Archief - Algemeen

Algemeen
Veel belangstelling bij officiële starthandeling werkzaamheden centrum Weerselo

WEERSELO - Donderdag 19 oktober was de officiële starthandeling in het bijzijn van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Ineke Bakker en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland. Tevens werd er een monument onthuld voor de Aloysiusschool door kinderen van de groepen vijf t/m acht.

Mirte van der Vliet van bureau ‘OverMorgen’ heette alle aanwezigen onder het genot van een drankje van harte welkom.
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal heeft gestaan. Goed in gesprek zijn met bewoners is in mijn ogen essentieel om plannen te laten slagen. Wat mij bijzonder aanspreekt is het feit dat bewoners iedere donderdag kunnen binnenlopen met vragen en dat er met lokale aannemers gewerkt wordt maken dat er echt een levendig plein ontstaat. Het is nadrukkelijk jullie plein, jullie leefomgeving. En bewoners maken deze omgeving aantrekkelijk. En dat is wat wij uiteindelijk nastreven. Een aantrekkelijke leefomgeving voor en van iedereen”.

Wethouder Alfons Steggink: “Als wethouder heb ik het proces heel divers ervaren. Het heeft wel de nodige hoofdbrekers gekost. De aanpak moest op een andere leest. Slapeloze nachten heeft het gekost omdat we het proces hebben moeten afbreken. Het hele proces is omgedraaid omdat we de bewoners meer aan zet willen laten. Alle complimenten voor de bewoners, deze andere invulling is heel belangrijk. Het dorp heeft meegepraat. We hebben met de dorpsraad, inwoners en agrariërs om de tafel gezeten. Je voelt je betrokken. Dat de gemeente ons als college de vrijheid heeft gegeven is heel mooi. Bij de presentatie was het prachtig om te zien dat de mensen heel erg betrokken zijn bij het centrumplan. Volgende week gaan we aan de slag met het kappen van de bomen en aan het eind van dit jaar wordt het bibliotheekgebouw afgebroken. Mensen zeggen wel eens het duurt zo lang, maar nu gaan we aan de slag en begin volgend jaar gaan we echt aan de slag. Ook de lokale ondernemers worden ingeschakeld. Wat betreft de invulling van het gemeentehuis gaan we binnenkort met de initiatiefnemers om de tafel om dieper in te gaan op hetgeen dat hun voor ogen hebben en wordt het financiële plaatje besproken. Ik ben zelfs door de zoon van oud-burgermeester Scholtens, Edward, benaderd. Hij had kennis genomen van de plannen en heeft nog foto’s van de opening van het gemeentehuis in 1955. Dit is toch geweldig”.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar buiten om een monument te onthullen bij de Aloysiusschool. De onthulling werd gedaan door enkele kinderen uit de groepen vijf t/m acht van de leerlingenraad. Een vier meter hoge houten uil is door Coen Dijkstra, medewerker van de gemeente Dinkelland, gemaakt met een kettingzaag. Een symbolisch monument.
Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de raadzaal van het gemeentehuis en was er gelegenheid om gezellig na te praten.

Ine Flinkers
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt.
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Algemeen Kinderzwerfboeken gesignaleerd DENEKAMP - Afgelopen donderdag hebben de kinderen van de leerlingenraad de kinderzwerfboekenkast van basisschool de Zevenster officieel geopend. De kast staat bij de hoofdingang van de school en is... Lees meer »
Algemeen Nieuw college benoemd in Dinkelland DINKELLAND - Tijdens de raadsvergadering van 15 mei 2018 zijn in Dinkelland de nieuwe wethouders benoemd en geïnstalleerd voor de periode 2018-2022. Het college van B&W bestaat vanaf dit moment... Lees meer »
Algemeen Dusinksweg afgesloten van 22 mei tot eind september Op dinsdag 22 mei 2018 start aannemer KWS Infra met de werkzaamheden voor de realisatie van de Dusinksweg fase II (het gedeelte tussen de Timmusweg en de Denekamperstraat). Er wordt een nieuwe weg... Lees meer »
Algemeen Sloop warenhuis Vos in Rossum gestart ROSSUM - Eindelijk, na jarenlang een doorn in het oog voor Rossum, is er een begin gemaakt aan de sloop en nieuwbouw van voormalig warenhuis Vos. Het plan is dat het warenhuis nog voor de... Lees meer »
Algemeen Wim Wijering uit Weerselo en Johan Groote Punt uit Rossum benoemd tot Lid in de Orde Van Oranje-Nassau WEERSELO/ROSSUM - Op dinsdag 8 mei hebben Wim Wijering en Johan Groote Punt een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen door burgemeester John Joosten van de gemeente Dinkelland. Beide heren,... Lees meer »
Algemeen Duofiets voor Lattrop en Breklenkamp LATTROP/BREKLENKAMP - De zorg en welzijn van de inwoners van het dorp en haar buurtschappen is belangrijker dan ooit. De projectgroep Zorg & Welzijn van de Buurtschapsraad Lattrop-Breklenkamp zet... Lees meer »
Algemeen Enthousiast onthaal lopers OLC ‘93 OOTMARSUM - “Het was in één woord geweldig”, blikt Paul Sijtsma, OLC lid van het eerste uur, terug op het brengen van het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Ootmarsum. Dat gebeurde in het kader van... Lees meer »
Algemeen 12 mei: nationale molendag DINKELLAND - Ook in Dinkelland wordt met name door de Molenstichting Lattrop-Tilligte weer veel aandacht geschonken aan deze bijzondere dag. Op alle molens worden van 11.00 tot +/- 16.00 uur... Lees meer »
Algemeen Gedenkwaardige dodenherdenking in Weerselo WEERSELO - Op vrijdag 4 mei werden de doden die omgekomen zijn in de Tweede Wereldoorlog onder grote belangstelling herdacht bij het herdenkingsmonument aan de Remigiusstraat. Voorafgaand was er een... Lees meer »
Algemeen Tuincentrum Borghuis zet ouderen in het zonnetje DEURNINGEN - Tuincentrum Borghuis in Deurningen bestaat 40 jaar. De familie Borghuis wilde graag de mensen in het zonnetje zetten die de afgelopen 40 jaar het tuincentrum hebben laten groeien en... Lees meer »
Algemeen Kavels op de kaart met nieuwe website kavelsindinkelland.nl DINKELLAND - De gemeente Dinkelland heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe kavelwebsite. Bezoekers van de website zien vanaf deze week het resultaat: een snellere website, meer nieuws, up-to-... Lees meer »
Algemeen East Estate gaat aan de slag voor invulling oude gemeentehuis Weerselo WEERSELO - Een combinatie van versmarkt, detailhandel, horeca en woningen, dat is het idee voor de invulling van het oude gemeentehuis in Weerselo. De gemeente Dinkelland en East Estate ondertekenden... Lees meer »
Algemeen Bergplein grondig opgeknapt OOTMARSUM – Het Bergplein in Ootmarsum, een van de vele karakteristieke plekjes in het stadscentrum, heeft een grondige opknapbeurt gekregen. Op dat plein staan twee monumenten: een plaquette ter... Lees meer »
Algemeen Gemeenten Tubbergen en Dinkelland aan de slag met De Reiskoffer Gemeenten Tubbergen en Dinkelland, GoOV en CATA ondertekenden maandag 23 april de dienstverleningsovereenkomst Reiskoffer. Met deze samenwerking willen de drie partijen actief aan de slag met de... Lees meer »
Algemeen Paaseitjesactie basisschool Alexander DENEKAMP - Elk jaar heeft de basisschool Alexander een goed doel waarvoor ze geld inzamelen. Dit jaar hadden ze twee goede doelen. De aanschaf van spelletjes voor het Gerardus Majella en de aanschaf... Lees meer »
Algemeen OLC ‘93 organiseert in het kader van 25-jarig jubilieum een bevrijdingsloop OOTMARSUM - Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein in Wageningen. Het bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale... Lees meer »
Algemeen Rodeo Team Ruël voor de laatste keer op pad, veur Oons Jong DENEKAMP - Het is inderdaad de laatste keer voor de vriendengroep van Rodeo Team Ruël uit Denekamp. Mocht er iemand 50 jaar worden van deze herkenbare kleur crossauto’s, wordt er altijd een plan... Lees meer »
Algemeen Verkeersexamen Ootmarsum geslaagd OOTMARSUM - Woensdag 11 april jl. was het jaarlijkse verkeersexamen voor de leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen De Meander ( Ootmarsum), ‘n Esch (Tilligte) en ‘n Baoken (Agelo) . Nadat ze... Lees meer »
Algemeen Open dag Achterbosch Machinebouw DENEKAMP - Afgelopen zaterdag heeft Achterbosch Machinefabriek aan de Faradayweg 5 in Denekamp de deuren open gezet voor publiek en voor iedereen die geïnteresseerd is in het bedrijf. Hier werd... Lees meer »
Algemeen Koeien van Kaamps weer ‘dansend’ in de wei DEURNINGEN - Onder grote belangstelling heeft afgelopen zaterdagmiddag Landgoed Kaamps in Deurningen de koeien weer van stal gehaald. “Elk jaar staan wij weer versteld hoeveel mensen komen kijken... Lees meer »