Archief - Algemeen

Algemeen
Veel belangstelling bij officiële starthandeling werkzaamheden centrum Weerselo

WEERSELO - Donderdag 19 oktober was de officiële starthandeling in het bijzijn van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Ineke Bakker en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland. Tevens werd er een monument onthuld voor de Aloysiusschool door kinderen van de groepen vijf t/m acht.

Mirte van der Vliet van bureau ‘OverMorgen’ heette alle aanwezigen onder het genot van een drankje van harte welkom.
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal heeft gestaan. Goed in gesprek zijn met bewoners is in mijn ogen essentieel om plannen te laten slagen. Wat mij bijzonder aanspreekt is het feit dat bewoners iedere donderdag kunnen binnenlopen met vragen en dat er met lokale aannemers gewerkt wordt maken dat er echt een levendig plein ontstaat. Het is nadrukkelijk jullie plein, jullie leefomgeving. En bewoners maken deze omgeving aantrekkelijk. En dat is wat wij uiteindelijk nastreven. Een aantrekkelijke leefomgeving voor en van iedereen”.

Wethouder Alfons Steggink: “Als wethouder heb ik het proces heel divers ervaren. Het heeft wel de nodige hoofdbrekers gekost. De aanpak moest op een andere leest. Slapeloze nachten heeft het gekost omdat we het proces hebben moeten afbreken. Het hele proces is omgedraaid omdat we de bewoners meer aan zet willen laten. Alle complimenten voor de bewoners, deze andere invulling is heel belangrijk. Het dorp heeft meegepraat. We hebben met de dorpsraad, inwoners en agrariërs om de tafel gezeten. Je voelt je betrokken. Dat de gemeente ons als college de vrijheid heeft gegeven is heel mooi. Bij de presentatie was het prachtig om te zien dat de mensen heel erg betrokken zijn bij het centrumplan. Volgende week gaan we aan de slag met het kappen van de bomen en aan het eind van dit jaar wordt het bibliotheekgebouw afgebroken. Mensen zeggen wel eens het duurt zo lang, maar nu gaan we aan de slag en begin volgend jaar gaan we echt aan de slag. Ook de lokale ondernemers worden ingeschakeld. Wat betreft de invulling van het gemeentehuis gaan we binnenkort met de initiatiefnemers om de tafel om dieper in te gaan op hetgeen dat hun voor ogen hebben en wordt het financiële plaatje besproken. Ik ben zelfs door de zoon van oud-burgermeester Scholtens, Edward, benaderd. Hij had kennis genomen van de plannen en heeft nog foto’s van de opening van het gemeentehuis in 1955. Dit is toch geweldig”.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar buiten om een monument te onthullen bij de Aloysiusschool. De onthulling werd gedaan door enkele kinderen uit de groepen vijf t/m acht van de leerlingenraad. Een vier meter hoge houten uil is door Coen Dijkstra, medewerker van de gemeente Dinkelland, gemaakt met een kettingzaag. Een symbolisch monument.
Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de raadzaal van het gemeentehuis en was er gelegenheid om gezellig na te praten.

Ine Flinkers
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt.
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Algemeen Forse ingreep Denekamperstraat OOTMARSUM – Met de voorgenomen herinrichting van de Denekamperstraat, zal zoals eerder afgesproken, meteen na Pasen een begin worden gemaakt. Het werk zal worden uitgevoerd door Wegenbouw Lansink.... Lees meer »
Algemeen Gemeente, dorpsraad Weerselo en inwoners met elkaar in gesprek over invulling openbare ruimte WEERSELO - Op 16 januari was er in het Trefpunt een inloopavond, georganiseerd door de gemeente en de Dorpsraad over de invulling van de openbare ruimte. Het thema ‘Een openbare ruimte om samen van... Lees meer »
Algemeen Twee Weerselose meisjes doen mee aan quiz op NPO 3 en winnen € 140,- voor Twentsewens Ambulance WEERSELO - Toen Bente Vreeswijk en Liss Loohuis, twee dikke vriendinnen uit groep 8 van de Aloysiusschool in Weerselo, zich in het najaar van 2017 opgaven voor de Beste Vrienden Quiz (BVQ) hadden ze... Lees meer »
Algemeen Bomenrij langs oud-prinsendreef in Weerselo uitgebreid WEERSELO - Afgelopen zaterdag werd een goede traditie binnen de Knollentrekkers voortgezet. De oud-prinsen Richard Weiden, prins Wieddes en Peter Senger, prins Peter, hebben een boom geplant. Bijna... Lees meer »
Algemeen Wandelpad rond kerkgebouw is klaar OOTMARSUM – Het is overduidelijk dat het wandelpad rond de Simon en Judaskerk door veel mensen een grote verbetering is. Veel wandelaars hebben er al gebruik van gemaakt. Er zijn al een aantal... Lees meer »
Algemeen Oude bibliotheek Weerselo maakt plaats voor ‘sterke randen’ WEERSELO - ‘Een plein met sterke randen’, zo luidt één van de speerpunten uit het Centrumplan dat samen met de inwoners van Weerselo is ontwikkeld. De sterke randen bestaan uit verschillende... Lees meer »
Algemeen Bouwmensen Twente presenteert nieuwe opleiding tijdens Open Dag Bouwmensen Twente Almelo, het opleidingsbedrijf voor de bouw van de aannemersbedrijven uit de gemeente Dinkelland, gaat dit jaar het aantal opleidingen uitbreiden. Naast de bekende opleidingen tot... Lees meer »
Algemeen Jeugd SDC’12 verzamelt weer afgedankte kerstbomen in en ook (in stukken gezaagde) ‘buurtbomen’ DENEKAMP/NOORD DEURNINGEN - ‘Een zo gezond mogelijk en in sportief opzicht een fijn 2018 gewenst’! Aldus de meeste nieuwjaarswensen. Zo ook die namens de SDC’12-jeugd. De voetbalcompetitie mag dan... Lees meer »
Algemeen Bezichtiging kerststal Saasveld Op Eerste Kerstdag, maandag 25 december, en op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, kunt u in de St. Plechelmuskerk van Saasveld de kerststal bekijken. Lees meer »
Algemeen Leerlingen TCC in actie voor de Voedselbank DENEKAMP - Onder het motto ‘fijne feestdagen voor iedereen’ hebben de leerlingen van het Twents Carmel College in Denekamp de afgelopen twee weken producten voor de Voedselbank ingezameld. Dankzij de... Lees meer »
Algemeen Gedeputeerde Eddy van Hijum ontvangen in Dinkelland “Ik had nooit verwacht dat ik zulke topbedrijven in Dinkelland zou vinden.” Dat was de conclusie die gedeputeerde Eddy van Hijum trok aan het einde van een werkbezoek aan Lattrop en Ootmarsum. In... Lees meer »
Algemeen Buurtkerstboom Mekkelhorst Al weer voor het vijfde jaar op rij hebben de bewoners van de buurtschap Mekkelhorst (Beuningen) een buurtkerstboom opgezet. Lees meer »
Algemeen Huis Singraven in ‘kersttooi’ te bezichtigen en kerstwandeling met aanbod streekgerechtjes Niet alleen de kerstmarkten in bijna elke plaats, van dorp tot wereldsteden, zijn zo voor de eigenlijke kerstdagen grote publiekstrekkers, ook op andere plaatsen, zoals steeds meer in buurten wordt... Lees meer »
Algemeen Actie4Kids: de gevulde schoenendoosactie stopt na 12 jaar WEERSELO - Actie4Kids heeft in het twaalfde jaar in Weerselo en omgeving weer een mooie opbrengst opgeleverd. De laatste gevulde schoenendozen komen nog binnen en dan is het afgelopen. Ze stoppen met... Lees meer »
Algemeen Dorpsbieb Weerselo komt steeds dichterbij WEERSELO - Maandagavond 27 november was de jaarvergadering van de dorpsraad Weerselo bij café Van Olffen. Als hoogtepunt kwam de dorpsbieb aan de orde. Er waren ruim 100 belangstellenden die... Lees meer »
Algemeen Inloop inrichting openbare ruimte Deurningen DEURNINGEN - Dinsdag 28 november vond er bij Pelle's Eten en Drinken in Deurningen een inloop plaats met betrekking tot de inrichting openbare ruimte in Deurningen. Gemeente Dinkelland nodigde, samen... Lees meer »
Algemeen Laatste ‘bewoners’ gearriveerd: Kerstdorp Denekamp nu geheel compleet DENEKAMP - Afgelopen maandag arriveerden in de namiddag drie nieuwe ‘bewoners’ van het Kerstdorp Denekamp: een kameel, een ezel en een os, maar dan wel als beeldfiguur! Beelden op ware grootte,... Lees meer »
Algemeen St. Doarper Mirweenterhoarnbloazers DENEKAMP - Zondag 3 december begint de advent, de voorbereidingstijd op het komende kerstfeest. Met het begin van de adventsperiode komt ook de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen... Lees meer »
Algemeen Tien jubilaressen bij Steghuis Transport Twente Logistics Op zaterdag 18 november vond de huldiging plaats van tien werknemers van Steghuis Transport met een dienstverband van 12,5 jaar. Ook waren er twee werknemers die dit jaar met pensioen zijn gegaan.... Lees meer »
Algemeen Zeven jubilarissen bij Dames- en Herenkoor Rossum In de Plechelmuskerk van Rossum werden zondag 19 november tijdens de eucharistieviering ter gelegenheid van het feest van de H. Caecilia zeven koorleden gehuldigd. Jan Engbers is 65 jaar lid van het... Lees meer »