Archief - Algemeen

Algemeen
Veel belangstelling bij officiële starthandeling werkzaamheden centrum Weerselo

WEERSELO - Donderdag 19 oktober was de officiële starthandeling in het bijzijn van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Ineke Bakker en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland. Tevens werd er een monument onthuld voor de Aloysiusschool door kinderen van de groepen vijf t/m acht.

Mirte van der Vliet van bureau ‘OverMorgen’ heette alle aanwezigen onder het genot van een drankje van harte welkom.
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal heeft gestaan. Goed in gesprek zijn met bewoners is in mijn ogen essentieel om plannen te laten slagen. Wat mij bijzonder aanspreekt is het feit dat bewoners iedere donderdag kunnen binnenlopen met vragen en dat er met lokale aannemers gewerkt wordt maken dat er echt een levendig plein ontstaat. Het is nadrukkelijk jullie plein, jullie leefomgeving. En bewoners maken deze omgeving aantrekkelijk. En dat is wat wij uiteindelijk nastreven. Een aantrekkelijke leefomgeving voor en van iedereen”.

Wethouder Alfons Steggink: “Als wethouder heb ik het proces heel divers ervaren. Het heeft wel de nodige hoofdbrekers gekost. De aanpak moest op een andere leest. Slapeloze nachten heeft het gekost omdat we het proces hebben moeten afbreken. Het hele proces is omgedraaid omdat we de bewoners meer aan zet willen laten. Alle complimenten voor de bewoners, deze andere invulling is heel belangrijk. Het dorp heeft meegepraat. We hebben met de dorpsraad, inwoners en agrariërs om de tafel gezeten. Je voelt je betrokken. Dat de gemeente ons als college de vrijheid heeft gegeven is heel mooi. Bij de presentatie was het prachtig om te zien dat de mensen heel erg betrokken zijn bij het centrumplan. Volgende week gaan we aan de slag met het kappen van de bomen en aan het eind van dit jaar wordt het bibliotheekgebouw afgebroken. Mensen zeggen wel eens het duurt zo lang, maar nu gaan we aan de slag en begin volgend jaar gaan we echt aan de slag. Ook de lokale ondernemers worden ingeschakeld. Wat betreft de invulling van het gemeentehuis gaan we binnenkort met de initiatiefnemers om de tafel om dieper in te gaan op hetgeen dat hun voor ogen hebben en wordt het financiële plaatje besproken. Ik ben zelfs door de zoon van oud-burgermeester Scholtens, Edward, benaderd. Hij had kennis genomen van de plannen en heeft nog foto’s van de opening van het gemeentehuis in 1955. Dit is toch geweldig”.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar buiten om een monument te onthullen bij de Aloysiusschool. De onthulling werd gedaan door enkele kinderen uit de groepen vijf t/m acht van de leerlingenraad. Een vier meter hoge houten uil is door Coen Dijkstra, medewerker van de gemeente Dinkelland, gemaakt met een kettingzaag. Een symbolisch monument.
Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de raadzaal van het gemeentehuis en was er gelegenheid om gezellig na te praten.

Ine Flinkers
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt.
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Algemeen Mantelzorgbrunch Rode Kruis 2017 DENEKAMP - Jaarlijks is op 10 november aandacht voor de mantelzorg. Velen nemen een deel van de zorg voor hun partner, ouder, familielid of buurtgenoot op zich. Zonder hun inzet zou de samenleving er... Lees meer »
Algemeen Samen ontbijten in de raadzaal DENEKAMP - Een goed ontbijt is de beste start van de dag. En wat is er leuker dan samen ontbijten? Samen ontbijten met de burgemeester en wethouder natuurlijk. Dat is wat 23 kinderen basisschool De... Lees meer »
Algemeen Muzikale cliëntenmiddag bij Carintreggeland in Rossum ROSSUM - Cliënten van thuiszorg Carintreggeland werd een ontspannende middag aangeboden door de medewerkers; hun eigen zusters! “Welkom allemaal, namens alle zusters van de thuiszorg van... Lees meer »
Algemeen John Joosten aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Dinkelland Tijdens een speciale raadsvergadering dinsdagavond 31 oktober heeft de gemeenteraad van Dinkelland een besluit genomen over de aanbeveling van een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt... Lees meer »
Algemeen Winnaars nemen Burendagstoeptegel 2017 in ontvangst Onlangs ontvingen vijf Overijsselse straten uit handen van RTV Oost directeur Marcel Oude Wesselink de Burendagstoeptegel 2017. De tegel is een aandenken aan hun deelname aan Burendag op 23 september... Lees meer »
Algemeen Uitreiking van Twents Verkeersveiligheidslabel op basisschool De Kerkewei in Rossum ROSSUM - Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij een verkeersongeval. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel... Lees meer »
Algemeen Greunloop haalt € 4.205,98 op voor EHBO en Boerderijcampus DENEKAMP - Op 17 oktober 2017 heeft de organisatie van de Greunloop het bij elkaar gelopen sponsorbedrag uitgereikt aan de twee gekozen goede doelen: EHBO en Boerderijcampus. In totaal heeft het... Lees meer »
Algemeen Interkerkelijk Zondaginluiden afscheid Ab Harmsen DENEKAMP - Zaterdagavond 14 oktober nam Ab Harmsen afscheid als lid van de Interkerkelijke Zondaginluidersgroep, die in totaal uit vijf klokkenluiders bestaat. Ze komen van de Protestantse Gemeente... Lees meer »
Algemeen Dokter Eekmanhof heeft nieuwe huisgenoot DENEKAMP - Dorien Gerberink heeft voor de bewoners van Dr. Eekmanhof (Carint Reggeland) meegedaan met een winactie op Facebook van de Nenko. Sinds dierendag hebben de bewoners van de Dokter Eekmanhof... Lees meer »
Algemeen Gezellige knuffelfarm bij zorgcentrum Sint Jozef Weerselo WEERSELO - Donderdagmorgen 12 oktober was het restaurant bij Sint Jozef omgebouwd tot ‘De Delle’. Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern bij Nijmegen is gespecialiseerd om naar instellingen te gaan en... Lees meer »
Algemeen Korpsavond brandweer Ootmarsum 2017 OOTMARSUM - Tijdens de korpsavond van de brandweer Ootmarsum werden een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Nick Weierink en Ben Voorpostel zijn inmiddels 25 jaar lid van de vrijwillige... Lees meer »
Algemeen Kellergeister viert 40-jarig bestaan met trip naar Freimarkt Bremen De vriendenclub ‘de Kellergeister’ bestaat maar liefst 40 jaar. Dat laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom gaan de heren van vriendengroep vrijdag 20 oktober een weekend naar de... Lees meer »
Algemeen Duo-fiets van Zonnebloem-afdeling Deurningen officieel in gebruik genomen DEURNINGEN - Vrijdagmiddag werd onder genot van een hapje en drankje, samen met sponsoren, deelnemers van de Zonnebloem en andere belangstellenden, de nieuwe duo-fiets van de Zonnebloem-afdeling... Lees meer »
Algemeen Burendag Zoekebuurt Noord Deurningen in samenwerking met Gravenstate wederom geslaagd NOORD DEURNINEN - De Zoekebuurt, genoemd naar de nabijgelegen Zoekeweg in Noord Deurningen, is met twee boerderijen en bijna twintig huizen een uitgestrekte buurt op het platteland. Er wonen in... Lees meer »
Algemeen Weerselo werkt verder aan behoud van bibliotheek als basisvoorziening WEERSELO - Door bezuinigingen binnen de Stichting Bibliotheek Dinkelland dreigt de bieb in Weerselo te verdwijnen. Een handtekeningenactie heeft het tij voorlopig gekeerd: met de dorpsraad in de... Lees meer »
Algemeen Reünie 6e en 7e klassers lagere school Lattrop, schooljaar 1946 LATTROP - Geen groot feest, maar dat was de bedoeling ook niet. Wel gezellig samen zijn en praten over de vroegere schooljaren. Over wat er na die tijd is meegemaakt en beleefd. Dat deden de... Lees meer »
Algemeen De Zevenster begint dit jaar veilig Vorige week zijn de deuren van de Zevenster weer geopend en gaan de leerlingen weer naar school. Uiteraard wil de Zevenster al haar leerlingen een veilige oversteek bieden en heeft samen met het... Lees meer »
Algemeen Koe Corrie 97 van de familie Wilthuis feestelijk gehuldigd DEURNINGEN - Zaterdag 9 september werd koe Corrie 97 van de familie Wilthuis in Deurningen feestelijk gehuldigd. Op 9 augustus heeft Corrie de 10.000 kg. vet- en eiwitgrens bereikt. De vader van... Lees meer »
Algemeen Alle Joodse oorlogsslachtoffers teruggekeerd naar Dinkelland Terug naar de plek waar ze leefden, daar waar zij gelukkig waren met hun gezinnen, buren en vrienden. Dat is een doel van Gunter Demnig. Door het plaatsen van Stolpersteine worden wij eraan herinnerd... Lees meer »
Algemeen Cheques opbrengst Haringparty Deurningen uitgereikt Donderdagavond vond bij Pelle's Eten en Drinken in Deurningen de uitreiking plaatst van de cheques voor de diverse goede doelen in Deurningen. Lees meer »