Archief - Algemeen

Algemeen
Veel belangstelling bij officiële starthandeling werkzaamheden centrum Weerselo

WEERSELO - Donderdag 19 oktober was de officiële starthandeling in het bijzijn van gedeputeerde Monique van Haaf, burgemeester Ineke Bakker en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland. Tevens werd er een monument onthuld voor de Aloysiusschool door kinderen van de groepen vijf t/m acht.

Mirte van der Vliet van bureau ‘OverMorgen’ heette alle aanwezigen onder het genot van een drankje van harte welkom.
Gedeputeerde Monique van Haaf: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal heeft gestaan. Goed in gesprek zijn met bewoners is in mijn ogen essentieel om plannen te laten slagen. Wat mij bijzonder aanspreekt is het feit dat bewoners iedere donderdag kunnen binnenlopen met vragen en dat er met lokale aannemers gewerkt wordt maken dat er echt een levendig plein ontstaat. Het is nadrukkelijk jullie plein, jullie leefomgeving. En bewoners maken deze omgeving aantrekkelijk. En dat is wat wij uiteindelijk nastreven. Een aantrekkelijke leefomgeving voor en van iedereen”.

Wethouder Alfons Steggink: “Als wethouder heb ik het proces heel divers ervaren. Het heeft wel de nodige hoofdbrekers gekost. De aanpak moest op een andere leest. Slapeloze nachten heeft het gekost omdat we het proces hebben moeten afbreken. Het hele proces is omgedraaid omdat we de bewoners meer aan zet willen laten. Alle complimenten voor de bewoners, deze andere invulling is heel belangrijk. Het dorp heeft meegepraat. We hebben met de dorpsraad, inwoners en agrariërs om de tafel gezeten. Je voelt je betrokken. Dat de gemeente ons als college de vrijheid heeft gegeven is heel mooi. Bij de presentatie was het prachtig om te zien dat de mensen heel erg betrokken zijn bij het centrumplan. Volgende week gaan we aan de slag met het kappen van de bomen en aan het eind van dit jaar wordt het bibliotheekgebouw afgebroken. Mensen zeggen wel eens het duurt zo lang, maar nu gaan we aan de slag en begin volgend jaar gaan we echt aan de slag. Ook de lokale ondernemers worden ingeschakeld. Wat betreft de invulling van het gemeentehuis gaan we binnenkort met de initiatiefnemers om de tafel om dieper in te gaan op hetgeen dat hun voor ogen hebben en wordt het financiële plaatje besproken. Ik ben zelfs door de zoon van oud-burgermeester Scholtens, Edward, benaderd. Hij had kennis genomen van de plannen en heeft nog foto’s van de opening van het gemeentehuis in 1955. Dit is toch geweldig”.

Na het officiële gedeelte werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar buiten om een monument te onthullen bij de Aloysiusschool. De onthulling werd gedaan door enkele kinderen uit de groepen vijf t/m acht van de leerlingenraad. Een vier meter hoge houten uil is door Coen Dijkstra, medewerker van de gemeente Dinkelland, gemaakt met een kettingzaag. Een symbolisch monument.
Na afloop werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in de raadzaal van het gemeentehuis en was er gelegenheid om gezellig na te praten.

Ine Flinkers
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt.
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.

Algemeen Opa’s geven na pensionering graag techniekles bij Bouwmensen Twente OOTMARSUM - Opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente ontvangt binnenkort de eerste van zo’n 850 kinderen van basisscholen voor een bijzondere techniekles. Ze metselen mini schuurtjes, maken spelletjes,... Lees meer »
Algemeen Zendmast op terrein van DTC07 geopend TILLIGTE - Afgelopen zaterdag is onder toeziend oog van buren en dorpsbewoners door kern wethouder Ilse Duursma en de voorzitter van de Dorpsraad Tilligte, Hans Haamberg, de zendmast op het terrein... Lees meer »
Algemeen Het haantje kijkt weer over het Stift WEERSELO - De restauratie van de klokkentoren van de Stiftskerk in Weerselo is afgerond. Afgelopen vrijdagmiddag werd door één van de kosters, Henry Kleine Wiecherink, op feestelijke wijze het... Lees meer »
Algemeen Derde zwerfboekenkast geplaatst bij fysiotherapiepraktijk De Haere in Weerselo SAASVELD - Afgelopen vrijdagmiddag werd de zwerfboekenkast geplaatst bij De Haere. De dorpsbieb Weerselo heeft vier zwerfboekenkasten. De derde kast is nu geplaatst en de vierde kast is bedoeld voor... Lees meer »
Algemeen Heel Beuningen viert feestelijke heropening vernieuwde dorpshart ‘Sterrebos’ De (her-) opening van het horecabedrijf Sterrebos in Beuningen is afgelopen vrijdag en zaterdag een waar dorpsfeest gebleken. Het was duidelijk niet alleen een feest voor de meest na betrokkenen,... Lees meer »
Algemeen Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken Deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om deze week op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland” in de spotlight. Lees meer »
Algemeen Erfverharding CV De Köttelpeer’n en JCV De Greunen een feit na donatie uit het Rabobank Coöporatiefonds DENEKAMP - Het erf bij de loodsen van JCV de Greun’n en CV Köttelpeern is een jarenlange bron van ergernis geweest Maar dankzij een geweldige donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds en hulp van... Lees meer »
Algemeen Kaveluitgifte Commanderiestraat Ootmarsum van start OOTMARSUM - Droomt u ook van een zelf gebouwde woning in het centrum van Ootmarsum? Grijp dan uw kans! De gemeente Dinkelland gaat acht bouwkavels uitgeven aan de Commanderiestraat in Ootmarsum. Lees meer »
Algemeen Collecte kanjer Gerda de Lenne uit Saasveld geeft na 30 jaar het stokje door SAASVELD - Gerda de Lenne uit Saasveld stopt na 30 jaar als regiocoördinator van het Prinses Beatrix Spierfonds. In 1988 werd zij gevraagd door Friso van Hoorn, de toenmalige regiocoördinator, om... Lees meer »
Algemeen Feestelijke opening dorpsbieb Rossum ROSSUM - Vrijdagavond 5 oktober werd op een feestelijke manier de dorpsbieb in het kulturhus De CoCer in Rossum officieel geopend. Veel belangstellenden waren aanwezig waaronder wethouder Ilse... Lees meer »
Algemeen ‘Politiebureau’ Denekamp niet dicht, maar nu een ‘politieservicepunt’ (psp)met flexibele openingstijden DENEKAMP - Eerst gingen ze uit dat bureau bij de brandweer kazerne en dat staat nog altijd leeg en nou gaat dat nieuwe bureau aan het Nicolaasplein ook al dicht? Weg politiepost uit Denekamp en dan... Lees meer »
Algemeen Kunstwerk De Loper onthuld en koninklijk lintje voor Harry uit het Broek OOTMARSUM – Een fraai kunstwerk midden in de prachtige natuur van Het Springendal en een koninklijke onderscheiding voor Harry uit het Broek. Het kon afgelopen zaterdag niet op voor de jubilerende... Lees meer »
Algemeen Alom noaberschap tijdens Nationale Burendag DINKELLAND - Beter een goede buur dan een verre vriend. In Twente bestaat dit gezegde niet alleen in woorden, maar ook in daden. Nationale Burendag is het ultieme moment om dit goede noaberschap in... Lees meer »
Algemeen Bestuur CoCer en dorpsraad onderzoeken wat draagvlak is voor plannen Kulturhus ROSSUM - Het bestuur van de CoCer vraagt de inwoners van Rossum, Volthe en Lemselo in grote getale een enquete in te vullen. Hoofddoel is het Kulturhus als plaats waar mensen elkaar ontmoeten verder... Lees meer »
Algemeen Cantate viert 1993-2018 DEURNINGEN - Het koor Cantate uit Deurningen werd ooit in het leven geroepen als themakoor. Bij huwelijksvieringen, doopvieringen, jubilea en ook bij uitvaarten wilde het koor een mooie muzikale... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Dusinksweg geopend AGELO - Blije gezichten bij de bewoners van de Dusinksweg. Sinds donderdagmiddag zijn de hekken weg en is de weg weer open voor verkeer. Een bijzonder moment, waar veel bewoners naar hebben... Lees meer »
Algemeen Oldtimerclub ‘t Oale Iezer vanuit Deurningen naar Oldtimer Traktor WM in Oostenrijk Oldtimerclub ‘t Oale Iezer uit Deurningen is afgelopen woensdag met elf oldtimer trekkers, drie vrachtwagen en zeventien zeer enthousiaste leden vertrokken richting de Grossglockner in Oostenrijk om... Lees meer »
Algemeen Ootmarsum omarmt massaal Glazen Huis OOTMARSUM - Soms schieten woorden tekort en hoeft een verhaal helemaal niet te lang te zijn om alles uit te leggen. Dat geldt zeker voor de 2018 editie van het Glazen Huis Ootmarsum. Het leverde een... Lees meer »
Algemeen 43 jaar missietent Denekamp DENEKAMP - Het is alweer 43 jaar geleden dat de eerste missietentactie in Denekamp plaatsvond. Natuurlijk heeft de actie in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan. Er werd begonnen in de tuin... Lees meer »