Algemeen Hades Jeugdwerk Deurningen viert 50-jarig bestaan DEURNINGEN - Wat doe je als je in het jubileumjaar je onderkomen aan het verbouwen bent en het ziet ernaar uit dat, ondanks het harde werken van vrijwilligers, het niet helemaal gereed komt? Hades... Lees meer »
Algemeen Dionysos uit Denekamp onderstreept goede band met OLC met origineel cadeau OOTMARSUM/DENEKAMP - De Ootmarsumse Lopers Club en de Denekampse zustervereniging Dionysos hebben een uitermate goede verhouding met elkaar. Dat werd vorige week vrijdag wel duidelijk tijdens de... Lees meer »
Algemeen Amanshoeve viert erkenning met Lentefair op 16 juni De Amanshoeve, de particuliere woonzorgvoorziening voor ouderen met locaties in Manderveen en Agelo, heeft begin dit jaar van het Ministerie van VWS de erkenning ontvangen voor het leveren van... Lees meer »
Algemeen Weer openstelling kenmerkende landschapstuinen Noordoost-Twente: de ‘Hoffelijke Tuinen’ Nadat Ria en Tonnie Bruns, Leny en Ben Leushuis het afgelopen weekend hun fraaie landschappelijke tuinen hadden opengesteld voor ‘Europees bezoek’ gaat dat het komend weekend gebeuren in het kader... Lees meer »